Святковий концерт з нагоди 989-річниці міста над Россю!

|  17. 09. 2021

17 вересня у приміщенні ПК «Росава» відбулися урочистості та святковий концерт з нагоди 989-річниці  Білої Церкви.

Біла Церква – простір натхнень, змін, звершень, пошуку нових рішень. 

Біла Церква – простір освіти, творчості, спорту, мистецтва. 

Біла Церква – простір для реалізації новітніх інноваційних технологій, розвитку промисловості, підприємництва. 

Біла Церква – простір для співпраці національних меншин, духовних конфесій, громадських організацій. 

Біла Церква – простір патріотичного духу, незламної віри, національної гідності, величної свободи. І цей багатогранний простір створюють саме її жителі.

З привітальними  словами з нагоди Дня народження Білої Церкви виступив міський голова Геннадій Дикий: «Нашому місту вже 989 років. Саме жителі Білої Церкви роблять його краще. Наші будівельники, які будують домівки. Чисті вулиці - це заслуга наших комунальників. Талановиті діти, які сьогодні виступають для нас – це вчителі, тренери, вихователі, батьки. Все це –наші спільні досягнення. 

Біла Церква – це не тільки найбільша громада у Київській області. Три заклади освіти входять до Топ-5 Київщини. Наші лікарні найбільше працюють із хворими на коронавірусну хворобу і врятували найбільше життів. У нас є два територіальні центри, які обслуговують близько 3000 людей. Бажаю вам віри у наше майбутнє, здоров’я, благополуччя, достатку. І завжди пишайтеся нашим містом, бо воно – найкраще!»

У ході заходу Геннадій Дикий нагородив нагрудними знаками «Відзнака міського голови» директора Білоцерківського навчально-виховного об’єднання «Перша Білоцерківська гімназія – школа І ступеня», депутата Білоцерківської міської ради Бориса Смутка та голову Білоцерківської міської громадської організації «Спілка неповних та багатодітних сімей «Ластівонька» Оксану Мустафаєву.

Грамотами Білоцерківської міської ради і виконавчого комітету міський голова відзначив 37 білоцерківців, які успішно працюють задля забезпечення життєдіяльності Білої Церкви.

Зі словами привітань до присутніх також звернувся депутат Київської обласної ради Ярослав Москаленко, який висловив щирі слова з побажаннями процвітання місту, здоров’я та щастя його містянам. Він нагородив Почесними грамотами Київської обласної ради за сумлінну працю, високий професіоналізм, відповідальність за доручену справу, активну громадянську позицію та з нагоди 989-ї річниці Дня міста директора Міжнародного благодійного фонду «Друзі - дітям Чорнобиля», депутата Білоцерківської міської ради Миколу Дашкевича та директора Білоцерківського навчально-виховного об’єднання «Перша Білоцерківська гімназія – школа І ступеня», депутата Білоцерківської міської ради Бориса Смутка.

Також привітали народний депутат України Микола Бабенко, виконавча директорка місцевої асоціації «Київська агломерація» Інна Скляр, голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський та перший заступник голови Білоцерківської районної державної адміністрації Олександр Горовенко.

Привітати білоцерківців завітала делегація з Республіки Польща, з міста-побратима Білої Церкви, у такому складі: віце-президент Островець-Свентокшиського Пьотр Дасіос, радник Осторовець-Свентокшиської міської ради Станіслав Чоїнка та віце-президент міської ради Марта Вожницька-Куздак.

Протягом святкового дійства присутні мали змогу проглянути творчі номери у виконанні акторів Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П. Саксаганського.

Святковий настрій присутнім  дарували вихованці та випускники міських шкіл мистецтв, позашкільних закладів  та спортивних установ. Чудовий концерт відбувся за участю: 

- студії сучасної класичної хореографії «Fly» Ольги Мірошніченко;

- вихованців Білоцерківської школи мистецтв №1 ім. Юрія Павленка;

- вихованців Білоцерківської школи мистецтв №4;

- вихованців Білоцерківської школи мистецтв №5;

- вихованців Білоцерківської школи мистецтв №6;

- вокального ансамблю «Кids sound» на чолі з керівником Наталкою Бурлуцькою;

- зразкового ансамблю народного танцю «Рось»;

- зразкового Народного вокального ансамблю «Співограй» Центру позашкільної освіти «Соняшник».

Зі святом, Біла Церква! Нехай сяє яскравими барвами наше місто у просторі людської любові, шани та доброзичливості!

У заході взяли участь: перший заступник міського голови Інна Новогребельська, заступники міського голови Катерина Возненко, Анатолій Кравець, Василь Морський, працівники структурних підрозділів міської ради, жителі та гості Білоцерківської міської територіальної громади, журналісти ЗМІ.

Фотогалерея