130 першокурсників було посвячено у студенти Білоцерківського медичного фахового коледжу

|  01. 09. 2021

01 вересня відбувся урочистий захід з нагоди Дня знань та посвяти у студенти Білоцерківського медичного фахового коледжу.

Без сумніву це свято молодості і надії, мудрості і натхнення, а також  свято змін, позитивного розвитку, пізнання нового та невідомого.

Юнаки і дівчата, які за покликом серця обрали  професію,  пов’язану з медициною мають завжди пам’ятати, що це одна з найпочесніших і найгуманніших професій на землі. Обравши цю професію майбутній медик присвячує своє життя служінню людині, яка потребує медичної допомоги.

Немає призвання вищого і благороднішого - повертати людям здоров’я і повноцінне життя. Сьогодні медики і на передовій і у боротьбі з пандемією.

Цього року 130  хлопців та дівчат почнуть навчатися на молодших спеціалістів за спеціальностями: акушерська, лікувальна, сестринськасправи, стоматологія ортопедична.

Отож, цей день став особливим для студентів Комунального закладу Київської обласної ради «Білоцерківський медичний фаховий коледж», оскільки привітати їх та дати настанови на досягнення нових звершень завітав заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар України  ІгорКузін.

Звертаючись до студентів медичного коледжу Ігор Кузінподякувїм, що вони обрали шлях такої необхідної професії та зазначив: «Шлях який ви обрали складний, однак він надасть вам віру у свої сили. Ви будете допомагати людям і будете горді від того, що ви є частиною великої медичної спільноти. Навчання в медичному коледжі це лише перший крок і я впевнений, що багато з вас продовжать подальший розвиток аби здобути вищий рівень професійної підготовки.Фаховий рівень який ви отримаєте у цьому закладі – буде базисом на все ваше професійне життя. Бажаю вам натхнення, успіху, вчіться, формуйте професійну спільноту».

Ігор Кузін також відмітив, що коледжів, які мають свою велику історію, досвід і напрацювання у підготовці фахівців залишилося не дуже багато, тому потрібно пам’ятативсі кращі практики, що надаватимуться у закладі. Відмітив, що до системи охорони здоров’я зараз прикута увага усього світу, на кожного і майбутніх медиків будуть покладатися обов’язки від яких залежатиме життя та здоров’я людей.

За дорученням міського голови присутніх привітала його перший заступник Інна Новогребельська: «Робота в  медичній галузі не легка, але вкрай важлива. Наразі у дев’яти медичних установах першої та другої ланки нашої територіальної громади працює близько 4 тисяч фахівців, серед яких лікарі, медичні сестри, молодший медичний персонал. Звичайно у роботі є проблеми і певні негаразди, але вони їх достойно долають, адже є психологами, рятувальниками, духовними наставниками. Бажаю вам, шановні студенти, вчитися, удосконалюватися, відвідувати тренінги – ставати професіоналами своєї справи».

З привітальними словами також виступив директор комунального закладу Київської обласної ради «Білоцерківський медичний фаховий коледж» Володимир Фуголь та зазначив, що навчальний заклад має 91-річну історію, і входить в десятку найкращих медичних навчальних закладів України. Подякував студентам за їх свідомий вибір та наголосив, що здобувши медичну освіту вони будуть відповідати за життя і здоров’я людей у різних випадках, бути психологом у різних ситуаціях. Зупинився на можливостях, які матимуть студенти навчаючись у коледжі, удосконалюючи практичні навички в медичних установах міста та ін. Подякував керівникам різних рівнів та головним лікарям лікувально-профілактичних закладів  міста за співпрацю. Висловив впевненість, що сьогоднішні першокурсники гідно і гордо будуть нести традиції і авторитет студента і випускника Білоцерківського медичного фахового коледжу.

Із початком навчального року присутніх також привітали: директор Департаменту охорони здоров’я Київської обласної адміністрації Олена Єфіменко, голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк, директори та представники ряду медичних установ, випускники коледжу та ін.

Під час урочистого заходу першокурсники дали клятву студента, вперше вділи білі халати та отримали з рук директора символічні студентський квиток та залікову книжку, а з рук древньогрецьких богів – символи медицини.

Обряд освячення студентів провів Благочинний Білоцерківського району Православної Церкви України, настоятель парафії Покрова Божої Матері священик Микола Гопайнич.

Фотогалерея