У Білій Церкві обговорили концепцію розвитку індустріальних парків

|  28. 09. 2021

28 вересня у Білій Церкві відбувся діалог представників бізнесу та влади під назвою «Індустріальні парки 2025. Навіщо інвестувати у виробництва».

Учасники діалогу говорили про концепцію розвитку таких парків в Україні, міжнародний досвід розвитку, законодавство у цій сфері та існуючі стимули для розвитку виробництв.

Офіційне відкриття заходу здійснили засновник індустріального парку «Біла Церква» Василь Хмельницький та Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

«Індустріальні парки є одним з прикладів залучення іноземного капіталу. Розбудова мережі таких парків в Україні сприятиме створенню нових робочих місць, сплаті податків та  розвитку територій», – зазначив Олексій Чернишов.

Міський голова Геннадій Дикий, який також відвідав захід, висловив переконаннння, що високий рейтинг інвестиційної привабливості, зручна логістика, наявність аеродрому, двох залізничних станцій і міжнародної автомагістралі забезпечать швидкий доступ до українських та іноземних ринків, сприятиме організації інноваційних виробництв саме у Білій Церкві.

«Надзвичайно важливо, щоб саме в нашій громаді створювались нові робочі місця на підприємствах з мінімальною шкодою для довкілля та високою заробітною платою для працівників. Місцевою владою вже впроваджені відповідні програми для малого та середнього бізнесу, створюються всі умови для того, щоб підприємці мали можливість максимально швидко втілювати в життя усі свої ідеї», - наголосив міський голова.

Індустріальний парк - це спеціально організована територія для розміщення нових виробництв, забезпечена енергоносіями, інфраструктурою, необхідними адміністративно-правовими умовами, керована спеціалізованою компанією.

На заході також були присутні Народний депутат України Микола Бабенко, голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін, заступник міністра економіки України Ірина Новікова, секретар Білоцерківської міської ради Дмитро Киришун, заступник міського голови Василь Морський, представники бізнесу та ЗМІ.