Відбулася 78 сесія міської ради

|  30. 09. 2019

30 вересня відбулось засідання сімдесят восьмої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.


Скасовано рішення щодо тарифу на проїзд

На засіданні сесії міської ради був присутній народний депутат України Микола Бабенко, за ініціативи якого депутати міської ради прийняли рішення скасувати рішення виконавчого комітету міської ради №10 від 15.01.2019р. «Про тариф на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування» та № 348 від 07.05.2019р. «Про зупинення дії рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 15 січня 2019 року № 10 «Про тариф на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування» до 31 грудня 2019 року та встановлення тимчасового тарифу на період зупинення».


Керівники місцевої поліції та прокуратури прозвітували про роботу у  ц.р.

Начальник Білоцерківського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Київській області Сергій Ждан доповів про стан правопорядку, заходи, які вживалися даним органом щодо попередження правопорушень протягом 9 місяців поточного року. Детально із звітом за 9 місяців можна ознайомитися на офіційному ютуб-каналі міської ради.

Інформація  Білоцерківського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Київській області за 6 місяців 2019р.:

Без ознак кримінального правопорушення було зареєстровано 18 500 заяв та звернень, з яких у 154 -протоколи про адміністративне правопорушення, 18 346 розглянуто відповідно до ЗУ «Про звернення громадян», в тому числі 15 632 списано висновком (вмотивованим рапортом) до справи, 432 приєднано до іншого ЄО та 483 передано до інших  правоохоронних або територіальних органів поліції.

За 6 місяців 2019р. було зареєстровано 1260 кримінальних правопорушень, в тому числі 362 – віднесено до категорії тяжких та 14 особливо тяжких злочинів.

У порівнянні з 2018р. відбулося зниження рівня загальної злочинності на 31,4% (на 578 злочинів), в т.ч. тяжких злочинів на 54,5% (на 401 злочин),  а також особливо тяжких злочинів на 12,5%( на 2 злочини).

Працівниками поліції було розкрито 659 злочинів, з яких 116 – минулих років та 543 – зареєстрованих у 2019р.,  в т.ч. 164 тяжких та 7 особливо тяжких злочинів.

Станом на 01.07.2019р. залишок нерозкритих злочинів складав – 717.

В.о. керівника Білоцерківської місцевої прокуратури Назар Марків доповів про роботу підзвітної установи за І півріччя поточного року.

Упродовж І півріччя 2019 року прокурорами Білоцерківської місцевої прокуратури на виконання встановлених Конституцією України функцій, з метою захисту прав і свобод людини, загальних інтересів суспільства та держави здійснювався нагляд за додержанням законів під час здійснення досудового розслідування у кримінальних провадженнях, та проведенні оперативно-розшукової діяльності у Білоцерківському відділі поліції ГУ НП України в Київській області.

Здійснювався нагляд при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення шляхом реалізації повноважень щодо нагляду за додержанням законів при застосуванні заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян. З цих же питань здійснювався нагляд за додержанням законів у Державній установі «Білоцерківська виправна колонія -35», Білоцерківському міськрайонному відділі з питань пробації центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації міністерства юстиції.

Упродовж минулого року прокурорами Білоцерківської місцевої прокуратури під час перевірки законності рішень слідчих про закриття кримінальних проваджень скасовано 58 незаконних постанов слідчих поліції про закриття кримінальних проваджень. З метою активізації досудового розслідування прокурорами надано 584 письмові вказівки про виконання конкретних слідчих, розшукових дій у кримінальних провадженнях. За результатами перевірок додержання законів при реєстрації заяв та повідомлень про вчинення злочинів у Білоцерківському ВП ГУ НП України в Київській області виявлено 63 раніше не облікованих злочинів, по яким Білоцерківською місцевою прокуратурою розпочато кримінальні провадження.

Прокурорами упродовж 6 місяців 2019 року прийнято участь у 619 судових засіданнях Білоцерківського міськрайонного суду. За результатами розгляду 429 справ судом було постановлено обвинувальні вироки та ухвали про звільнення від відповідальності за нереабілітуючими підставами.

Протягом першого півріччя 2019 року Білоцерківською місцевою прокуратурою забезпечено участь в судах у розгляді 45 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, складеними УЗЕ в Київській області та НАЗК.

Внесено 11 подань в порядку ч.З ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції», з метою встановлення причин і умов, що сприяли порушенню вимог Закону до органів місцевого самоврядування, органів державної влади та інших суб’єктів, на які поширюються вимоги Закону, з яких 8 розглянуто.

Білоцерківською місцевою прокуратурою виявлено 25 адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, вчинених посадовими та службовими особами, депутатами місцевих рад. Відповідні матеріали скеровані до прокуратури Київської області.

Зареєстровано 4 кримінальні провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 366-1 КК України. На даний час досудові розслідування продовжуються.

На виконання функції нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян протягом І півріччя 2019 року систематично проводились відповідні прокурорські перевірки у Білоцерківському МРВ з питань пробації, Білоцерківському ВП ГУ НП в Київській області, Білоцерківському РВ ДМС, ДУ «Білоцерківська виправна колонія (№35)» та міському і районному відділах ДВС Білоцерківського міськрайонного управління юстиції, під час яких виявлялись порушення вимог законів України.

 Детальніше на офіційному ютуб-каналі міської ради.

Депутати задали ряд запитань доповідачам та  взяли до відома  обидві інформації.


Призначено керуючого справами виконавчого комітету

Своїм рішенням депутати підтримали затвердження  на посаді керуючого справами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради Анну Олійник.


Щодо недопущення  скасування мораторію на продаж землі

У ході засідання було підтримано звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення. Проект було подано на розгляд за ініціативи  депутатської фракції Білоцерківської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

У зверненні йдеться, що узаконення торгівлі землею сільськогосподарського призначення - це пряма загроза для її відчуження на користь олігархічного або чужоземного капіталу та перетворення України на сировинну колонію,  в які українці опиняться в статусі наймитів, а держава втратить вплив на внутрішній продовольчий ринок.

Документ містить заклик не допустити скасування даного мораторію.


Буде проведено  конкурс з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території м. Біла Церква

Депутатами міської ради було ухвалено рішення «Про проведення конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території м. Біла Церква».

Рішенням затверджено  конкурсну документацію з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території міста Біла Церква та  склад відповідної конкурсної комісії.

Конкурсна документація, зокрема, містить умови проведення конкурсу, кваліфікаційні вимоги до його учасників, обсяг послуг з вивезення побутових відходів та вимоги щодо якості і кількості послуг, характеристику об’єктів утворення побутових відходів за джерелами їх утворення, характеристику, включаючи потужність та місцезнаходження об'єктів поводження з побутовими відходами  (об’єкти перероблення, сортування, утилізація, видалення відходів) тощо.

Конкурс з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території м. Біла Церква буде проведено  15 листопада 2019 року.

Проект рішення розміщений за посиланням: http://bc-rada.gov.ua/node/2096

Оголошення про проведення конкурсу та вимоги до учасників буде оприлюднено невдовзі.


Заплановано провести реконструкцію площі ім. Т.Г.Шевченка,  площі Торгова та  парку культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченка

Так, рішенням  про реконструкцію площі ім. Т.Г.Шевченка з встановленням пам’ятника Т.Г.Шевченку в м.Біла Церква  було вирішено здійснити відповідні заходи.

Зокрема, буде  проведено відкритий конкурс на розробку кращого концептуального рішення реконструкції площі ім.Т.Г.Шевченка з визначенням місця розташування пам’ятника Кобзарю; розроблено програму, вихідні дані та умови повторного відкритого конкурсу на кращий проект.

Конкурс проводитиметься до 20 грудня 2019 року.

Преміальний фонд конкурсу визначено в сумі 140 тис. грн з урахуванням нарахувань та утримань згідно чинного законодавства.

Перша премія в розмірі - 62 тис. 222 грн, друга премія - 46 тис. 667 грн, третя премія - 31 тис.111 грн.

Рішенням про реконструкцію Торгової площі також передбачено проведення відкритого конкурсу на кращий ескізний проект до 20 грудня поточного року; розробку програми, вихідних даних та умов відкритого конкурсу.

Преміальний фонд конкурсу визначено в сумі 170 тис. грн з урахуванням нарахувань та утримань згідно чинного законодавства. Перша премія в розмірі - 64 тис. 150 грн, друга премія - 48 тис. 115грн, третя премія - 32 тис. 075  грн. Заохочувальні премії (двом учасникам) в розмірі - по 12 тис. 830 грн  кожна.

Щодо проведення реконструкції парку культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка також буде оголошено відповідний конкурс на розробку кращого концептуального рішення даної реконструкції та розроблені умови його проведення.

Конкурс також  проводитиметься до 20 грудня 2019 року.

Преміальний фонд конкурсу визначено в сумі 170 тис. грн з урахуванням нарахувань та утримань згідно чинного законодавства. Перша премія в розмірі – 64 тис. 150грн, друга премія - 48 тис.115  грн, третя премія – 32 тис. 075  грн.  Заохочувальні премії (двом учасникам) в розмірі - по 12 тис 830 грн  кожна.

Відповідальними за організацію та проведення конкурсів визначено управління містобудування та архітектури Білоцерківської міської ради.


Інші питання, розглянуті в ході засідання:

-прийнято рішення про порядок призначення та звільнення з посади керівників комунальних підприємствміської ради;

- прийнято рішення про створення наглядових рад комунальних підприємств Білоцерківської міської ради  та затверджено положення про дані наглядові ради;

- прийнято рішення про деякі питання щодо житлового фонду соціального призначення  для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у м. Біла Церква;

- внесено зміни до складу робочої групи з питань дослідження умов і обставин діяльності ТОВ «Рутил-Ільменітова Компанія» на Тарасівському родовищі, що розташоване у Володарському районі Київської області, затвердженої рішенням міської раді від 01.08.2019р. за № 4130-74-VІІ;

- внесено зміни до міської комплексної Програми подолання дитячої бездоглядності, профілактики негативних явищ у дитячому середовищі, підтримки сімей з дітьми й розвитку соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді «Назустріч дітям» на 2018-2022 роки, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 21 грудня 2017 року № 1803-42-VII;

- надано згоду на безоплатне прийняття у комунальну власність територіальної громади міста Білої Церкви з державної власності Міністерства оборони України майна;

- також було розглянуто низку питань щодо використання комунальної власності та земельних питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

Фотогалерея