Залучення іноземних інвестицій – один із головних пріоритетів розвитку громади

|  22. 07. 2021

21 липня у Білій Церкві відбулась зустріч керівництва Білоцерківської міської територіальної громади з представниками Центрально-азійської торгової палати (м. Сеул, Республіка Корея).

Біла Церква стала першим містом, яке потенційні інвестори обрали для ознайомлення з інвестиційним кліматом України.

Метою зустрічі було вивчення напрямків для інвестування, презентація та обговорення інвестиційних проєктів, впровадження в громаді технологій світового рівня.

У ході зустрічі, члени делегації відвідали підприємства «Ферокерам», «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс» та Індустріальний парк «Біла Церква», де мали можливість ознайомитись з наявною підприємницькою базою громади та поспілкуватися з потенційними бізнес-партнерами.

Гості також відвідали Білоцерківський національний аграрний університет, який славиться багатовіковою історією та здійснює підготовку фахівців високого рівня у різних сферах національної економіки,

Слід зазначити, що за результатами незалежної оцінки міста від агентства IBI Rating Agency Біла Церква має вагомі конкурентні позиції серед інших міст України в контексті залучення інвестицій й розбудови регіональної економіки та може виступати серйозним партнером в освоєнні інвестиційних ресурсів. За результатами досліджень, місто стійко утримує рейтинг інвестиційної привабливості «invA-», а отже характеризується високою інвестиційною привабливістю.

У зустрічі взяли участь: т.в.о. міського голови Дмитро Киришун, перший заступник міського голови Інна Новогребельська, заступник міського голови Василь Морський, начальник управління економіки Білоцерківської міської ради Юлія Земецька.