Завдання і мета незмінні – врятувати, запобігти, допомогти

|  17. 04. 2019

17 квітня в Білій Церкві, біля пам’ятного знаку «Загиблим героям – пожежним», що в парку Слави, відбувся урочистий захід з нагоди Дня пожежної охорони, який відповідно до Указу Президента України щороку відзначається в нашій державі.

Міський голова Геннадій Дикий, вітаючи присутніх, передусім висловив вдячність ветеранам-рятувальникам, відмітивши, що вони здійснили подвиг під час катастрофи на Чорнобильській АЕС, і усвідомлюючи високий рівень небезпеки з честю виконували свій обов’язок.

«Мені приємно, що в Білій Церкві був відкритий унікальний пам’ятний знак «Загиблим героям – пожежним». Білоцерківська міська рада практичного одностайно прийняла рішення про перейменування однієї з вулиць Білої Церкви та присвоєння їй імені героя – підполковника служби цивільного захисту ДСНС Максима Глазкова. Він міг не залишатися на посту, адже того дня його зміна вже закінчилася, але він виконав свій професійний обов’язок, і, на жаль, загинув, ліквідуючи наслідки пожежі на нафтобазі у м.Васильків. Я вдячний вам за ваш професіоналізм, за те, що ви злагоджено працюєте і за те, що ви дійсно стоїте на варті спокою наших громадян – як стояли і десятки років тому», - зазначив Геннадій Дикий.

Присутніх привітав також начальник Головного управління ДСНС України в Київській області Василь Слободяник, який вручив ряд нагород кращим рятувальникам-ветеранам – за сумлінне виконання службових обов’язків, досягнення високих показників у трудовій діяльності та з нагоди Дня пожежної охорони. Побажав рятівникам сухих рукавів, здоров’я, миру та злагоди в родинах.

Під час заходу відбулося складання присяги курсантами, які стали до однострою працівників ДСНС Київської області. Тринадцять молодих рятувальників урочисто присягли з високою відповідальністю виконувати свій службовий обов’язок, вимоги статутів і наказів, постійно вдосконалювати свою професійну майстерність і всіляко сприяти зміцненню авторитету служби цивільного захисту, мужньо та рішуче захищати життя та здоров’я громадян та національне багатство України від надзвичайних ситуацій.

Керуючий єпархії Переяслав-Хмельницької і Вишнівської, митрополит Олександр провів обряд освячення пам’ятного знаку «Загиблим героям – пожежним» та вручив низку відзнак рятувальникам Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

Також був проведений молебень за тими, хто загинув під час виконання службового обов’язку. Пам’ять всіх загиблих пожежних присутні вшанували хвилиною мовчання.

На завершення заходу до пам’ятного знаку «Загиблим героям – пожежним» учасники заходу поклали квіти.

У заході взяли участь представники особового складу ДСНС України в Київській області, духовенства, громадськості та ін.

Фотогалерея