Зустріч весни зі спортивним настроєм

|  04. 03. 2020

Незабутнє святкове дійство відбулося 01 березня у м. Біла Церква на території міського Парку культури та відпочинку ім. Т.Шевченка. Жителі та гості міста відзначали свято Масниці – проводжали зиму та зустрічали весну.

В рамках свята, з метою популяризації здорового способу життя і залучення різновікових груп людей до систематичних занять спортом та рухової активності в місцях масового відпочинку під час проведення народних дійств та обрядів, було проведено спортивну програму.  Її організатором виступили управління з питань молоді та спорту міської ради та КЗ БМР «Білоцерківський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». 

Відкрилася спортивна програма виступом Олександра Білоконя – чемпіона світу та Європи з пауерліфтінгу 2016, 2017, 2018 років, бронзового призера Кубку України та Чемпіонату України з Богатирського багатоборства 2018, 2019 років. Атлет входить у десятку найкращих в Україні професійних спортсменів у ваговій категорії 95 кілограмів та в книгу «Національний Реєстр Рекордів України». Володар офіційно зареєстрованого рекорду України  зрушив з місця і протягнув три багатотонні вантажівки, вага яких у цілому склала близько 17 тон. На святі Олександр продемонстрував три вправи, які зазвичай входять до програми змагань з богатирського багатоборства. Стронгмен під гучні підбадьорювання  глядачів,  граючись піднімав снаряди: «богатирську колоду», яка важила 120 кілограмів,  «багатирську гантель» вагою 80 кілограмів та 110-кілограмову кегу.

Програма змагань була насичена розважальними конкурсами для дітей, веселими розвагами для дорослих, змаганнями з перетягування канату для студентської молоді. Усі учасники заходу, «і старі, й малі, та у розквіті літ» отримали неймовірні відчуття, чудові емоції і враження. А глядачі отримали задоволення від видовищних змагань. 

Всі учасники конкурсів та змагань отримали солодкі призи від організаторів заходу та мецената  - Торгової марки «Маршалок».

Зокрема, у  змаганнях з перетягування канату взяла участь студентська молодь з вищих навчальних закладів міста. У фіналі зустрілись студенти закладів: Білоцерківський національний аграрний університет (ректор - Анатолій Даниленко), Білоцерківський коледж сервісу та дизайну (директор - Алла Степура), Державний вищий навчальний заклад «Білоцерківський механіко-енергетичний технікум» (директор - Микола Білан), Комунальний вищий навчальний заклад Київської обласної ради «Білоцерківський медичний коледж», (Ддиректор - Володимир Фуголь).

За результатами наполегливої командної боротьби визначились переможці та призери змагань. Серед хлопців:

I місце виграв Державний вищий навчальний заклад «Білоцерківський    механіко-енергетичний технікум»;

II місце виборов Комунальний вищий навчальний заклад Київської обласної ради «Білоцерківський медичний коледж»;

III місце посів Білоцерківський коледж сервісу та дизайну.

Серед дівчат:

-  I місце  здобув Комунальний вищий навчальний заклад Київської обласної ради «Білоцерківський медичний коледж;

-  II місце виборов Білоцерківський коледж сервісу та дизайну.

Нагородження переможців та призерів змагань провели начальник управління з питань молоді та спорту міської ради  Інна Паливода  та підприємець Владислав Маршалок.

Команди були нагороджені кубками та дипломами, а також отримали солодощі.

Вітаємо нашу молодь міста зі святом і добрим стартом у новому сезоні активного дозвілля і зичимо їм нових звитяг та досягнень.   

На завершення відмітимо, що роль масового спорту за участю дітей шкільного віку та студентській молодді є вкрай важливою в системі фізичного виховання населення. Популяризація спорту є пріоритетним завданням «Білоцерківського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Організація активного дозвілля ведеться в місті  на досить високому рівні, про що свідчать результати змагань та позитивні відгуки учасників заходу.

Фотогалерея

За інформацією КЗ БМР
«Білоцерківський міський
центр фізичного здоров’я
населення «Спорт для всіх»