Про роботу спостережної комісії

|  23. 01. 2020

22 січня відбулося засідання спостережної комісії при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради, яке провела її голова - Світлана Борисенко. 

У засіданні взяли участь представники структурних підрозділів виконавчого комітету  міської ради, громадських організацій м. Біла Церква.

На засіданні спостережної комісії  били розглянуті такі питання: про заслуховування інформації членів спостережної комісії з питань, що належить до їх компетенції, по проведеній роботі  в 2019 році;  про підготовку та затвердження Плану роботи спостережної комісії при виконавчому комітеті  міської ради  на 2020 рік.   

З відповідною інформацією щодо першого питання на засіданні виступили: заступник голови спостережної комісії при виконавчому комітеті міської ради Наталія Матяш; завідувач відділення обліку бездомних осіб Комунальної установи Білоцерківської міської ради «Територіальний центр надання соціальних послуг» Раїса Довгаль; голова правління Білоцерківської міської громадської організації «Центр мистецтв і духовної культури «Образ» Віктор Шатунов.

Зокрема, Наталія Матяш поінформувала, що  протягом 2019 року Білоцерківським міськрайонним центром зайнятості було надано 105 відповідей на повідомлення державних установ (виправних колоній) про можливості працевлаштування та перелік актуальних вакансій, на які можливо працевлаштування після звільнення з місць позбавлення волі.

На основі Меморандуму про співробітництво між Білоцерківським  МРЦЗ та Філією державної установи «Центр Пробації», Білоцерківським міськрайонним відділом проводяться заходи з надання засудженим особам допомоги у працевлаштуванні.

Наталія Матяш  довела до членів комісії, що за минулий рік 32 особи, які звернулись до  Білоцерківського МРЦЗ за направленням органу пробації отримували послуги із сприяння у працевлаштуванні, відвідували ярмарки вакансій, презентації робочих місць безпосередньо у роботодавця та ін.

Раїса Довгаль зупинилася на роботі відділення обліку бездомних осіб та осіб, звільнених з місць позбавлення волі за 2019 рік.  Вона  доповіла інформацію щодо  співпраці відділення обліку бездомних осіб Комунальної установи Білоцерківської міської ради «Територіальний центр надання соціальних послуг» із організаціями громадянського суспільства; про участь у Всеукраїнській конференції «Бездомність. Комплексний підхід до вирішення соціальної проблеми». Також було проінформовано, що відділом  за звітний період проведено 22 обстеження матеріально-побутових умов проживання осіб, звільнених з місць позбавлення волі та осіб, яких йде підготовка до звільнення.

Віктор Шатунов надав інформацію про відвідування представниками Білоцерківської міської громадської організації «Центр мистецтв і духовної культури «Образ» Держаної установи «Білоцерківська виправна колонія №35» та бесіди із засудженими,  проінформував про проведення зустрічей з членами родин осіб, які знаходяться в місцях позбавлення волі та звільнені з місць позбавлення волі та ін.

У ході заходу секретар комісії Віктор Клочан запропонував для обговорення План роботи спостережної комісії при виконавчому комітеті  міської ради на 2020 рік. Після внесення змін та додаткових пропозицій документ було затверджено.

Підводячи підсумки засідання спостережної комісії Світлана Борисенко,  визначила питання, які підлягають розгляду на її черговому засіданні.

Фотогалерея