У Білій Церкві відбулося вшанування учасників ліквідації на Чорнобильській АЕС

|  14. 12. 2020

Щорічно 14 грудня, відповідно до Указу Президента від 10 листопада 2006 року, в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації на Чорнобильській атомній електростанції.

У ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС брали участь 600 тис. осіб, з яких 350 тис. українців. Біла Церква відіграла не менш важливу роль: вона не тільки спрямувала тисячі своїх жителів на ліквідацію наслідків аварії, а й стала другою домівкою для тих, хто змушений був покинути власні помешкання у зоні лиха.

Тож цього дня до пам’ятного знаку «Чорнобильський дзвін» прийшли представники міської влади, аби вшанувати пам’ять людей, які загинули рятуючи нашу Батьківщину від масштабної техногенної катастрофи.

У ході заходу міський голова Геннадій Дикий, його заступник Катерина Возненко, секретар міської ради Дмитро Киришун та голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк поклали квіти до пам’ятного знаку та вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих, померлих та ненароджених жертв чорнобильського лиха.

Під час заходу власний вірш зачитав ліквідатор аварії Анатолій Медвідь.

Низький уклін та довічна вдячність Героям, яким вдалося врятувати світ від страшної катастрофи ризикуючи власним життям. Пам’ятаймо про їх подвиг!

У заході взяли участь: представники громадських організацій, які опікуються питаннями ліквідаторів та осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, колишні жителі міст Чорнобиль та Прип’ять.

Фотогалерея