Білоцерківському міському товариству інвалідів «Фенікс» - 30 років!

|  03. 12. 2020

Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році було проголошено щорічно 03 грудня відзначати Міжнародний день людей з інвалідністю.

За офіційними даними Міністерства соціальної політики України станом на 01 січня 2020 року в Україні 2,7 млн осіб мають інвалідність, у тому числі 222,3 тис. осіб з I групою інвалідності, 900,8 тис. осіб з II групою інвалідності, 1416,0 тис. осіб з III групою інвалідності та 163,9 тис. дітей з інвалідністю.

У Білій Церкві нараховується близько 15 тисяч людей з інвалідністю, враховуючи інвалідів дитинства.

По всій країні існують громадські та ветеранські організації, які підтримують людей з інвалідністю. У Білій Церкві однією з таких організацій є Білоцерківське міське товариство інвалідів «Фенікс» Київської обласної організації «Союз організацій інвалідів України». У травні цього року дана організація відзначила своє 30-річчя функціонування.

Тож 03 грудня ц.р. у Білій Церкві у рамках відзначення Міжнародного дня осіб з інвалідністю та 30-річчя з дня створення Білоцерківського МТІ «Фенікс» міський голова Геннадій Дикий відзначив грамотами та подяками Білоцерківської міської ради та виконавчого комітету ряд членів організації за активну життєву позицію, сприяння розвитку розширення прав і плідну працю для осіб з обмеженими можливостями. Також нагрудним знаком «Відзнака міського голови» було нагороджено Володимира Думанського – інваліда 1 групи – члена ради.

У ході заходу міський голова зазначив: «Сорок років тому політика тодішньої влади була у тому, щоб приховувати осіб з інвалідністю. Я особисто пам’ятаю ті часи. Зараз ситуація суттєво змінилася: сьогодні ми маємо пандуси, з’їзди, тактильна плитка та сайти для людей із вадами зору, громадський транспорт із заниженою підлогою та ін. Ми змінилися на краще, і ми продовжуємо рухатися вперед. Інвалідність – це не ваш вибір, проте ви з цим мусите жити. І я вважаю, що ви заслуговуєте на краще. А міська влада потурбується про створення комфортних умов у місті».

Зі словами вдячності також виступила голова, почесний лідер Білоцерківського МТІ «Фенікс» Ніна Карпович, яка наголосила на важливості підтримки рідних та власній силі волі при зіткненні зі страшними діагнозами чи доленосними подіями.

Під час заходу присутні переглянули фільм про роботу, яку здійснювала організація протягом 30 років.

Захід проводився із дотриманням усіх карантинних вимог.

Фотогалерея