Відбулося засідання виконавчого комітету

|  08. 06. 2021

08 червня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Про звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Міністерства інфраструктури України та керівництва АТ «Укрзалізниця» щодо участі у проєкті Kyiv City Express

У зверненні йдеться, що близько 30 тисяч мешканців Білоцерківської МТГ щоденно здійснюють поїздки до міста Києва та у зворотному напрямку з тих чи інших питань. Попри суттєву різницю у вартості проїзду більшість користуються автотранспортом, оскільки тривалість проїзду складає залізничному транспорті вдвічі довша.

Анонсована ініціатива Президента України в реалізації проєкту Kyiv City Express викликає надію у мешканців нашої громади на покращення умов проїзду до міста Києва, оскільки рух прискореним електропоїздом «Київ-Біла Церква», долатиме відстань за 45-55 хв., що автоматично зробить залізничний транспорт конкурентно спроможним.

Придбання рухомого складу «Stadler flirt» з конструктивною швидкістю 160 км/год. створює реалізацію цього проєкту реальною.

Отож, у звернені містилося прохання:

  1. здійснити комплекс заходів з підвищення швидкостей руху на ділянці «Київ-Фастів» до 160 км/год. з врахуванням утримання на поточному рівні (та збільшення за необхідності) пропускної здатності;
  2. виконати реконструкцію колійного розвитку Фастівського вузла з метою скорочення часу про слідування приміських поїздів «Київ-Біла Церква»;
  3. реалізувати будівництво двох зупиночних пунктів в межах міста Біла Церква (в місцях, що знаходяться на відстанях пішої доступності від великих житлових масивів та поруч з основними магістралями міста) з метою покращення доступу пасажирів до цих об’єктів.

Про відзначення Дня молоді у Білоцерківській міській територіальній громаді

    Свято відзначатимуть 27 червня ц.р.

 У зв’язку із запланованими масовими розважальними, інформаційно-просвітницькими, культурологічними та спортивними заходами у рамках відзначення Дня молоді, тимчасово, в період з 07 год. до 23 год. 27 червня буде обмежено рух транспортних засобів на Торговій площі та від перехрестя Клубного провулку з вулицею Леся Курбаса до перехрестя вулиці Леся Курбаса з Торговою площею.

 \Міський голова Геннадій Дикий наголосив, що у день святкування Дня молоді також необхідно продовжити роботу громадського транспорту, у тому числі й до сільських населених пунктів, щоб молодь мала можливість дістатися дому.

Про тимчасове розміщення цирку шапіто циркового колективу «Вогні Києва» на території міста Біла Церква

Погоджено тимчасове розміщення цирку шапіто циркового колективу «Вогні Києва» на території міста Біла Церква з 08 червня по  14  червня 2021 року.

Наголошено, що при здійсненні своєї діяльності організатор має неухильно дотримуватись протиепідемічних заходів та карантинних обмежень під час проведення культурно-мистецьких заходів.

Про комісію з питань встановлення меморіальних дощок на території Білоцерківської міської територіальної громади

Рішенням затверджено склад комісії з питань встановлення меморіальних дощок на території Білоцерківської міської територіальної громади та Положення, згідно яким вона діятиме.

Комісія є дорадчим органом та створена з метою глибокого фахового вивчення і підготовки до розгляду на засіданні виконавчого комітету міської ради, питань про увіковічення пам’яті видатних діячів та подій у формі встановлення меморіальних дощок у Білоцерківській міській територіальній громаді.

Про створення комісії з обстеження стану зберігання, характеру та способу використання об’єктів культурної спадщини Білоцерківської міської територіальної громади

До складу комісії увійшло 10 фахівців. Вони проводитимуть відповідну роботу з здійснення правових, організаційних, містобудівних, інформаційних та інших заходів з обліку, запобігання руйнуванню або заподіянню шкоди, забезпечення захисту, збереження, утримання об'єктів культурної спадщини тощо.

Звіт начальника відділу транспорту та зв’язку Білоцерківської міської  ради про роботу із зверненнями громадян за 2020 рік та І квартал 2021 року

Начальник відділу транспорту та зв’язку міської  ради Олена Шевченко поінформувала, що відділом здійснюється аналіз та узагальнення питань для з’ясування причин  виникнення звернень, а також моніторинг найбільш гострих проблем, які порушували мешканці міської територіальної громади в письмових зверненнях та тих, що надходять на телефон «гарячої лінії», центру оперативного реагування і на електронну пошту відділу.

З метою запобігання та у разі потреби, проводиться робота з водіями транспортних засобів за участю пасажирів по вирішенню спірних ситуацій, які виникають під час здійснення перевезень; за  інформацією автотранспортних підприємств за виявлені порушення  7 водіїв міських автобусних маршрутів  звільнено з роботи.

Всього за 2020 рік та 1 квартал 2021 року до відділу надійшло 122 звернень  громадян Білоцерківської міської територіальної громади.

За характером порушених питань звернення у 1 кварталі 2021 року стосувались:

- дотримання графіків руху  громадським транспортом;

- здійснення зупинки автобуса на зупинках, визначених паспортом автобусного маршруту;

- перевезення пільгових категорій населення, а саме: пенсіонер за віком - 14 звернень, учасник бойових дій – 5 звернень, особа з інвалідністю – 6 звернень;

- культура обслуговування пасажирів;

- стан транспортного засобу;

- робота транспортних засобів, які працюють на міських автобусних маршрутах загального користування у період карантинних обмежень;

- звернення та пропозиції від громадян щодо роботи автобусних маршрутів у результаті створення міської територіальної громади.

Відділом проводиться значний обсяг робіт щодо опрацювання заяв, скарг та пропозицій громадян.

Прикладом розгляду звернень громадян, які мали  позитивне  вирішення:

- розроблені оптимальні графіки руху по автобусним маршрутам, які відповідають вимогам пасажирів;

- проводиться робота по удосконаленню мережі автобусних маршрутів Білоцерківської міської територіальної громади:

  1. автобусний маршрут №6А «Житловий масив Піщаний (вул. Лісова) – Урочище Товста» -продовжено до вул. Лісова;
  2. автобусний маршрут №8 «Дендропарк «Олександрія» - вул. Івана Кожедуба» - продовжено по бул. Олександрійський до пл. Перемоги;
  3. автобусний маршрут №17 «вул. Івана Кожедуба (Хімбуд) – вул. Січових Стрільців» проходить через вул. Глиняна та вул. Київська, що дає змогу пасажирам дістатись до центральної частини міста, житлового масиву Піщаний та Таращанського масивів;
  4. опрацьовано схеми та графіки автобусних маршрутів Білоцерківської міської територіальної громади, які відповідають вимогам мешканців.

Питання у зверненнях громадян, які не отримали позитивного вирішення і розглянуті   відповідно  до чинного законодавства:

- у зв’язку з  недостатнім пасажиропотоком  не збільшено кількість рейсів до Ново  Зарічанського кладовища;

- по причині вузької проїжджої частини по вул.Василя Стуса для автобусів марки «Богдан», «Атаман» змінено схему руху автобусного маршруту №8 «Дендропарк «Олександрія» - вул. Івана Кожедуба».

За звітний період у відділі порушень термінів розгляду звернень громадян не зафіксовано. Крім того, працівниками відділу  надаються роз’яснення  та консультації кожному, хто звертається за телефоном чи до відділу  особисто.

У подальшому робота із зверненнями громадян буде також спрямована на виконання вимог чинного законодавства про звернення громадян та перебуватиме на постійному контролі для оперативного реагування та  ефективного функціонування системи пасажирських перевезень в межах Білоцерківської  міської територіальної громади.

Про продовження строку дії договорів на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування

Відповідним рішенням продовжено на один рік строк дії двох договорів укладених між виконавчим комітетом Білоцерківської міської ради та Малим приватним підприємством «Діліжанс»  на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Біла Церква №2 «вул. Івана Кожедуба - залізнична станція «Роток» та №5 «Житловий масив Таращанський (фабрика «Модерн») - залізнична станція «Роток».

Визначено переможця, що обслуговуватиме маршрут загального користування  № 18

На основі підсумків засідання конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на автобусних маршрутах загального користування - маршрут №18  «Залізничний вокзал - вул. Івана Кожедуба (Хімбуд)» обслуговуватиме ТОВ «Транссіті». Термін укладання договору з інвестиційними зобов’язаннями щодо оновлення парку автобусів становитиме 5 років.

Затверджено Порядок надання часткової компенсації відшкодування оплати житлово-комунальних послуг в готівковій формі

Порядок визначає умови надання часткової компенсації відшкодування оплати житлово-комунальних послуг:

- учасникам антитерористичної операції та особам, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях;

- мобілізованим громадянам, членам їх сімей, членам сімей загиблих (пропавших безвісти);

- померлих учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил та батькам і дружинам загиблих учасників бойових дій в Афганістані, а також вдовам померлих громадян, яким було присвоєно звання Почесний громадянин міста Біла Церква до 2009 року.

Надання часткової компенсації здійснюється управлінням соціального захисту населення Білоцерківської міської ради, за рахунок коштів місцевого бюджету, передбачених на виконання заходів Програми соціального забезпечення та соціального захисту населення «Турбота» на 2017-2022 роки.

Для її отримання  громадянам даних категорій необхідно подати визначені документи.

Часткова компенсація надається щомісячно в готівковій формі, шляхом перерахування коштів отримувачам часткової компенсації на рахунки, відкриті в банківських установах.

Про організацію роботи закладів дошкільної освіти комунальної власності Білоцерківської міської територіальної громади в літній період 2021 року

З метою підготовки комунальних дитячих садочків громади до нового 2021/2022 навчального року, вирішено  призупинити діяльність ряду з них в літній період згідно з  графіком. В установах заплановано провести капітальні та поточні ремонтні роботи.

Натомість, прийматимуть вихованців такі дошкільні навчальні заклади (ясла-садки) комбінованого типу:

-№ 1 «Веснянка»;

-№ 5 «Сонечко»;

- № 22 «Ластівка»;

- № 28 «Горобинонька»;

- №14 «Оксанка»;

- №17 «Усмішка»;

- № 34  «Чебурашка»;

- № 13 «Пілот».

Встановлені з порушенням металеві гаражі та інші споруди буде демонтовано

Під час засідання ухвалено рішення про демонтаж самовільно встановлених 1 металевого гаража та 3 металевих будок, розміщених на території земельної ділянки комунальної власності в районі будинків 45, 47 по вул. Героїв Крут та в районі будинку 18 по вул. Некрасова.

Провівши роботу департамент житлово-комунального господарства міської ради та  КП БМР «Інспекція з благоустрою міста Біла Церква» враховуючи діючі нормативно-правові акти виявила споруди встановлені з порушенням норм. На даній території, яка розташована в районі забудови, будуть розташовані контейнерні майданчики для забезпечення санітарних норм.

Дані споруди будуть демонтовані Інспекцією з благоустрою у місячний термін.

Буде демонтовано незаконно встановлені МАФи

Під час засідання виконавчого комітету міської ради ухвалено низку рішень про демонтаж тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, що розміщені та території м. Біла Церква.

Зокрема:

-по вул. Героїв Крут, в районі житлового будинку № 85 (ТС № 1);

- по вул. Сквирське шосе, 178;

- по вул. Дачній, в районі житлового будинку № 5 по вул. Декабристів.

 Інспекції з благоустрою міста Біла Церква та Муніципальній варті доручено вжити заходів, що передбачені чинним законодавством України, щодо демонтажу даних МАФІв; ряду утримувачів інженерних комунікацій - забезпечити відключення мереж від тимчасової споруди.

Багатоквартирним будинкам, які не визначилися з управителями – буде їх призначено

Члени виконавчого комітету прийняли рішення про організацію проведення конкурсу з призначення управителів багатоквартирних будинків, в яких не створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, співвласники яких не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком, в Білоцерківській міській територіальній громаді.

Так, створено конкурсну комісію з проведення конкурсу з призначення управителів багатоквартирних будинків  та затверджено її склад.

Положення, яке врегульовуватиме діяльність конкурсної комісії визначає, що даний тимчасово діючий колегіальний орган в межах наданих повноважень:

- проводитиме підготовку та проведення конкурсу;

-здійснюватиме організаційні заходи; 

-проводитиме реєстрацію конкурсних пропозицій;

-розглядатиме заяви та оцінюватиме конкурсні пропозиції; 

- визначатиме переможця конкурсу та проводитиме укладання договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком.

Конкурсній комісії доручено скласти перелік будинків, в яких не створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, співвласники яких не прийняли рішення  про форму управління багатоквартирним будинком, для оголошення щодо них конкурсу з призначення управителя.

Також буде розроблено відповідну конкурсну документацію для проведення конкурсу, яку подадуть на затвердження до виконавчого комітету Білоцерківської міської ради.

Під час засідання також було:

- розглянуто ряд майнових питань;

- встановлено за погодженням з власниками зручного для населення режиму роботи розташованих на відповідній території Білоцерківської міської територіальної громади підприємств, установ та організацій сфери обслуговування незалежно від форм власності;

- затверджено склади комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості на території кладовищ «Старокиївське» по вулиці Київській, «Старозарічанське» по вулиці Ставищанській та «Сухий Яр» по вулиці Сухоярській; вулиця Вокзальна, 14; вулиця Дачна, 45; вулиця Таращанська, 167 – у м.Біла Церква та вулиця Перемоги, 2 в с. Вільна Тарасівка Білоцерківського району Київської області.

- схвалено проєкт рішення міської ради «Про внесення змін в Програму забезпечення жителів Білоцерківської міської територіальної громади муніципальним житлом на 2021-2023 роки, яка затверджена рішенням Білоцерківської міської ради від 29 квітня 2021 року № 584-12-VII, шляхом викладення її в новій редакції»;

- уповноважено посадових осіб на складання протоколів про адміністративні правопорушення в галузі житлових прав громадян, житлово-комунального господарства та благоустрою;

- ухвалено рішення про впорядкування справ квартирного обліку дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа, які є внутрішньо переміщеними особами;

-прийняті рішення про деякі питання щодо квартирного обліку, присвоєння та змін адрес нерухомого майна, надання дозволу на розміщення об’єкта зовнішньої реклами та розглянуті опікунські питання, з яких були прийняті відповідні рішення.

З прийнятими рішеннями можна буде ознайомитися після їх оприлюднення на офіційному вебсайті міської ради.

Засідання відбулося в онлайн режимі, запис можна переглянути на офіційному вебсайті міської ради.