У Білій Церкві вже третій місяць реалізується проєкт «Психологічна допомога в умовах воєнного часу»

|  20. 03. 2023

Понад рік триває війна в Україні. Ці непрості часи болісно впливають на кожного з нас. Постійний стрес та травматичні переживання відчувають не лише учасники бойових дій, а й цивільні громадяни, які змушені були полишити свої домівки, стали свідками війни та і просто живуть в Україні й переймаються цією ситуацією.

 

Ольга Багацька психолог проєкту: «На сьогодні ми всі постраждали від війни. Хто більше, хто менше, і діти і дорослі. Кожен по-своєму це переживає і, на мою думку, кожен потребує своєї допомоги».  

 

Як упоратися з цим звичайній людині і зберегти не лише життя та здоров'я, а й психіку?

У межах ініціативи першої леді Олени Зеленської зі створення Всеукраїнської програми ментального здоров'я та за сприяння ізраїльської неурядової громадської організації «IsraAID» у Білій Церкві вже третій місяць реалізується проєкт «Психологічна допомога в умовах воєнного часу».

 

Директор КНП БМР «Блоцерківська міська лікарня №2» Ніна Головенко: «Усім лікарняним закладам було запропоновано взяти участь у цьому проєкті. Ми, як й інші лікарняні установи надали свої пропозиці. За підсумками, до участі  відібрали нашу лікарню». 

 

 На базі  міської лікарні №2  три сертифіковані психологи безкоштовно надають допомогу кожному, хто за нею звернеться.

 

Наталія Романова психолог проєкту: «У нас у всіх вища психологічна освіта, крім того, ми проходимо щотижневі лекційні навчання та супервізії».

 

Ольга Багацька психолог КНП БМР «Блоцерківська міська лікарня №2»: « Ми допомаємо людям адаптуватися у мирному житті та, в цілому, покращити якість свого життя».

 

Наталія Романова психолог КНП БМР «Блоцерківська міська лікарня №2»: «До нас можуть звертатися всі, хто має стани тривоги, хто хвилюється за своїх рідних і діти, які теж перебувають у цьому тривожному часі. Всім, кому потрібна домопомога, всі можуть звертатися до нас».

 

Білоцерківський міський голова Геннадій Дикий відвідав Центр психологічної допомоги та розуміючи важливість проєкту для містян запропонував створити міську програму для розвитку та розширення проєкту: « Ми хочемо зробити відповідну  програму  та передбачити її фінансування. Але, насамперед, потрібно зрозуміти в якому форматі вона має бути. Обов'язково врахувати і питання дітей, адже маємо майже три тисячі дітей-переселенців - дітей, які побачили жахи війни. Тому маємо не допустити того, щоб ці важкі психологічні стани розвивилися далі.

Зараз головне адаптувати і соціалізувати всіх, в тому числі і переселенців, які наразі проживають у нас, врахувати потреби кожного. Ми спільно відпрацюємо програму, з'ясуємо скільки людей потребує психологічної домомоги, які проводити лікування, у якій формі, скільки фахівців є у громаді і скільки ще матимемо змогу долучити до проєкту. У мене є  розуміння, що у будь-якому разі це потрібно робити, але як саме - це мають  сказати лікарі».     

 

Наразі проходять навчання й інші спеціалісти, зокрема міської лікарні №4 і по завершенню підготовки вони також доєднаються до проєкту.

 

Записатися на безкоштовну консультацію психолога можна за телефонами:

 

(066) 309-74-48

(097) 351-65-71

(098) 647 -13- 67

 

Консультації офлайн, онлайн:

Google форма для звернення: http://forms.gle/k19znCUJRSiWrDVy7

 

Графік роботи:

понеділок-п’ятниця

8.00-17.00

 

Адреса:

м.Біла Церква, вул. Ігоря Зінича (колишня – вул. Семашка), 9

 

Конфіденційно. Безкоштовно.