Нова перлина Білої Церкви

|  23. 04. 2021

23 квітня у Білій Церкві,у рамках весняного місячника  санітарного очищення, озеленення і благоустрою Білоцерківської міської територіальної громади, відбулась акція з висадки декоративних дерев.

Місцем висадки було обрано нову алею на масиві Леваневського, яка зараз знаходиться у процесі реконструкції.

«Проєкт був розроблений ще у 2019 році, проте його почали реалізовувати цього року. Він стане окрасою нашого міста: тут буде чудова пішохідна зона, велосипедна доріжка, місця для відпочинку та сучасне освітлення. Алея буде об’єднувати практично весь масив. І цього дня депутати різних політичних сил об’єдналися для такої гарної справи», - зазначив міський голова Геннадій Дикий.

Для даного об’єкту благоустрою було обрано10 дерев та 7 кущів Тамариксу (рід рослин родини тамариксових). Його кущі ростуть 1-3 метри заввишки, а дерева – 6-8 метрів.Відомо близько 100 видів, поширених переважно в пустелях, напівпустелях і степах Європи, Азії та Африки.Цвітіння цієї рослини рожевого кольору, що буде нагадувати цвітіння сакури і стане особливою окрасою нашого міста.

В акції взяли участь секретар міської ради Дмитро Киришун, депутат Київської обласної ради Денис Дьомін, депутати Білоцерківської міської ради, представники громадськості та мешканці мікрорайону.

Фотогалерея