Умови здобуття професійної освіти мають бути на високому рівні

|  05. 12. 2019

05 грудня у Білій Церкві на базі Державний професійно-технічний навчальний заклад «Білоцерківський професійний ліцей» відбулося відкриття навчально-практичного центру, який здійснюватиме підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації спеціалістів за такими професійними спрямуваннями: електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж, електромонтажник силових мереж та електроустаткування, електромонтер з обслуговування та ремонту електроустаткування. Навчання буде проводитися за новітніми технологіями із застосуванням сучасних матеріалів, обладнання та інструментів. 

Даний центр відкрито за сприяння департаменту освіти та науки Київської обласної державної адміністрації та Київської обласної ради. 

Із привітальним словом до присутніх звернувся депутат Київської обласної ради Станіслав Поліщук: «Хочу привітати вас із цією визначною подією. Я радий, що держава звернула свою увагу на людей професії, адже вони забезпечують нас благами, серед яких освітлення, тепло тощо, які пов’язані з електромонтажем. Професійне спрямування, якому будуть навчати у вашому закладі, має велике значення, і майбутні випускники, що будуть навчатися на вже новому устаткуванні, зроблять наше місто європейським!» 

У ході заходу відбулася конференція, на якій начальник департаменту освіти та науки Київської обласної державної адміністрації Віра Рогова зазначила: «У Київській області більше 80 000 дітей навчаються у професійно-технічних навчальних закладах, які є дуже потужними у плані навчальної бази. Один із важливих напрямків для нас, щоб все більше навчальних закладів мали можливість приймати у себе та навчати особливих дітей із обмеженими фізичними можливостями». Також Віра Рогова поінформувала, що коштами Київської обласної ради Білоцерківському професійному ліцею буде подаровано ще один комплект найсучаснішого оснащення для навчального центру - із електронним робочим місцем, документ-камерою, комп’ютером для вчителя і трьома новими комп’ютерами зі спеціальним програмним забезпеченням. 

Під час заходу до слова було запрошено заступника міського голови Катерину Литвиненко: «Місто завжди максимально підтримувало освіту, щоб талановита молодь не від’їзжала за кордон, а залишалася тут. Я сподіваюся, що найближчим часом усі навчальні заклади будуть так оснащені, і молоді люди будуть навчатися із більшим задоволенням і впевненістю у майбутньому». 

Присутні мали можливість оглянути оновлені кабінети навчально-практичного центру із сучасним устаткуванням та ознайомитися із його алгоритмом роботи.

У заході взяли участь: заступник директора навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти у Київській області Валентина Брезіцька, директор ДПТНЗ «Білоцерківський професійний ліцей» Сергій Шпак, заступник директора з навчально-виховної роботи ДНЗ «Білоцерківське професійно-технічне училище ім.. П.Р. Поповича» Галина Лужанська, директор ДПТНЗ «Білоцерківське вище професійне училище будівництва та сервісу» Олександр Тільний, представники  Київської обласної торгово-промислової палати та низки приватних підприємств міста, журналісти місцевих ЗМІ та ін..

Фотогалерея