Міжнародний день сім’ї

|  15. 05. 2020

Щорічно 15 травня відзначається Міжнародний день сім’ї. Це свято було проголошене резолюцією Генеральної Асамблеї ООН у 1993 році, усвідомлюючи роль сім’ї в житті суспільства. З родини починається життя людини, тут вона формується як особистість. Сім’я - джерело любові та поваги. Будучи основою суспільства, вона залишається берегинею культурних традицій, загальнолюдських цінностей і наступності поколінь.

В Міжнародний день сім'ї висловлюємо глибоку повагу та слова вдячності сім’ям, які взяли на спільне проживання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За багаторічною традицією заступник міського голови Катерина Возненко та директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Севериненко привітали з цим святом прийомні сім’ї. 

Починаючи з 1999 року в Білій Церкві було створено 11 прийомних сімей та два дитячих будинки сімейного типу, в яких у різний час виховувалась  31 дитина. 

Наразі в місті функціонує шість прийомних сімей, які знаходяться під постійним соціальним супроводженням міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Спеціалісти Центру надають прийомним батькам професійну допомогу у вирішенні соціальних, юридичних та психологічних питань, що виникають в процесі виховання дітей.

 А також, при службі у справах дітей міської ради починаючи з 2012 року успішно функціонує сім’я патронатного вихователя, яка опікується дітьми з сімей, котрі опинилися в складних життєвих обставинах. За цей період в ній виховувалися та пройшли реабілітацію 27 дітей, як правило це діти молодшого віку (до 5 років) та новонароджені (покинуті і підкинуті діти).  

Сьогодні державна політика у сфері захисту прав дітей особливе значення надає розвитку альтернативних форм сімейного виховання, таких як дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім'ї. Цей підхід ґрунтується на глибокому розумінні того, що саме сімейне оточення дає дитині змогу сформуватися гармонійною особистістю, яка повністю соціалізована у суспільстві. Виховуючись в сім’ї, дитина отримує найголовніше: батьківську любов, турботу та підтримку.  Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснює пошук кандидатів у прийомні батьки та проводить з ними підготовчу роботу.

Прийомною сім’єю може стати сім’я або окрема особа, яка не перебуває в шлюбі та має відповідну житлову площу для проживання дитини або дітей.

  Вичерпну інформацію та консультації щодо створення прийомних сімей можна отримати у центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: бульвар Олександрійський 113, т. 6-83-11 та службі у справах дітей за адресою: вул. Першотравнева ,8, тел. 5-15-58.

Разом з тим, службою у справах дітей напередодні Дня сім’ї надано солодощі сім’ям опікунів, в яких виховується двоє і більше дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Фотогалерея