Угода мерів: завдання скоротити викиди СО2 до визначених показників

|  03. 12. 2020

Угода мерів - це найбільший у світі рух за збереження клімату та енергії на місцевому рівні. Європейська ініціатива Угода мерів об'єднує тисячі місцевих органів влади, які добровільно взяли на себе зобов'язання по досягненню кліматичних і енергетичних цілей ЄС.

Підписанти зобов'язуються вжити заходів для досягнення мети скорочення викидів парникових газів в ЄС мінімум на 40% до 2030 року і виробити спільний підхід до вирішення проблеми пом'якшення наслідків зміни клімату та адаптації до них.

Ініціативу підтримали сотні муніципалітетів різних країн Європи у тому числі й органи виконавчої влади України.  Біла Церква не залишилася осторонь цієї актуальної для всього світу проблеми. У березні 2016 року Білоцерківська міська рада прийняла рішення про приєднання до європейської ініціативи «Угода мерів щодо енергетики та клімату» та взяла зобов'язання скоротити на своїй території викиди СО2 до визначених показників. У місті  було розроблено план сталого енергетичного розвитку міста, згідно якого місто проводить заходи.

Втім, аби більш ширше ознайомити містян із завданнями проєкту, донести їм інформацію про роботу, націлену на збереження ресурсів, енергії, довкілля та захисту клімату, а також  продовжити формувати  новий спосіб мислення щодо цієї важливої  ініціативи  пропонуємо вам інформаційний відеоролик.