Відбулося засідання виконавчого комітету міської ради

|  27. 10. 2020

27 жовтня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

У ході засідання було прийнято рішення внести зміни до міжбюджетних трансфертів бюджету м. Біла Церква, зокрема, до річного та помісячного розпису бюджету міста на 2020 рік за рахунок субвенції з державного бюджету, а саме:

- збільшити дохідну частину загального фонду місцевого бюджету на 2020 рік по КБК 41055200 «Субвенція з місцевого бюджету на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2 за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету» на суму 336 455,56 грн;

- збільшити видаткову частину  місцевого бюджету на 2020 рік управлінню охорони здоров’я по КПКВ 2010 «Багатопрофільна стаціонарна медична допомога населенню» по загальному фонду – 186 455,56 грн., по спеціальному фонду – 150 000 грн.

Члени виконавчого комітету ухвалили рішення про утримання автомобільних доріг міста  в зимових умовах 2020-2021 років.

Рішенням затверджено  перелік із 17 підприємств, установ, організацій, які можуть бути залучені до робіт (за їх згодою)  по очищенню автомобільних доріг Білої Церкви від снігу поточною зимою, у разі надмірних опадів. Варто зауважити, що у звичайному режимі прибиранням снігу займатимуться сім підприємств, з якими підписані відповідні угоди та за якими закріплені певні території міста.

Згідно з рішенням керівникам ТОВ «Білоцерківське шляхово-експлуатаційне управління» (за згодою), КП БМР  ЖЕК №№ 1, 6, 7 доручено забезпечити підготовку техніки та прибирального інвентаря до роботи, підготувати необхідну кількість соляно-піщаної суміші та забезпечити виконання робіт по ліквідації снігових заметів.

Департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради доручено визначити місця вивозу снігу, забезпечити координацію роботи підприємств, організацій по очищенню автомобільних доріг міста та  контроль за належним  утриманням доріг  в зимових умовах 2020-2021 років.

Членами виконавчого комітету також було схвалено проєкт Програми з відшкодування частини витрат на енергоефективні заходи для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) м. Біла Церква на 2021–2023 роки («Енергоефективний дім»).

Метою Програми є:

- відшкодування частини витрат (20% вартості робіт (послуг), обладнання та матеріалів) понесених об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків на впровадження заходів з енергозбереження, реконструкції та модернізації з підвищенням енергоефективності багатоквартирних будинків, поліпшення комфорту проживання  мешканців;

- стимулювання залучення інвестицій приватних власників для проведення заходів з модернізації багатоповерхівок;

- створення та запуск інституційного механізму стимулювання довгострокових і сталих джерел комерційного фінансування заходів з енергозбереження, реконструкції та модернізації багатоквартирних будинків.

Обговорюючи дане питання, міський голова Геннадій Дикий відмітив, що протягом минулих трьох років, відколи існувала попередня Програма, вона показала себе досить ефективною, адже ОСББ завдяки їй мали можливість значно відшкодувати витрати на вжиті  енергоефективні заходи. Наголосив на важливості продовження проведення енергозберігаючих заходів (встановлення ІТП, утеплення фасадів, заміні вікон тощо), що вигідно, у першу чергу, самим мешканцям, оскільки в подальшому знижуються витрати на опалення в багатоквартирних житлових будинках.

Директор департаменту житлово-комунального господарства міської ради Олег Савченко зауважив, що за минулий період дії Програми із 137 функціонуючих у місті ОСББ нею скористалися майже 20% об’єднань. На реалізацію нової Програми передбачено фінансування у розмірі 5 млн грн щорічно.

Дана Програма буде винесена на розгляд сесії Білоцерківської міської ради.

Під час засідання також було ухвалено такі рішення:

- про створення комісії по безоплатному прийняттю у комунальну власність територіальної громади міста Біла Церква  об’єкту  від ТОВ «Рітейл-Девелопмент»;

- про деякі питання щодо квартирного обліку;

- про проведення у місті Біла Церква приписки громадян України 2004 року народження до призовної дільниці.

Крім того, було розглянуто ряд питань щодо присвоєння адрес об’єктам будівництва, нерухомого майна; розгляду заяв фізичних осіб-підприємців, товариств та приватних підприємців щодо надання їм дозволів на розміщення зовнішньої реклами; опікунських питань, з яких були прийняті відповідні рішення. 

Фотогалерея