День автомобіліста і дорожника

|  23. 10. 2020

З 1993 року, відповідно до Указу Президента, в останню неділю жовтня ми шануємо водіїв, всіх працівників автомобільного транспорту, а також працівників дорожнього господарства, адже цього дня відзначається їхнє професійне свято - День автомобіліста і дорожника. 

Професії цієї сфери життєво необхідні для кожного жителя Білої Церкви. Від того, як працівники галузі виконують свою роботу залежить правильний ритм повсякденного життя нашого міста  та гарний настрій його жителів.

Напередодні свята, 23 жовтня, за дорученням міського голови Геннадія Дикого працівників автотранспортної сфери із професійним святом привітав його заступник - Олександр Поляруш. Він наголосив, що перевізники і взагалі вся автотранспортна сфера наразі працює в непростих економічних та пандемічних умовах, проте всі водії щоденно роблять все, аби їхні пасажири були у безпеці та отримували якісні послуги з перевезення. Висловив слова вдячності за роботу та побажав міцного здоров’я  і успіхів.

Двадцяти п’яти представникам міських підприємств-перевізників було вручено грамоти міської ради та його виконавчого комітету.

Варто наголосити, що у місті на даний час функціонує 19 автобусних маршрутів, перевезення на яких здійснює рухомий склад 5-ти підприємств-перевізників,  працює близько 200 одиниць рухомого складу – автобусів та мікроавтобусів.

Послуги по перевезенню пасажирів у м. Біла Церква надають:

- Комунальне підприємство Білоцерківської міської ради «Тролейбусне управління»- начальник  Володимир Вахній;

- Товариство з обмеженою відповідальністю «Білоцерківський автобусний парк» - директор Андрій Старинко;

- Товариство з обмеженою відповідальністю «Епітранс» - В’ячеслав Денисенко;

- Мале приватне підприємство «Діліжанс» - директор Володимир Гамов;

- Товариство з обмеженою відповідальністю «ТРАНССІТІ» - директор Сергій Двірник.

Автобусні маршрути загального користування  №4, 7, 8, 13, 14, 16, 17, 17А, 21, 22, 25 обслуговують транспортні засоби марки «Богдан»- в загальній кількості –  82 од., «Атаман»-23 од. 

Перевезення  осіб з обмеженими фізичними можливостями  здійснюється  пристосованим для таких перевезень  транспортом, а саме -   на автобусних маршрутах № 4,  7, 11, 13,14, 16, 17,  19, 21, 22   (в загальній кількості – 35 од.).

У планах щодо подальшого розвитку сфери:

- оснащення пасажирського транспорту міста сучасними інформаційними та автоматизованими системами управління;

- збільшення транспорту середньої  та  великої  пасажиромісткості;

- підвищення якості транспортних послуг та рівня безпеки на пасажирському транспорті;

- забезпечення доступності громадян з обмеженими фізичними можливостями до транспорту та транспортної інфраструктури.

В місті особлива увага приділяється реалізації виконання  перевізниками інвестиційних зобов’язань – заміні рухомого складу на автобуси, рік випуску яких не перевищує 7 років, які обладнані двигунами, що відповідають нормам екологічної безпеки не нижче «ЄВРО-5».                       

На заході була присутня начальник відділу транспорту та зв’язку міської ради Олена Шевченко.

Фотогалерея