Відбулося обласне святкування річниці Хрещення Київської Русі-України

|  26. 07. 2021

28 липня - у день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира, Україна святкує 1033 річницю Хрещення Київської Русі-України.

З цієї нагоди 24 липня на території «Парку Київська Русь» (с. Копачів, Обухівського р-ну) відбулося обласне святкування. Делегації територіальних громад усіх 7-ми районів Київської області зібралися разом, щоб показати свої здобутки та таланти, якими вони найбільше пишаються.

Під час заходу до присутніх звернувся голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін: «Хрещення Русі відбулось у 988 році за ініціативи князя Володимира Великого. Це символ єдності всіх українців і підтвердження нашої славетної історії. Тож для нас було важливо організувати з нагоди чергової річниці цієї події такий масштабний захід і вкотре показати, наскільки наша Київщина є гостинною і згуртованою».

Цього дня Білоцерківська міська територіальна громада також презентувала свої досягнення у галузях культури, мистецтві, промисловості, сільському господарстві, туризмі та ін.

Перший заступник міського голови Інна Новогребельська ознайомила голову Київської ОДА із виробами Іконописної школи Бачинського «Образ» та майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, які представляли нашу громаду.

Також під час свята для присутніх виступав хор «Вербиченька» та хореографічний колектив «Вінтаж» КУ БМР «Територіальний центр надання соціальних послуг ім. Петера Новотні».

Фотогалерея