Відбір на Школу лідерів громад 2021 розпочато

Дата : 
2021-04-30

Українська школа політичних студій (УШПС) розпочала відбір на програму Школи лідерів громад 2021 року. Подати заявку на участь у конкурсі можна з 15 квітня по 10 травня.

Школа лідерів громад (ШЛГ) – це навчальна програма, створена об’єднувати місцевих лідерів та лідерок з усіх регіонів України та допомагати їм розвивати їхні громади. Проєкт існує з 2015 року під егідою Української школи політичних студій та Лабораторії законодавчих ініціатив за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Школа лідерів громад проводитиметься уже вчетверте. Попередні 3 випуски програми об’єднали понад 250 лідерів та лідерок з різних регіонів України. Попередня Школа лідерів громад була присвячена проведенню місцевих виборів. За результатами програми, 48% випускників та випускниць програми ШЛГ різних років балотувалися на місцевих виборах 2020 року. 40% з них – перемогли та продовжують розвивати свої громади в органах місцевого самоврядування.

Школа лідерів громад 2021 кардинально відрізнятиметься від програм попередніх років. Окрім вивчення принципів ефективного управління, важливих аспектів реформи децентралізації та інструментів громадської участі, учасники отримають довгострокове менторство для вирішення нагальних потреб громад.

До участі у програмі запрошуються люди, які:

- є представниками та представницями місцевого самоврядування всіх рівнів, головами об‘єднаних територіальних громад, місцевими активістами / активістками та волонтерами / волонтерками;

- володіють потенціалом плідного використання знань, отриманих в рамках проєкту, на користь суспільству та громаді;

- зможуть долучити свою громаду до програми екологічного менторства та співпрацювати з консультантом/консультанткою з екологічних питань;

Заповнити анкету на участь можна до 10 травня включно. Проведення програми планується в офлайн-форматі. Однак у зв’язку з карантинними обмеженнями формат може змінитися. Проєкт здійснюється за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», завдяки чому участь у програмі є безкоштовною.

Усі важливі деталі про Школу лідерів громад 2021 та анкета тут: http://www.leaders.usps.org.ua.