Професія архітектора – чарівний зв’язок науки та мистецтва

|  02. 10. 2020

У перший понеділок жовтня архітектори всього світу відзначають своє професійне свято.

Це свято було засноване Міжнародним союзом архітекторів (МСА). У 1985 році на зборах МСА було вирішено щорічно святкувати всесвітній день архітектури в перший понеділок липня. У 1996 році Міжнародний союз архітекторів, на своїй 20-й генеральній асамблеї в Барселоні, прийняла резолюцію про перенесення святкування Всесвітнього дня архітектури на перший понеділок жовтня.

02 жовтня у Білій Церкві відбулися урочистості з нагоди Всесвітнього Дня архітектора.

Зі словами привітань до присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий: «Я переконаний, що від того, як місто виглядає – залежить кількість його жителів, чи хотітимуть люди сюди переїхати, а найголовніше – тут залишитися, створювати сім’ї, будувати бізнес і тд. Ви маєте талант бачити майбутнє на 30-50 років вперед, і вже зараз готуєте проєкти для того, щоб Біла Церква була сучасною і зручною. Бажаю вам невичерпного натхнення, щоб ніколи не припинявся ваш політ фантазії. Працюйте і не втрачайте оптимізму!»

У ході заходу міський голова вручив представникам архітектурної галузі грамоти виконавчого комітету Білоцерківської міської ради за сумлінну працю, високу професійність, вагомий внесок в забудову міста Біла Церква, активну громадську позицію та з нагоди Всесвітнього Дня архітектора.

Також під час урочистостей голова Білоцерківської організації Національної спілки архітекторів України Аркадій Дубік вручив дипломи та подяки ряду архітекторів, які зробили значний внесок у розвиток міста. З презентаціями впроваджених та майбутніх проєктів можна було ознайомитися під час заходу.

У заході взяли участь: заступник міського голови Олександр Поляруш, народний депутат України VIII скликання Хвича Мепарішвілі, начальник управління містобудування та архітектури міської ради Олександр Терещенков.

Фотогалерея