Відбулася зустріч із представниками асоціації «Київська агломерація»

|  13. 04. 2021

13 березня у Білій Церкві відбулася зустріч міського голови Геннадія Дикого, його заступників і депутатів міської ради із представниками «Місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Київська агломерація».

Дана асоціація була створена 09 жовтня 2019 року та включає в себе 19 органів місцевого самоврядування. Представники ще 30 громад планують приєднатися до асоціації.

Метою асоціації є об’єднання зусиль місцевих рад задля розв’язання спільних проблем територіальних громад, захисту їх прав та інтересів, а також створення умов для соціально-економічного розвитку населених пунктів та ефективного здійснення повноважень місцевого самоврядування.

У ході заходу виконавча директорка асоціації «Київська агломерація» Інна Скляр розповіла про діяльність агломерації, формат прийняття рішень і можливості для співпраці. Експерт Ради Європи Маркіян Дацишин розповів про законодавчу рамку питання агломерації, опитування керівників та жителів територіальних громад щодо співпраці і її напрямків.

У другій частині зустрічі обговорили можливі питання співпраці із Києвом та з іншими територіальними громадами.

Міський голова Геннадій Дикий поінформував присутніх про зацікавленість Білоцерківської міської територіальної громади у приєднанні до Київської агломерації та про привабливість міста і громади для даної асоціації: «Подібні агломерації існують по всьому світу, найрозвинутіші міста давно впровадили у себе таку практику об’єднання і довели її ефективність. Така співпраця допоможе нам активніше розвинути нашу громаду, інфраструктуру, залучити інвестиції, реалізувати спільні проєкти, та багато чого іншого. Тому ми можемо відмітити для себе плюси такого обєднання та прийняти відповідне рішення».

 Також напрямками для співробітництва громад Київської агломерації є створення робочих місць, медицина вторинного і первинного рівнів, громадський транспорт, боротьба з корупцією, екологія.

Тож, спираючись на усі наведені факти, керівництво міста прийняло рішення винести пропозицію про приєднання Білоцерківської МТГ до Київської агломерації на обговорення.

Фотогалерея