До Білої Церкви завітала делегація із міста Тайчжоу (Китайська Народна Республіка)

|  03. 12. 2019

03 грудня у Білій Церкві відбулася зустріч міського голови Геннадія Дикого із делегацією міста Тайчжоу (Китайська Народна Республіка). 

У ході зустрічі міський голова Білої Церкви детально розповів про наше місто, його культурну та історичну спадщину, соціальна інфраструктура. Також він зупинився на можливостях для економічного розвитку та залучення інвестицій. «Біла Церква відкрита для бізнесу. Ми маємо майже тисячолітню історію становлення. І сьогодні ми найбільше місто у Київській області, зі значною кількістю промислових підприємств. Місто має власний аеродром, тут найбільший в Україні виробник шин ПрАТ «Росава», дендрологічний парк, розвинута інфраструктура та інше. Наступного року ми обєднаємося із 21 населеним пунктом утворивши велику агломерацію. Тож ми будемо раді плідній співпраці із вашою країною, а зокрема із вашим містом», - зазначив Геннадій Дикий. 

Мер муніципального уряду міста Тайчжоу Чжан Сяоцян зауважив: «Я вперше в Україні, але маю великий досвід співпраці із українськими підприємцями. Тайчжоу інноваційне та молоде місто на півдні Китаю. У нас 6,1 млн населення, яке проживає на 9144 га. Кожен десятий житель міста власник приватного бізнесу, тобто кількість приватних підприємств у місті досягає 600 тисяч. Я бачу, що Біла Церква має величезний потенціал, що допоможе нам знайти точку співпраці». Також мер Тайчжоу запросив міського голову Геннадія Дикого завітати до їхнього міста. 

Представники китайської делегації цікавилися різними соціально-економічними параметрами, чи має Біла Церква досвід співпраці із китайськими підприємствами, та про наявність потенційно цікавих об’єктів для інвестицій. Міський голова детально відповів на усі питання зазначивши про наявність двосторонніх звязків із рядом міст Китайської Народної Республіки, тому ми сподіваємося на позитивну співпрацю. 

Під час заходу присутні підписали Меморандум про наміри щодо встановлення співпраці між містом Біла Церква (Україна) та містом Тайчжоу (Китай). Він передбачає, що Сторони погодилися про розгортання різних форм обміну та співпраці в економічній, екологічній, науково-технічній, культурній, освітянській та кадровій сферах з метою досягти спільного розвитку та взаємного процвітання. Також Меморандум забезпечить можливість регулярних контактів для проведення спільних консультацій з питань обміну та співпраці, та інших питань, що становлять взаємний інтерес обох Сторін. 

Обидві сторони обмінялися сувенірами на честь поваги до культур один одного. 

У заході взяли участь: заступник міського голови Інна Новогребельська, начальник управління економіки Білоцерківської міської ради Юлія Земецька, начальник відділу енергоефективності міської ради Василь Морський, генеральний секретар

муніципального уряду Тайчжоу Лін Цзіньронг, начальник управління з закордонних справ Тайчжоу Дзінь Дзіньгжонг, голова комісії з розвитку та реформ Тайчжоу Ян Шипінг, начальник Бюро економіки та інформації Тайчжоу  Бао Зонгрен, представники ЗМІ.

Фотогалерея