Відбулося позачергове засідання третьої сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання

|  15. 12. 2020

15 грудня відбулось засідання третьої сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Нагородження

Перед початком засідання, представник 72-ї Окремої механізованої бригади ім.Чорних запорожців привітав всіх причетних до Дня волонтера зі святом від імені бригади та оголосив, що згідно з наказом керівництва бригади Орденом «Слава України» нагороджено волонтерів Василенко Тетяну та Петрика Юрія, які надають вагому допомогу військовим підрозділам, що перебувають в зоні ООС,  побажав їм здоров’я та міцності духу у їхній справі.

Нагороди вручив міський голова Геннадій Дикий. Юрій Петрик подякував усім, хто долучається до волонтерської допомоги та передав 72-й ОМБр оптичний приціл для  наведення зброї.

Зміни до загальної структури і штатної чисельності апарату міської ради

У ході засідання було ухвалено рішення про внесення змін до загальної структури і штатної чисельності апарату Білоцерківської міської ради та її виконавчих органів.

Рішенням введено додатково в штатну чисельність апарату посаду першого заступника міського голови, ще одну посаду заступника міського голови та 8 штатних одиниць – старост. Затверджено загальну чисельність апарату ради та її виконавчих органів у кількості 434 штатні одиниці.

Затверджено новий керівний склад

Депутати затвердили на посаді керуючого справами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради – Анну Олійник, на посаді першого заступника міського голови – Інну Новогребельську, заступників міського голови - Олега Усенка, Юрія Савчука, Василя Морського, Катерину Возненко, Анатолія Кравця, Руслана Руденка.

На посадах старост було затверджено:

- Ольгу Костину – компетенція поширюється на села Вільна Тарасівка, Володимирівка, Гайок;

- Світлану Житовоз - компетенція поширюється на селище Терезине;

- Василя Музику - компетенція поширюється на село Піщана;

- Павла Дідика - компетенція поширюється на село Томилівка;

- Юлію Ткаченко - компетенція поширюється на село Шкарівка;

- Галину Нечипоренко - компетенція поширюється на села Пилипча Городище, Глибочка;

- Дмитра Сироту - компетенція поширюється на села Глушки, Храпачі та Скребиші;

- Олександра Литвина - компетенція поширюється на селаСидори, Дрозди, Мазепинці.

Кожному із старост встановлено робоче місце та взято до відома інформацію про присвоєні їм раніше ранги посадових осіб місцевого  самоврядування.


Утворено виконавчий комітет Білоцерківської міської ради

Відповідним рішенням було утворено виконавчий комітет Білоцерківської міської ради, визначено його чисельність, затверджено персональний склад.

Так, виконавчий комітет міської ради становитиме 24 особи: міський голова, секретар міської ради, перший заступник, 6 заступників міського голови, керуючий справами виконавчого комітету міської ради, 8 старост та 6 осіб на громадських засадах.

Персональний склад виконавчого комітету Білоцерківської міської ради буде таким:

- Геннадій Анатолійович Дикий - міський голова;

- Киришун Дмитро Володимирович- секретар міської ради;

- Новогребельська Інна Володимирівна - перший заступник міського голови;

- Кравець Анатолій Васильович - заступник міського голови;

- Руденко Руслан Анатолійович - заступник міського голови;

- Возненко Катерина Сергіївна- заступник міського голови;

- Савчук Юрій Степанович - заступник міського голови;

- Усенко Олег Петрович - заступник міського голови;

- Морський Василь Петрович- заступник міського голови;

- Олійник Анна Олександрівна- керуючий справами виконавчого комітету міської ради;

- Литвин Олександр Миколайович - староста сіл Дрозди, Мазепинці, Сидори;

- Костина Ольга Василівна - староста сіл Вільна Тарасівка, Гайок, Володимирівка;

- Житовоз Світлана Анатоліївна - староста селища Терезине;

- Сирота Дмитро Романович- староста сіл Храпачі, Скребиші, Глушки;

- Музика Василь Романович- староста села Піщана;

- Дідик Павло Анатолійович- староста села Томилівка;

- Ткаченко Юлія Віталіївна- староста села Шкарівка;

- Нечипоренко Галина Григорівна- староста сіл Пилипча, Глибочка, Городище;

- Беркут Сергій Григорович- фізична особа-підприємець;

- Котушенко Микола Анатолійович-виконавчий директор ПП "УКРПАРКІНГ- ГРУП”;

- Орлюк Микола Васильович- директор ТОВ ТВП «РОСЬ-ГУМА»;

- Костюченко Руслан Анатолійович - директор ТОВ «Белмікс Україна»;

- Мепарішвілі Хвича Нодарович- заступник начальника Басейнового управління водних ресурсів середнього Дніпра;

- Пастушенко Володимир Борисович - директор ТОВ «Тиждень Медіа».


Питання щодо комунальної власності

Прийнято рішення про безоплатну передачу з комунальної власності територіальної громади міста Білої Церкви до державної власності Міністерства внутрішніх справ України майна. Зокрема, буде передано принтер.

Депутати ухвалили рішення звернутися до Білоцерківської районної ради щодо безоплатної передачі у комунальну власність Білоцерківської міської територіальної громади із спільної комунальної власності територіальних громад Білоцерківського району бюджетних установ та майна.

Згідно нових норм чинного законодавства, аби мати можливість здійснювати видатки на утримування бюджетних установ (серед яких: навчальні заклади, медичні установи, тощо), розташованих на території Білоцерківської міської територіальної громади  з бюджету даної громади - необхідно передати  комунальні установи  із власності району у власність громади.  Мова йде про 12 навчальних закладів, 16 фельдшерських пунктів та ряд транспортних засобів, які їм належать. Установи прийнято на баланс управління освіти і науки міської ради та Міських центрів первинної медико-санітарної допомоги №1 та №2 – відповідно.


Інші питання, розглянуті та ухвалені на засіданні сесії міської ради:

- про внесення змін до додатків 1-10 рішення міської ради від 10 грудня 2020 року № 09-02-VIII «Про початок реорганізації Вільнотарасівської сільської ради, Глушківської сільської ради, Дроздівської сільської ради, Пилипчанської сільської ради, Піщанської сільської ради, Сидорівської сільської ради, Терезинської селищної ради, Томилівської сільської ради, Храпачанської сільської ради, Шкарівської сільської ради шляхом приєднання до Білоцерківської міської ради».  Даним рішенням виведено зі складу комісій з реорганізації Інну Новогребельську, а введено - Юрія Савчука та начальника відділу землеустрою та земельного кадастру управління регулювання земельних відносин міської ради Віталія Камінецького;

- про план діяльності Білоцерківської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2021 рік;

- про прийняття земельних ділянок державної власності у комунальну власність;

Також прийнято низку рішень про включення депутатів міської ради до постійних депутатських комісій. Так, Іванова М.М. було включено до складу постійної комісії з питань дотримання прав людини, законності, оборонної роботи, запобігання корупції, з питань децентралізації, сприяння депутатській діяльності, етики та регламенту:

- Сирицю С.О. - до складу постійної комісії з питань земельних відносин та земельного кадастру, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища;

- Головаша А.Є.,  Плєшакову О.А.. -до складу постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів;

- Гумена Р.М. - до складу постійної комісії     з питань житлової політики, комунального господарства, природокористування, охорони довкілля та енергозбереження, водного та лісового господарства;

- Плєшакова А.В. - до складу постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, соціального захисту, науки, спорту, культури, мови, молоді, прав національних меншин, міжнародного співробітництва, інформаційної політики;

- Облапа П.В., Красношапку І.Ю. - до складу постійної комісії з питань інвестицій, регуляторної політики, транспорту і зв’язку, торгівлі, туризму, послуг і розвитку підприємництва, власності, комунального майна та приватизації, розвитку агропромислового комплексу.


Різне

У різному начальник управління комунальної власності та концесії міської ради Руслан Гребенюк, начальник відділу культури та туризму міської ради Юлія Ковальська доповіли інформацію щодо продажу будівлі пам’ятки архітектури «Стара Пошта», власником та розпорядником якої є ПАТ «Укрпошта».

Засідання відбувалося у режимі онлайн трансляції.

Відеозапис засідання можна переглянути на ютуб каналі Білоцерківської міської ради. З прийнятими рішеннями можна буде ознайомитися після їх оприлюднення на офіційному вебсайті Білоцерківської міської ради.

Фотогалерея  (волонтери)

Фотогалерея