Управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради інформує:

Дата : 
2020-04-03

На період карантину спрощено порядок надання субсидій

Постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020р. № 247 «Про особливості надання житлових субсидій» посилено напрям програми житлових субсидій в умовах карантину.

5 основних змін у призначенні субсидій:

1.  Громадянам, які втратили роботу під час карантину, для розрахунку житлової субсидії враховуватимуть розмір призначеної допомоги по безробіттю без урахування отриманої (раніше) заробітної плати. Для цього громадяни мають стати на облік у службі зайнятості як безробітні.

2.  Заборонено припинення надання житлових субсидій на період обмежувальних заходів, крім обставин, що унеможливлюють надання житлової субсидії, зокрема у разі переїзду домогосподарства в Інше житлове приміщення або у разі смерті одинокої особи.

3.  На період обмежувальних заходів розрахунок житлових субсидій проводитиметься з урахуванням збільшених на 50 % соціальних нормативів у зв'язку з вимушеним перебуванням дома.

В умовах карантину субсидія буде надаватися на збільшені нормативи з користування послугами:

-    з централізованого водопостачання - 5,4 куб. метри на 1 особу;

-    з централізованого водовідведення - 5,4 куб. метри на 1 особу;

-    з газопостачання на плиту - 8,1 куб. метри на 1 особу;

-    при наявності газової плити та газового водонагрівача - 15,75 куб. метрів на 1 особу;

-    з електропостачання - 105 кВт на 1 особу.

4.  Забезпечено розгляд питань щодо призначення житлової субсидії на наступний період усім домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді 2019—2020 років, без заяв громадян про призначення житлових субсидій.

5.  Базовий відсоток плати за комунальні послуги, який впливає на розмір призначених субсидій, не збільшуватимуть з 15% до 20% з 1 травня, як це

f          передбачалося     попередньою     постановою     уряду.     (Якби     норма

запрацювала, розмір субсидій би зменшився, а частина українців втратила *         б їх взагалі.)