Відбулася 69 сесія міської ради

|  18. 04. 2019

18 квітня  відбулось засідання позачергової шістдесят дев’ятої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий. 

Перед початком сесійного засідання відбулося спільне засідання депутатських комісій, на якому були розглянуті проекти рішень, що виносилися на сесію.

 Заяви депутатів

Депутат міської ради Володимир Бабенко звернувся із зайвою щодо недопущення ведення перемовин із представниками, які окупували частини східних областей України та запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам’ять про загиблого у 2014році від рук окупантів депутата Горлівської міської ради Володимира Рибака, який виступав на підтримку цілісності України.

Заява депутата Андрія Короля стосувалася розгляду можливості придбання у комунальну власність міста ПК «Росава», який  було виставлено на аукціон ВАТ «Росава».

 

Членам сімей загиблих/померлих учасників АТО/ООС буде надано матеріальну допомогу

За поданням міського голови Геннадія  Дикого було підготовлено проект рішення про надання грошової допомоги за рахунок Програми соціального забезпечення та соціального захисту населення м. Біла Церква «Турбота» на 2017-2022 роки, який підтримали депутати міської ради.

Так, за рахунок коштів, передбачених на виконання Програми «Турбота», у 2019 році буде надано одноразову грошову допомогу для вирішення матеріально-побутових питань та подолання складних життєвих обставин членам сімей загиблих/померлих учасників антитерористичної операції та осіб, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, статус, яким встановлено відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

 

 По 50 тисяч гривень отримає 15 таких білоцерківських родин.

 

У Білій Церкві буде створено Телерадіоорганізацію «Місто»

 

Депутати підтримали рішення про перейменування комунального підприємства Редакція Білоцерківського міського радіомовлення та затвердження його Статуту шляхом викладення у новій редакції.

 

Рішення було розроблено з метою забезпечення постійного та регулярного інформування громадськості про діяльність органів державної влади та органів місцевого самоврядування, об’єктивного та всебічного висвітлення процесів громадсько-політичного, суспільного, економічного та культурного життя, забезпечення прав громадян на свободу думки і слова, на отримання повної, достовірної та оперативної інформації, відкрите і вільне обговорення суспільних питань, створення конкурентоспроможної інформаційної продукції, й ефективного використання коштів та майна, що належать територіальній громаді м. Біла Церква.

 

Так, комунальне підприємство Редакція Білоцерківського міського радіомовлення буде перейменовано на комунальне підприємство Білоцерківської міської ради «Телерадіоорганізація «Місто».

Рішенням також затверджено Статут КП БМР «Телерадіоорганізація «Місто». Підприємство знаходитиметься за адресою: м.Біла Церква, вул. Партизанська, 18.

 

Основними видами його діяльності визначено:

  - діяльність у сфері телевізійного мовлення;

  - виробництво кіно- та відеофільмів, телевізійних програм;

  - компонування кіно- та відеофільмів, телевізійних програм;

  - розповсюдження кіно- та відеофільмів, телевізійних програм;

  - видання звукозаписів.

Також було затверджено Редакційний статут комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Телерадіоорганізація «Місто».

До редакційної ради входитимуть міський голова, секретар ради та два представника творчого колективу. Директор призначатиметься рішенням міської ради.

 

Директору комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Телерадіоорганізація «Місто» буде доручено провести заходи щодо реєстрації Статуту в новій редакції та інших змін у статутних відомостях підприємства згідно з чинним законодавством України  та протягом семи днів з прийняття рішення надіслати копію Редакційного статуту до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

 

Внесено зміни до міських програм розвитку та підтримки (фінансової) Комунальних некомерційних підприємств Білоцерківської міської ради на 2019р.:

- Міських центрів первинної медико-санітарної допомоги №1 та№2;

- Білоцерківського міського патологоанатомічного бюро;

-Дитячої стоматологічної поліклініки;

-Білоцерківської міської лікарні № 2;

- Білоцерківського пологового будинку.

 

Змінами до відповідних програм внесено потребу у дофінансуванні раніше визначених заходів в даних медичних установах. У разі наявності коштів у міському бюджеті, ці потреби будуть профінансовані. Зокрема, додатково потрібно кошти на:

-Міському центру первинної медико-санітарної допомоги №1 потреба дофінансування 35,7 тис.грн на реконструкцію системи газопостачання з встановленням засобів дистанційної передачі даних амбулаторії за адресою: вул.І.Мазепи, 65;

-Міському центру первинної медико-санітарної допомоги №2 буде потреба дофінансування -   155,5 тис. грн на проведення капітального ремонту вхідної групи і пандуса; 21, 5 тис.грн  - на реконструкцію системи газопостачання із встановлення засобів дистанційної передачі даних амбулаторії за адресою: вул. Леваневського, 56а; 232, 2 тис. грн – на проведення капітального ремонту кабінету для розміщення цифрового рентгентапарату  для скринінгу за адресою: вул.Шевченка, 69.

- Білоцерківському міському патологоанатомічному бюро потреба у виділенні  додаткових коштів на:  28 тис.грн на придбання мікротому санного; 500 грн – на секційний набір; 25 тис.грн – на придбання та встановлення холодильної камери.

-Дитячій стоматологічній поліклініці додаткова потреба: 80 тис.грн – на придбання наркозно-дихального апарату з кисневим концентратом; 27, 5 тис. грн – на реконструкцію системи газопостачання із встановленням засобів дистанційної передачі даних амбулаторії за адресою: вул. Б.Хмельницького, 6.

-Білоцерківській міській лікарні № 2 додатково потрібно: 1,2 млн грн – на ремонт апарату для гемодіалізу; 212, 4 тис.грн –на оплату послуг відповідно до заключених договорів та на створення інформційнох системи; 300 тис. – для придбання дев’яти комп’ютерів; 1,5 млн грн – на реконструкцію приміщення під  розміщення санітарної системи  - ангіографічної; 35,6 тис. грн – на реконструкцію системи газопостачання із встановленням засобів дистанційної передачі даних;

- Білоцерківському пологовому будинку  додаткова потреба у 50 тис. грн – на оплату послуг, відповідно до заключених договорів та встановлення інформаційної системи.

 

Про зміни до Програми модернізації аеродрому "Біла Церква"

За поданням депутата міської ради Володимира Бабенка було  підготовлено проект рішення про  внесення змін до Програми модернізації аеродрому "Біла Церква" комунального підприємства Білоцерківської міської ради "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" на 2019-2021 роки та надання дозволу КП БМР "БВАК" на участь в аукціоні. Рішення було підтримано депутатами.

Отож, з метою дотримання проектних вимог реалізації Проекту "Створення міжнародного аеропорту "Біла Церква" на базі аеродрому "Біла Церква" (КП БМР «БВАК»), збереження цілісності території аеродромного комплексу по прямому призначенню та передбачення бомбосховища в межах майбутнього аеропорту, міська рада вирішила:

-внести зміни до Переліку передбачуваних заходів, обсягів та джерел фінансування по етапах Програми модернізації комунального підприємства Білоцерківської міської ради “Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс” на 2019- 2021 роки Програми модернізації аеродрому "Біла Церква" комунального підприємства Білоцерківської міської ради "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" на 2019- 2021 роки, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 29.11.2018 року № 3029-60-VІІ, шляхом затвердження доповнень до нього.

Так у п. IV Переліку щодо забезпечення аеродрому додатковими об’єктами нерухомості було запропоновано додати  підпункт – гарантійний внесок для участі у аукціоні для придбання бункера  в сумі 61 тис. грн. з міського бюджету.

Отож, депутати заклали дану суму, аби внести  гарантійний внесок та,  у подальшому, мати можливість брати участь у аукціонів з продажу  бункера.

 

     Міському фінансовому управлінню Білоцерківської міської ради доручено передбачити в бюджеті кошти на фінансування даної  Програми враховуючи вищезазначені зміни – можливого придбання бункера.

 

Про виконання бюджету міста за І квартал 2019 року

Розглянувши подання міського голови та заслухавши і обговоривши звіт фінансового управління Білоцерківської міської ради про виконання бюджету м. Біла Церква за 1 квартал 2019 року, міська рада вирішила затвердити звіт по доходах в сумі 473 606 962 грн. і по видатках та кредитуванню в сумі 441 609 458 грн. з перевищенням доходів над видатками в сумі 31 917 642 грн.,  в т.ч.:

-по загальному фонду місцевого бюджету по доходах в сумі 458 549 800 грн., по видатках та кредитуванню в сумі 417 275 320 грн. з перевищенням доходів над видатками в сумі 41 274 480 грн.

  -по спеціальному фонду місцевого бюджету по доходах в сумі 15 057 162 грн., по видатках в сумі 24 414 000 грн. з перевищенням видатків над доходами в сумі 9 356 838 грн. 

Доповідаючи питання начальник міського фінансового управління Світлана Терещук повідомила: «За показниками казначейського звіту місто має перевиконання міського бюджету на 17 млн 356 тис. грн.

Основними джерелами, завдяки яким виникло перевиконання це: податок з доходів фізичних осіб – 10, 8 млн грн (6,7 млн за ПДФО із заробітної плати військових);  4млн 358 тис. грн – за рахунок земельного податку; 8 млн 418 тис. грн – єдиний податок. По іншим податках також є перевиконання. Єдине недовиконання по акцизному податку на пальне ввезене і вироблене, що становить близько 8,3 млн грн, виникло через введення в дію постанову КМУ тільки наприкінці березня. У подальших місяцях наповнення до бюджету вже буде здійснюватися.

Щодо субвенцій з державного бюджету – вони надійшли у повному обсязі, крім субвенції дитячих призначень ( мінус 4 мнл грн) , оскільки фактичних нарахувать – потреб у даних коштах, на сьогодні, не було.

Спеціальний фонд міського бюджету, також перевиконується по напрямках продажу майна, землі, надходження від пайової участі та ін. Вважаю, що завдання, які ставилися по наповненню бюджету  у І кварталі ц.р. – виконані і тепер маємо можливість перерозподілити кошти на розвиток міста по бюджетним сферам та на житлово-комунальне господарство».

Детально із доходами та видатками бюджету можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Білоцерківської міської ради.

Нагадуємо, що аби бути максимально прозорими для громади міста та бізнесу, зробити інформацію про міський бюджет Білої Церкви більш доступною та зручнішою у користуванні, міською  владою було прийнято рішення приєднатися до порталу «Відкритий бюджет». З інформацією щодо бюджету м.Біла Церква на даній платформі можна ознайомитися за посиланням: https://new.bc-rada.gov.ua/miska_rada/biudzhet_vidkrytyi_biudzhet/vidkrytyi_biudzhet.html.

Внесено зміни та доповнення до бюджету міста на цей рік

Під час засідання депутати внесли зміни та доповнення  до  рішення  міської  ради  від  20 грудня 2018 р.  № 3184-62-VІІ  «Про бюджет м.Біла Церква на 2019 рік».

Уточнення відбувається за рахунок власних надходжень на суму близько 18 млн грн та 4,6 млн грн освітньої субвенції з державного бюджету.

Освітня субвенція з державного бюджету буде використана на:

  • «нову українську школу» (придбання обладнання, дидактичних матеріалів, оплату перепідготовки вчителів) – 3,3 млн грн;
  • Реалізацію інклюзії в дошкіллі – 340 тис. грн;
  • Заробітна плата приватної школи – 1 млн грн.

Напрямки витрат власних коштів :

Освіта:

  • На збільшення заробітної плати вихователів ДНЗ (найнижча з/п з усіх галузей) на 5% - 1,5 млн грн (потреба 2,5 млн грн);
  • Співфінансування до видатків з держбюджету на «нову українську школу» - 1,364 млн грн;
  • Придбання інтерактивних дощок – 500 тис. грн;

Охорона здоров’я:

  • Кошти на придбання ліків по безкоштовних рецептах згідно з постановою КМУ №1303 (діти до 3-х років, рідкісні захворювання, онко- і т.п.) – 900 тис грн. (до кінця року потрібно ще мінімум 500 тис. грн);
  • За програмою серцево-судинних захворювань на актилізе для інсультного блоку 2-ї лікарні – 260 тис. грн;
  • На придбання інсулінів – 971 тис. грн;
  • На поточний ремонт відділення гемодіалізу – близько 60 тис. грн;
  • На придбання холодильної камери для КНП БМР «Патологоанатомічне бюро» - 150 тис. грн;

Соціальний захист:

  • На програму «Турбота» - 2 млн 160 тис. грн;
  • На матеріальну допомогу сім’ям загиблих в АТО/ООС – 750 тис. грн;
  • На облаштування територіального центру – 542 тис. грн;
  • На виконання депутатських повноважень – 840 тис. грн;

Спорт:

  • Надбавка тренерам ДЮСШ управлінь освіти і науки та молоді і спорту 10% – 588 тис. грн;

Культура:

  • На перевезення учнів на обласні конкурси та фестивалі – 55 тис. грн;
  • На проведення міжнародного фестивалю скульптур – 400 тис. грн;
  • На облаштування та обслуговування камер відеоспостереження Центру оперативного реагування – близько 500 тис. грн;

Співфінансування капітальних видатків на ремонт доріг – близько 4,6 млн грн.

Детально на сайті міської ради.

Внесено зміни та доповнення до рішення міської ради від 22 грудня 2016 року № 392-22-VII «Про затвердження Комплексної програми охорони довкілля в місті Біла Церква на період 2017 - 2021 років»

Зміни  внесено до першочергових заходів охорони довкілля в м.Біла Церква, де будуть передбачені кошти як з державного так і з міського бюджетів на відновлення гідрологічного режиму та екологічного стану р.Протока з метою захисту від підтоплення присадибних ділянок та житлових будинків; на придбання біотуалетів для встановлення їх на територіях водоохоронних зон водних об’єктів міста та паркових зонах.

Також  внесено зміни в першочергові заходи охорони довкілля в м.Біла Церква (додаток 2), зокрема, передбачено кошти на капітальний ремонт – благоустрій берегової лінії Білоцерківського нижнього водосховища в районі вул. Шевченка,  для придбання обладнання для роздільного збору відходів – контейнерів, які будуть встановлені у навчальних закладах.

Детальніше з рішенням можна ознайомитися на сайті міської ради.

 

Внесено зміни до Положення про громадський бюджет

Ухваленим рішенням було внесено зміни до Положення про громадський бюджет (бюджет участі) у м. Біла Церква, затверджене рішенням міської ради від 28 березня 2019 року № 3554-68-VII.

Зміни стосувалися п.7 розділу 3, якими термін подачі проектів відтепер відбуватиметься  протягом 27 днів, з 03 червня по 30 червня(включно) року, що передує виконанню громадського бюджету.

Також п.3 розділу 3 буде уточнено, тим, що автори проектів матимуть можливість подавати матеріали, заповнивши бланк за формою, не тільки у письмовому вигляді, а й у електронній формі за допомогою електронного ресурсу на сайті міської ради у розділі «Громадський бюджет».

Про деякі питання розміщення зовнішньої реклами в місті Біла Церква

Розглянувши подання міського голови, з метою упорядкування розміщення зовнішньої реклами в місті Біла Церква, збереження архітектурно-просторової цілісності зон загального користування земель комунальної власності міста, реалізації заходів, передбачених рішенням міської ради від 23 березня 2017 року № 554-28-VІІ «Про затвердження Концепції розміщення зовнішньої реклами в м. Біла Церква», відповідно до Порядку розміщення зовнішньої реклами на території м. Біла Церква, затвердженого рішенням міської ради від 01 березня 2012 року № 524-21-VІ та законодавства України міська рада вирішила:

-встановити, що з моменту прийняття цього рішення мораторій в місті Біла Церква на розгляд заяв розповсюджувачів зовнішньої реклами на надання дозволу, внесення змін у дозвіл, переоформлення дозволу та продовження строку його дії, окрім рекламних засобів (конструкцій) що відповідають вимогам Класифікатора рекомендованих типових конструкцій для розміщення зовнішньої реклами, згідно з додатком 2, затвердженого рішенням міської ради від 23 березня 2017 року № 554-28-VІІ «Про затвердження Концепції розміщення зовнішньої реклами в м. Біла Церква».

-розповсюджувачам зовнішньої реклами забезпечити дотримання вимог щодо рекламних конструкцій, передбачених п. 1.3, 1.5-1.7 додатку 1 до рішення Білоцерківської міської ради від 23 березня 2017 року № 554-28-VІІ «Про затвердження Концепції розміщення зовнішньої реклами в м. Біла Церква».

Виконавчому комітету Білоцерківської міської ради доручено :

-при прийнятті рішень щодо питань розміщення зовнішньої реклами забезпечити дотримання вимог п.2.1-2.5 Додатку 1 до рішення Білоцерківської міської ради № 554-28- VII від 23 березня 2017 року «Про затвердження Концепції розміщення зовнішньої реклами в м.Біла Церква».

-до 01 липня 2019 року забезпечити підготовку та винесення для розгляду Білоцерківською міською радою проектів рішень з питань регулювання відносин в сфері розміщення зовнішньої реклами на території міста Біла Церква з врахуванням положень, передбачених рішенням Білоцерківської міської ради від 23 березня 2017 року № 554-28-VІІ «Про затвердження Концепції розміщення зовнішньої реклами в м. Біла Церква».

 

Внесено зміни до рішення міської ради від 11 грудня 2015 року № 07-02-VII «Про затвердження Регламенту Білоцерківської міської ради VII скликання»

Зокрема, в ст. 25 Регламенту доповнено пунктами такого змісту:

-проекти нормативно- правових актів, рішень міської ради оприлюднюються не пізніше як за 20 робочих днів до дати їх розгляду з метою прийняття;

-проекти рішень міської ради зберігаються в організаційному відділі міської ради протягом всього терміну повноважень ради;

Ст.40 доповнено: додатки до рішень міської ради підписує секретар міської ради.

У ході засідання також було затверджено проект землеустрою щодо відведення  земельної  ділянки та передачу земельної ділянки комунальної власності в постійне користування Комунальному некомерційному  підприємству Білоцерківської  міської ради «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №2»; прийнято рішення про скасування рішень виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 11.12.2018року №768 та від 27 листопада 2018р. № 724.

Різне

У різному виступив військовий капелан Руслан Бусько, який є представником громадської організації «Перший український батальйон військових капеланів». Дана громадська організація займається наданням послуг психологічної та духовної реабілітації учасникам АТО/ООС. Наразі, ними винаймається приміщення для здійснення своєї діяльності. Руслан Бусько звернувся із проханням допомогти фінансово або матеріально з питанням організації проведення ремонту даного приміщення.

Міський голова Геннадій Дикий дав протокольне доручення відповідним службам розробити програму щодо співпраці, згідно із якою буде можливість виділяти кошти з міського бюджету саме на такі потреби.