Управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради інформує

|  05. 05. 2020

Кабмін визначив умови призначення і виплати допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку. Урядова постанова № 329 від 22 квітня 2020 року (якою затверджено відповідний Порядок) набрала чинності 5 травня 2020 року.

Допомога на дітей призначається і виплачується фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку і сплатили ЄСВ за всі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації фізичної особи - підприємця.

Допомога призначається одному з батьків (опікуну) на кожну дитину до досягнення нею 10-річного віку (включно) у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідних вікових груп станом на 1 січня 2020 р., і виплачується щомісяця за повний місяць.

Для призначення допомоги на дітей заявник подає/надсилає органу соціального захисту населення заяву у паперовій або електронній формі із зазначенням рахунка в установі уповноваженого банку та документи/відомості у паперовій або електронній формі:

копії свідоцтв про народження дітей віком до 10 років;

довідку з Пенсійного фонду про сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);

копію документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземця та особи без громадянства);

копію рішення районної, районної у м. м. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради, сільської, селищної, міської ради об'єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

На заяву та документи/відомості, що подаються в електронній формі, накладається кваліфікований електронний підпис заявника. 

За призначенням допомоги звертатися за адресою управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради: вул. Ярослава Мудрого, 2, каб. 306, 307. Телефон для довідок (04563) 5-59-62.