Вчитель – не професія, вчитель – це покликання!

|  02. 10. 2020

Згідно з Указом Президента від 11 вересня 1994 року щорічно в Україні в першу неділю жовтня відзначається День працівників освіти. Професійне Міжнародне свято працівників освіти було засновано ЮНЕСКО в 1994 році. Всесвітній день вчителя святкують 05 жовтня.

Отож, 01 жовтня у Білій Церкві відбулися урочистості з нагоди Дня працівника освіти.

З вітальним словом до освітян Білої Церкви звернувся міський голова Геннадій Дикий: «Я хочу привітати вас із професійним святом. У місті близько 5500 педагогів забезпечують навчальний процес для 27000 дітей, які відвідують заклади дошкільної освіти, школи. Але найголовніше це те, що своєю щоденною працею ви прокладаєте їм шлях у майбутнє. За це ми усі вам надзвичайно вдячні. Міська влада, у свою чергу, намагається підтримувати вас, наскільки це можливо. Попереду ще багато роботи для того, щоб і діти, і викладачі отримували максимум задоволення від навчального процесу. Цього року обставини склалися так, що вам довелося освоювати новий метод навчання – дистанційне. Це стало справжнім випробуванням як для вас, так і для дітей, а також їх батьків. Проте усім вдалося отримати новий досвід і тепер, я вважаю, для вас не буде нічого не можливого!»

Під час заходу були вручені нагороди переможцям багаторічної міської премії «За заслуги в галузі освіти», за підсумками 2019-2020 навчального року. Також кращі педагоги міста були відзначені нагрудними знаками «Відзнака міського голови» за вагомі особисті заслуги перед територіальною громадою міста, високі здобутки у професійній, громадській діяльності, значний внесок у розвиток освіти міста, високі моральні якості та у зв’язку з відзначенням Дня працівників освіти та грамотами Білоцерківської міської ради та її виконавчого комітету.

Зі словами вітань та найкращих побажань до присутніх також звернувся начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик, який відмітив вагомі здобутки у сфері освіти міста та вручив посвідчення та ордени «За розбудову  України в галузі освіти» кращим працівникам навчальних закладів, імена яких були занесені до Міської книги пошани освітян. У цьому році Книга поповнилася такими новими  іменами:

Ляшенко  Тетяна  Григорівна - вихователь дошкільного навчального закладу  № 35 «Вербиченька»;

Рогачкіна Світлана Олексіївна - учитель математики Білоцерківської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів №18;

Баляснікова Ольга Олександрівна - директор комунального закладу Білоцерківської міської ради дитячо-юнацької спортивної школи № 2, відмінник освіти.

Ряд освітян міста було також відзначено подяками Міністерства освіти і науки України.

Цього ж дня експертом Національного реєстру рекордів України було оголошено Національний рекорд України, який встановив Богдан Олевич, вихованець Комунального закладу Білоцерківської міської ради дитячо-юнацької школи № 1. 19 вересня 2020 року в змаганнях SMARTSWIM на відкритій воді, які відбулися в м. Київ на озері Небреж, тринадцятирічний Богдан Олевич став переможцем на дистанції 12 км у категорії до 18 років. Серед сотні учасників він виборов звання рекордсмена України як наймолодший спортсмен, що подолав дистанцію 12 км, і був занесений до Національного реєстру рекордів та Книги рекордів України.

Подяками Білоцерківської міської ради за високу професійну майстерність, результативну роботу, вагомі особисті заслуги, значні здобутки в професійній діяльності та підготовку юного рекордсмена були нагороджені тренери-викладачі ДЮСШ №1 - Олена Тищінська, Олександра Івченко та Михайло Романишин – національний рекордсмен з плавання у відкритій воді, онлайн-тренер.

Своїми творчими дарунками присутніх порадували артисти Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П.Саксаганського, народний вокальний ансамбль «Співограй» Центру позашкільної освіти «Соняшник», театральна студія «Пролог» Центру позашкільної освіти та професійного самовизначення учнівської молоді «Соняшник», переможниця телевізійного шоу «Україна має талант», фіналістка телевізійного проекту «Голос – 2019» - Вероніка Морська, вихованці народного ансамблю танцю «Ровесник» Центру творчості дітей та юнацтва Київщини, вихованці зразкового ансамблю народного танцю «Рось» школи мистецтв №4, зразкова студія сучасної класичної хореографії «Флай».

У заході взяли участь: заступник міського голови Катерина Возненко, освітяни, учні, батьки, представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

Фотогалерея