Керівником Білоцерківської окружної прокуратори проведено особистий прийом засуджених ДУ «Білоцерківська виправна колонія №35»

Дата : 
2021-05-11

22 квітня 2021 року Керівником окружної прокуратури Римарем М.О. здійснено виїзд до державної установи «Білоцерківська виправна колонія №35» для проведення особистого прийому засуджених. За результатами вказаного прийому засудженим надано роз'яснення з приводу їх звернень, а також організовано перевірку дотримання їх прав під час утримання в установі.

Разом з цим, установлено порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства при застосуванні до засуджених заходів дисциплінарного впливу, а саме поміщення їх до дисциплінарного ізолятору.

Перевіркою встановлено порушення прав засуджених при вирішенні питання про їх поміщення в дисциплінарний ізолятор та вимог ст. ст. 134, 135 Кримінально-виконавчого кодексу України щодо порядку застосування зазначених стягнень.

Реагуючи на зазначені порушення, Білоцерківською окружною прокуратурою скеровано вказівку адміністрації виправної колонії з вимогою негайно вжити заходів до усунення порушень законодавства. За результатами розгляду даної вказівки двох засуджених негайно звільнено з дисциплінарного ізолятора.

На даний час вирішується питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності винних службових осіб установи.

Керівник
Білоцерківської окружної прокуратури                                 М. Римар