«Болем стогне чорнобильський дзвін»

|  23. 04. 2021

23 квітня, напередодні роковин трагедії на ЧАЕС, у Білій Церкві відбулась зустріч міського голови Геннадія Дикого з представниками міських громадських організацій Чорнобильського спрямування.

Звертаючись до учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, Геннадій Дикий наголосив на вагомості їхнього внеску в порятунок від радіаційної катастрофи не тільки жителів України, а і всього світу.

«Той подвиг, який ви свого часу здійснили ціною власного здоров’я, а дехто і життя - заслуговує найвищої пошани. Влада, у свою чергу, теж не має забувати про цих людей і не залишати сам на сам із тими проблемами, які, на жаль, у них виникають. Не варто забувати і про популяризацію героїчного вчинку ліквідаторів, адже мешканці та гості міста мають пам’ятати про тих, хто врятував світ від трагедії», - цими словами міський голова анонсував створення інсталяції, яка буде розміщена біля Меморіалу жертвам Чорнобильської катастрофи «Чорнобильський дзвін».

Міський голова також додав, що розмір фінансової допомоги, яка виділяється громадським організаціям, щороку зростає. Так, якщо минулого року на санаторно-курортне лікування у міському бюджеті було передбачено близько 4,35 млн грн, то цього року уже понад 7 млн. грн.

Тож, в знак подяки за подвиг та до дня пам’яті тих страшних подій ряд організацій отримали Почесні грамоти:  

  Громадська організація «Інвалідів - ліквідаторів Чорнобиля»;

 Білоцерківська міська громадська організація Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»;

  Білоцерківська міська громадська організація «Інвалідів, ветеранів Чорнобиля»;

 Громадська організація «Рада жінок Чорнобиля»;

 Громадська організація  «Ветерани, інваліди-ліквідатори, учасники бойових дій органів внутрішніх справ»;

Громадська організація «Білоцерківська міська організація інвалідів війни Збройних сил та учасників бойових дій»;

Білоцерківська міська громадська організація «Вікторія».

На сьогодні в місті проживають 7420 громадян, які мають статус особи, постраждалої внаслідок аварії на ЧАЕС 1, 2, 3 категорії.

У ході зустрічі представники ветеранських організацій чорнобильців висловили свою позицію щодо проблемних питань, та подякували міському голові за те, що влада не лишається осторонь  проблем ветеранів-ліквідаторів.

 У заході взяла участь перший заступник міського голови Інна Новогребельська

Фотогалерея