Про тимчасове зупинення роботи об'єктів загального користування розташованих у місті Біла Церква, з метою попередження розповсюдженню захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19

Дата : 
2020-03-16

БІЛОЦЕРКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
Р І Ш Е Н Н Я

 від 16 березня 2020 року                         м. Біла Церква                                        № 153

Про тимчасове зупинення роботи об'єктів загального
користування розташованих у місті Біла Церква, з метою
попередження розповсюдженню захворюваності на гостру
респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19

Відповідно до статті 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Указу Президента України від 13 березня 2020 року № 87/2020 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України» від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», враховуючи Рекомендації щодо проведення профілактичних заходів з недопущення поширення випадків COVID-19 на підприємствах та в установах, рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 10 березня 2020 року № 119 «Про заходи запобігання поширення деяких інфекційних захворювань» та від 11 березня 2020 року № 152 «Про першочергові заходи запобігання поширення коронавірусної інфекції (COVID-19) в місті Біла Церква, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19, виконавчий комітет міської ради вирішив:

1. З 17 березня 2020 року з 00.01 годин тимчасово зупинити роботу таких об'єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування, розташованих у місті Біла Церква до прийняття окремого рішення виконавчого комітету міської ради та скасування обмежувальних заходів:

•  кінотеатрів, театрів, музеїв, галерей, бібліотек та інших культурних і розважальних закладів;

•  дитячих розважальних центрів та клубів, майданчиків, у тому числі спортивних секцій;

• фітнес-клубів, тренажерних залів, спортивних комплексів, СПА-центрів, центрів краси, косметологічних кабінетів, кабінетів масажу, тату-салонів, саун, басейнів, спортивних майданчиків та стадіонів;

• зоопарків, парків атракціонів;

• усіх магазинів (крамниць), за виключенням аптек, ветеринарних аптек, продуктових магазинів, банків, банкоматів, автомобільних заправних станцій;

• торговельно-розважальних центрів;

• будівельних ринків та інших (крім продуктових);

•  барів, клубів, кафе, дискотек, пабів, ресторанів, закладів громадського харчування, зокрема, але не виключно у готелях та на автомобільних заправних станціях;

•  інших закладів та установ, за винятком закладів охорони здоров'я та ветеринарних лікарень незалежно від форми власності та підпорядкування (на розсуд та під особисту відповідальність керівника). 

2.   Керівникам підприємств, закладів, установ та організації незалежно від форми власності та підпорядкування:

2.1. забезпечити надання відпусток, зокрема, але не виключно терміном 14 календарних днів працівникам, які, зокрема, але не виключно повернулись/повертаються з країн де зареєстровані випадки COVID-19, особам похилого віку, особам схильним до інфікування вірусом у зв'язку з наявними хронічними захворюваннями (захворюваннями серцево-судинної системи, легеневими хворобами та цукровим діабетом) та особам, які є в зоні ризику (вагітні жінки, особи з ослабленим імунітетом), з урахуванням встановлених обмежень та з метою самоізоляції;

2.2. не допускати працівників, які мають ознаки респіраторних захворювань до роботи та обслуговування громадян;

2.3. передбачити можливості дистанційної роботи та/або компенсації працівникам, які вимушені залишитися вдома в умовах самоізоляції при виникненні симптомів респіраторних хвороб та підвищеної температури;

2.4. мінімізувати кількість працівників, які контактують з клієнтами/відвідувачами;

2.5.   запровадити там, де це можливо дистанційне консультування/надання послуг та/або надання послуг за принципом «єдиного вікна»;

2.6. забезпечити та контролювати постійну наявність рідкого мила, одноразових паперових рушників, спиртовмісних антисептичних засобів як для персоналу, так і для відвідувачів/клієнтів.

3.  Рекомендувати жителям міста Біла Церква утриматись від відвідування масових богослужінь у храмах, церквах, та інших релігійних організаціях, що розташовані на території міста Біла Церква з 17 березня 2020 року.

4.    Суб'єктам підприємницької діяльності, що здійснюють в місті Біла Церква діяльність з реалізації продуктів харчування забезпечити доступ відвідувачів до приміщень з розрахунку 1 особа на 10 кв.м. з 17 березня 2020 року.

5.   Обмеження зазначені в пункті 1 цього рішення не поширюються на заклади громадського харчування у випадку прийняття ними онлайн замовлень їжі за умови її адресної доставки.

6.   Суб'єктам підприємницької діяльності, що здійснюють в місті Біла Церква діяльність на маршрутах загального користування, забезпечити перевезення в транспортному засобі пасажирів, що не перевищуватиме кількості місць для сидіння відповідно до технічної документації відповідного транспортного засобу з 17 березня 2020 року.

7.   Суб'єктам підприємницької діяльності, що здійснюють в місті Біла Церква діяльність на маршрутах загального користування перед кожним рейсом здійснювати дезінфекційну обробку дверних ручок, поручнів, тощо всередині транспортного засобу.

8.  Обмежити з 17 березня 2020 року на території міста Біла Церква дозволені збори громадян у групах до 10 осіб, за винятком засідань органів виконавчої влади. Білоцерківської міської ради та її виконавчого комітету.

9.   Рекомендувати з 17 березня 2020 року жителям міста Біла Церква обмежити пересування на території міста Біла Церква та прилеглих населених пунктів без крайньої необхідності.

10.  Обмежити з 17 березня 2020 року проведення культурних, спортивних, соціальних, релігійних та інших заходів за масовою участю громадян.

11. Попередити керівників підприємств, закладів, установ, організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, а також інших суб'єктів підприємницької діяльності про персональну відповідальність за невиконання цього рішення згідно з чинним законодавством України.

12.  Доручити відділу інформаційних ресурсів та зв'язків з громадськістю Білоцерківської міської ради та керівникам виконавчих органів Білоцерківської міської ради забезпечити широке анонсування та висвітлення інформації про прийняте рішення. 

13.  Білоцерківському об'єднаному міському військовому комісаріату вжити заходів щодо уточнення списків військового обліку медичного персоналу, який перебуває в резерві.

14.  Контроль за виконанням рішення покласти на заступників міського голови та керуючого справами виконавчого комітету міської ради в частині що стосується.

Міський голова                                                                                                     Геннадій ДИКИЙ