Свято тих, хто своєю працею забезпечує життєдіяльність Білої Церкви

|  06. 12. 2019

06 грудня в м.Білій Церкві відбулися урочистості з нагоди Дня місцевого самоврядування.

Міський голова Геннадій Дикий привітав посадових осіб місцевого самоврядування із професійним святом, зазначивши, що життєдіяльність Білої Церкви, вирішення питань її  соціально-економічного та культурного розвитку забезпечується саме завдяки злагодженій, щоденній кропіткій праці всіх працівників структурних підрозділів виконавчої влади.

«В умовах децентралізації саме місцеве самоврядування має відігравати найбільшу роль у розбудові нашої держави. І дуже хотілося б попри повноваження, які покладаються на нас, мати і можливості, аби розбудовувати нашу громаду. Люди не завжди у повній мірі розуміють значення місцевого самоврядування, але люди, яким ми допомогли, нашу допомогу відчувають щодня. Щодня до міської влади надходить тисячі і тисячі звернень, і на більшість з них надається кваліфікована допомога. Достатньо на день-два зупинити роботу органів місцевого самоврядування, і місто зупиниться. Тож саме ви забезпечуєте життєдіяльність міста у всіх напрямках – починаючи від соціального захисту, і закінчуючи житлово-комунальним господарством. Бажаю добра і злагоди кожній вашій родині, повертатися додому з гарним настроєм, отримувати задоволення від роботи, від людей – вдячність. Хочу, щоб ви були щасливими!» - побажав присутнім Геннадій Дикий.

Зі словами вітань та найкращих побажань з нагоди свята до присутніх звернувся також народний депутат України VIII скликання Хвича Мепарішвілі.

За сумлінну працю, високу професійність, відповідальність за доручену справу та з нагоди Дня місцевого самоврядування нагородами Білоцерківської міської ради і виконавчого комітету було відзначено ряд посадових осіб.

Почесними Грамотами Київської обласної ради: 

- Короля Андрія Петровича – депутата Білоцерківської міської ради.

- Турія Олега Володимировича – начальника відділу інформаційних ресурсів та зв’язків з громадськістю Білоцерківської міської ради.

- Двірник Оксану Сергіївну – начальника відділу економіки, бухгалтерського обліку та звітності управління охорони здоров’я Білоцерківської міської ради. 

Подякою Київської обласної ради: 

- Яковець Віту Віталіївну – завідувача сектору у справах ветеранів війни відділу соціального забезпечення управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради. 

- Зеркалову Ольгу Вікторівну – адміністратора адміністративного відділу управління адміністративних послуг Білоцерківської міської ради. 

Нагрудним знаком «За заслуги перед містом»:

Новогребельську Інну Володимирівну – заступника міського голови Білоцерківської  міської ради. 

Під час заходу також було відзначено ряд працівників грамотами та подяками Білоцерківської міської ради та її виконавчого комітету. 

У рамках заходу міський голова також вручив премії Білоцерківської міської ради за внесок молоді у розвиток місцевого самоврядування.

Премія присуджується за внесок у розвиток місцевого самоврядування, активну громадянську позицію, реалізацію і підтримку соціально значимих проектів у напрямку створення умов для інклюзивного навчання та всебічного  розвитку дітей з інвалідністю  та з особливими потребами, їх соціалізації.

Лауреатом у цьому році стала Яна Ковтуненко, член правління громадської організації «Ми – особливі», яка об’єднує батьків, що виховують дітей з інвалідністю та з особливими освітніми потребами, має активну громадянську позицію. За її участі та керівництва були реалізовані проекти:

- «Розповсюдження інформації про розлади аутичного спектру та синдром Дауна. Міфи та правда»;

- «Підготовка педагогів до роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного середовища», реалізований спільно з АМУ - 100 вчителів початкової школи  навчилися працювати з особливими дітьми, підготовлено 20 тренерів з інклюзивного навчання для місцевої громади;

- «Інклюзивний позашкільний простір на базі клубу за місцем проживання «Прометей» (відкрито у вересні 2018 року).   Проект фінансується в рамках громадського бюджету. За ці кошти обладнано  кімнати у  клубі за місцем проживання, закуплені  спеціальні тренажери (сухий каркасний басейн, система обладнання для занять в залі ЛФК, тактильна доріжка, сенсорна гірка, сенсорний підвісний тренажер, частина скеледрому) та  інше обладнання;

- «Творимо разом», метою якого є  надання можливості батькам дітей з інвалідністю знайти однодумців, обмінятися досвідом, оволодіти новими заняттями та навичками, які в подальшому можуть стати додатковим заробітком, «Літнє дозвілля для дітей з особливими потребами», проекти реалізовані  у рамках міського конкурсу проектів у сфері роботи з дітьми та молоддю, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надана фінансова підтримка з міського бюджету;

-  «Разом до успіху», підтриманий та реалізований в партнерстві з Всеукраїнською Благодійною організацією «Даун Синдром», направлений на підвищення фахового рівня практикуючих педагогів, які працюють з дітьми із синдромом Дауна в умовах інклюзивного навчання (навчено 20 спеціалістів загальноосвітніх шкіл м. Біла Церква);

- «Літнє дозвілля для дітей з особливими потребами». Проект реалізований  у 2019 році у рамках міського конкурсу проектів у сфері роботи з дітьми та молоддю.

Варто наголосити, що ця премія започаткована в 2008 році і присуджується вона міською радою жителям м. Білої Церкви віком до 35 років і молодіжним громадським організаціям, зареєстрованим або легалізованим у нашому місті. На цей час її лауреатами стали 9 молодих людей з числа суспільно-активної молоді та 7 молодіжних  громадських організацій.

Під час заходу присутні мали змогу проглянути концерт у виконанні акторів Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім.П.Саксаганського.

У заході взяли участь депутати Білоцерківської міської ради, члени виконавчого комітету, заступники міського голови, представники громадськості та місцевих ЗМІ.

Фотогалерея