Відбулося засідання виконавчого комітету

|  25. 08. 2021

25 серпня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий. Під час засідання було розглянуто ряд рішень щодо забезпечення життєдіяльності міста.

Про прогноз бюджету Білоцерківської міської територіальної громади на 2022-2024 роки

Члени виконавчого комітету схвалили прогноз бюджету Білоцерківської міської територіальної громади на 2022-2024 роки.

Прогноз бюджету розроблено на основі положень Бюджетного та Податкового кодексів України, Бюджетної декларації на 2022-2024 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 31.05.2021 №548, постанови Кабінету Міністрів України від 31.05.2021 №586 «Про схвалення прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2022-2024 роки», наказів Міністерства фінансів України від 02.06.2021 №314 «Про затвердження Типової форми прогнозу місцевого бюджету та Інструкції щодо його складання», від 23.06.2021 №365 «Про затвердження методичних рекомендацій щодо здійснення підготовки пропозицій до прогнозу місцевого бюджету», рішень Білоцерківської міської ради про встановлення місцевих податків та зборів та про використання об’єктів комунальної власності, «Програми соціально-економічного та культурного розвитку Білоцерківської міської територіальної громади на 2021-2023 роки», затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 24.12.2021 №72-05-VIII, місцевих цільових програм, прогнозних показників доходів бюджету громади, наданих галузевими  управліннями та відділами Білоцерківської міської ради.

Середньострокове прогнозування бюджету Білоцерківської міської територіальної громади на 2022-2024 роки застосовується з метою зміцнення фінансової спроможності місцевих бюджетів, підвищення прозорості та результативності використання бюджетних коштів у рамках запровадження програмно-цільового методу під час складання та виконання бюджету і базується на принципах збалансованості, обґрунтованості, та ефективності.

Прогноз передбачає визначення обсягу фінансових ресурсів місцевого бюджету на три наступні за плановим бюджетні періоди з метою створення дієвого механізму управління бюджетним процесом, підтримання балансу між стратегічними цілями, першочерговими потребами громади та можливостями бюджету у середньостроковій перспективі для забезпечення виконання завдань і функцій, покладених на органи  місцевого самоврядування.

Доходна частина бюджету Білоцерківської міської територіальної громади складається з надходжень загального фонду, спеціального фонду та міжбюджетних трансфертів. Прогноз загального обсягу доходів на середньостроковий період дорівнює:

- 2022 рік – 1 928 542 400 грн, у тому числі загальний фонд – 1 883 767 200 грн;

- 2023 рік – 2 086 944 900 грн, у тому числі загальний фонд – 2 041 116 700 грн;

- 2024 рік – 2 210 621 000 грн, у тому числі загальний фонд – 2 164 290 800 грн.

У порівнянні з показниками, визначеними у Прогнозі бюджету Білоцерківської міської територіальної громади на 2022-2023 роки (затвердженому рішенням Білоцерківської  міської ради від 19.03.2021 №522-11-VIII) доходи бюджету у 2022 році збільшено на 58 678 500 грн, у тому числі: доходи загального фонду – на 58 333 600 грн, без урахування міжбюджетних трансфертів – на 68 675 000 грн. На 2023 рік доходи бюджету збільшено на 124 642 000 грн, у тому числі: доходи загального фонду – на 123 664 100 грн, без урахування міжбюджетних трансфертів – на 98 930 000 грн. Збільшення пояснюється зміною оцінки очікуваного виконання плану доходів загального фонду у 2021 році, головним чином за рахунок зростання надходжень податку на доходи фізичних осіб та єдиного податку та продовженням лінії тренду на зростання доходів  з  урахуванням темпів росту державних соціальних стандартів.

Детальніше із основними індитифікативними показниками, показниками бюджету за доходами, показниками видаткової частини бюджету, соціально – економічного  розвитку Білоцерківської міської територіальної громади та іншими даними можна буде ознайомитися на офіційному вебсайті міської ради.

Даний проект рішення буде винесено на затвердження міській раді. Доповідатиме  питання на сесії Білоцерківської міської ради – начальник міського фінансового управління Світлана Терещук.

Про деякі питання організації та проведення ІІ Міжнародного симпозіуму скульптури у місті Біла Церква Білоцерківської міської територіальної громади

У період з 30 серпня 2021 року по 18 вересня 2021 року у Білій Церкві буде проводитися ІІ Міжнародний симпозіум скульптури у місті Біла Церква Білоцерківської міської територіальної громади.

Виконавчий комітет прийняв рішення визначити місце (вуличний майданчик) для роботи митців та виготовлення скульптур на території ДЮСШ «Зміна» (центральний пляж) міста Біла Церква. Встановлювати скульптури будуть на реконструйованій частині алеї по бульвару Олександрійському від будинку № 125 до будинку № 107.

Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 13 липня 2021 року № 448 «Про надання дозволу на проведення демонстраційних польотів аеростатів (повітряних куль)»

Розглянувши пояснювальну записку управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради та звернення громадського об’єднання «Біла Церква туристична» виконавчий комітет міської ради вирішив перенести проведення демонстраційних польотів аеростатів на період з 17 по 19 вересня 2021 року.

Нагадаємо, що це захоплююче видовище в місті відбудеться вп’яте.

Польоти відбуватимуться з 05:00 до 10.00 та з 18.00 до 22:00. Стартуватимуть аеростати на майданчику, який знаходиться на території Державного дендрологічного парку «Олександрія». Приземлення - за межами житлової та промислової забудови міста Біла Церква.

Організаторів попередять, що польоти можливі тільки за умови дотримання необхідних запобіжних заходів, технічної справності аеростатів та інших вимог інструкцій і правил польотів у повітряному просторі України та вимог організації і забезпечення безпеки польотів при проведення демонстраційних польотів.

Про деякі питання організації роботи Громадської ради при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради

Відповідно до даного рішення буде організовано роботу по створенню нового складу Громадської ради при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради.

Цього дня члени виконавчого комітету затвердили нове Положення про Громадську раду, було створено ініціативну групу з підготовки установчих зборів для формування складу Громадської ради, затверджено кількісний та персональний склади ініціативної групи з підготовки установчих зборів.

До складу Громадської ради можуть бути обрані представники громадських об’єднань, релігійних, благодійних організацій, професійних спілок та їх об'єднань, творчих спілок, асоціацій, організацій роботодавців та їх об’єднань, недержавних засобів масової інформації, зареєстрованих в установленому законом порядку, місцезнаходження та провадження діяльності яких здійснюється на території Білоцерківської міської територіальної громади.

До складу Громадської ради не можуть бути обрані представники інститутів громадянського суспільства, які є народними депутатами України, депутатами Верховної Ради Автономної Республіки Крим та місцевих рад, посадовими особами органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та місцевого самоврядування.

Склад Громадської ради формується на установчих зборах шляхом рейтингового голосування за осіб, які особисто присутні на установчих зборах та кандидатури яких делеговані для участі інститутами громадянського суспільства. До складу Громадської ради може бути обрано по одному представнику від кожного інституту громадянського суспільства.

Кількісний склад Громадської ради визначається ініціативною групою з підготовки установчих зборів для формування складу Громадської ради та не може становити більш як 35 осіб.

Також, було прийнято ряд рішень що стосуються реєстрації пасік, які розміщені на території Білоцерківської міської територіальної громади, проведення на території Білоцерківської міської територіальної громади приписки громадян України 2005 року народження до призовної дільниці та проведення призову громадян України на строкову військову службу в жовтні – грудні 2021 року на території Білоцерківської міської територіальної громади. Із графіком роботи призовної комісії можна буде ознайомитися на офіційному вебсайті Білоцерківської міської ради.

Під час засідання також було:

- внесено зміни до обсягів дохідної та видаткової частин бюджету Білоцерківської міської територіальної громади на 2021 рік;

- встановлено тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідення комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Комунальник»;

- затверджено акти приймання-передачі гуртожитків з балансу комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Світанок-2000»;

- затверджено склад комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості;

- затверджено склад комісії по обстеженню земельних ділянок в підмостовій зоні шляхопроводу мостового типу над залізницею по проспекту Князя Володимира в м. Біла Церква;

- прийняті рішення про демонтаж тимчасових споруд, про деякі питання щодо присвоєння адрес об’єктам будівництва, надання дозволу на розміщення об’єкта зовнішньої реклами та розглянуті опікунські питання, з яких були прийняті відповідні рішення.

З прийнятими рішеннями можна буде ознайомитися після їх оприлюднення на офіційному вебсайті міської ради.

Засідання відбулося в онлайн режимі, запис можна переглянути на офіційному вебсайті міської ради.

ФОТОГАЛЕРЕЯ