«Біла Церква – назустріч дітям»

|  10. 06. 2021

 

10 червня у Білій Церкві відбулося вітання випускників закладів загальної середньої освіти із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Щороку службою у справах дітей Білоцерківської міської ради проводиться свято «Біла Церква – назустріч дітям» для випускників 9-х, 11 (12)-х класів. Такий захід є традиційним у нашому місті і проводиться під патронатом міського голови Геннадія Дикого та за сприяння міської ради.  

Із вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий: «Прийміть мої найщиріші вітання з нагоди закінчення школи! Далі на вас чекають студентські роки, і вони стануть для вас дійсно найкращими і памятними. Бажаю вам твердо і впевнено стати на обраний шлях. І нехай він буде світлим та надійним».

Сьогодні міська влада Білої Церкви докладає максимум зусиль, аби всі діти, а особливо сироти та позбавлені батьківського піклування, мали можливість навчатися в найкращих школах, зміцнювали свої знання та вміння, розвивали здібності й таланти у позашкільних та спортивних закладах,  змістовно проводили дозвілля у закладах культури та мистецтва,  на молодіжних  майданчиках  і   були справжніми патріотами нашої країни.

Програмою соціального забезпечення та соціального захисту населення Білоцерківської міської територіальної громади «Турбота» передбачена підтримка дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які є випускниками  закладів загальної середньої освіти.

Щороку 35-40 випускників міська влада вітає грошовими виплатами та  подарунками. З 2016 року 247 випускників із числа дітей цієї категорії отримали таку матеріальну допомогу, у цьому році їх 38 – 23 випускники 9-х класів та 15 – 11(12)-класників. Постійно збільшується сума винагороди: з 2019 року випускники отримують по 4000 грн. У цьому році до білоцерківських дітей додалися 4 випускників із сіл, які увійшли до міської територіальної громади: Вільна Тарасівка, Томилівка та Дрозди.

Кожен випускник отримав  памятні подарунки, а також особистий напутній лист від міського голови.

У заході також взяла участь перший заступник міського голови Інна Новогребельська.

ФОТОГАЛЕРЕЯ