Відбулося засідання сімнадцятої сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання

|  30. 09. 2021

30 вересня відбулось засідання сімнадцятої сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання.

Привітання

Hозпочалося пленарне засідання з привітання депутатів, які відсвяткували день народження в міжсесійний період. Теплі слова вітань, квіти та символічні подарунки від міського голови Геннадія Дикого та секретаря міської ради Дмитра Киришуна отримали Вадим Хлєбніков, Борис Смуток, Максим Коноплястий.

Окремо міський голова привітав депутата Білоцерківської міської ради Назара Коваленка, який взяв участь у змаганнях зі спортивної ходьби Challenge Facoetti-Dahm, які відбулись у французькому місті Монтерей та на дистанції 20 кілометрів зайняв перше місце.

Депутати також привітали колегу гучними оплесками.

Фото тут

Повідомлення

Перед початком засідання сесії міський голова зачитав повідомлення та довів до відома депутатів, що 08 вересня 2021 року на засіданні депутатської фракції політичної партії  «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Білоцерківської міської ради було розглянуто заяву про вихід з фракції депутата Михайла Вакуленка та заяву про вхід до депутатської фракції депутата Олександра Русса.

Депутатські звернення

Депутати міської ради заслухали звернення депутата Бориса Смутка до голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольги Герасим’юк та голови акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» Миколи Чернотицького  щодо необхідності трансляції на території громади каналу радіо «Культура», адже для сотень людей зі значними порушеннями зору це чи не єдине вікно у світ мистецтва, де  можна прослухати новини, історичні передачі, концерти тощо. Борис Смуток попросив депутатів підтримати ці звернення шляхом підписання.

Депутат міської ради Геннадій Джегур озвучив звернення до Верхованої Ради України, Кабінету Міністрів України  та Президента України з вимогою вжити термінових заходів з поліпшення соціального стану людей пенсійного віку, а саме розглянути можливість додаткових виплат у рамках пенсійного забезпечення, переіндексації наявних пенсій та ін.

 

 

Звіт керівників правоохорнних органів міста  за І півріччя ц.р.

Під час засідання начальник Білоцерківського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області Михайло Пелех поінформував про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Білоцерківської міської територіальної громади за перше півріччя 2021 р.

 Так, упродовж 6 місяців поточного року до Білоцерківського РУП надійшло 23709 заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, що на 1977 більше ніж у 2020 році (21732).

За 6 місяців 2021 року було зареєстровано 1247 кримінальних  правопорушення, в тому числі 352 тяжких та 20 особливо тяжких злочинів. Якщо брати по видах злочинів, то протягом 6 місяців зареєстровано: 8 тяжких тілесних ушкоджень зі смертельним наслідком з яких всі розкрито, 464 крадіжки (282 розкрито) в тому числі 50 крадіжок з приватних будинків (розкрито 32) та 44 з квартир (розкрито 18), 26 грабежів (розкрито 26), 96 шахрайств (розкрито 27),  8 фактів незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами (розкрито 8).

Ужитими практичними заходами вдалося підвищити ефективність роботи з розкриття та розслідування злочинів в цілому.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів упродовж 6 місяців 2021 року всього було розкрито 737 злочинів, з яких 62 злочини, скоєних у минулі роки та 675 були вчинені в 2021 році, в тому числі 189 тяжких та 6 особливо тяжких злочинів, а також було розслідувано (направлено до суду) 737 кримінальних проваджень.

Серед основних видів кримінальних правопорушень, які суттєво впливають на загальний стан криміногенної обстановки було розкрито: 3 вбивства, 26 грабежів, 282 крадіжки, 27 шахрайств, 8 фактів незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами, 5 хуліганств, 13 незаконних заволодінь автомототранспортом, 28 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими та 94 злочини пов’язані з незаконним обігом наркотиків, з яких 21 це збути наркотичних речовин.

Крім того, Михайло Пелех поінформува й про такі напрямки роботи: безпека дорожнього руху; протидія незаконному обігу наркотиків та психотропних речовин; охорона публічного порядку та безпеки; профілактика злочинів, скоєних в стані алкогольного сп’яніння; квартирні крадіжки; незаконні заволодіння транспортними засобами; безпека дорожнього руху та ін.

Начальник поліції також окреслив основні проблемні питання, які наразі є у органі та надав пропозиції щодо їх вирішення.

Керівник Білоцерківської окружної прокуратури Михайло Римар також довів до відома присутніх інформацію про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території нашої  громади за звітний період.

Так, за 6 місяців 2021 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення в межах юрисдикції Білоцерківської окружної прокуратури 4309 кримінальних правопорушень, 2392 з яких вчинено на території м. Біла Церква.

В той же час, 2869 кримінальних проваджень від загальної кількості зареєстрованих за цей період закрито. Загалом спостерігається зменшення кількості облікованих кримінальних

правопорушень, у тому числі кількості облікованих тяжких кримінальних правопорушень, тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть, проти власності, крадіжок, розбоїв, грабежів, вимагань, незаконного заволодіння транспортними засобами.

Зокрема, за 6 місяців поточного року обліковано 30 особливо тяжких правопорушень та 406 тяжких, в той же час 46 та 474 відповідних правопорушень обліковано за аналогічний період минулого року.

Практично не змінилась кількість злочинів, вчинених проти життя та здоров’я особи, у тому числі фактів смерті та зникнення безвісти - 197 у поточному році та 193 за 6 місяців 2020 року.

Значно зменшилась кількість злочинів проти волі, честі та гідності особи, у тому числі незаконне позбавлення волі або викрадення людини та практично лишається сталою кількість злочинів проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина (включаючи грубе порушення законодавства про працю).

Крім того, більше ніж на 20% загалом по району зменшилась кількість злочинів проти власності. Так лише в м. Біла Церква за аналогічний період минулого року зареєстровано 320 крадіжок з квартир, в той час, як станом на 6 місяців 2021 року лише 259. Аналогічна ситуація і по Білоцерківському району - 62 крадіжки з квартири проти 47 відповідно, грабежів - 29 (31 у минулому році), розбоїв - 0 (6 у минулому році).

Зменшилась і кількість злочинів проти громадської безпеки, у тому числі незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами - зареєстровано 37 таких кримінальних проваджень за минуле півріччя та лише 14 за 6 місяців поточного року.

Дещо зменшилась і кількість злочинів щодо незаконного заволодіння транспортними засобами - 14 кримінальних правопорушень (18 у минулому році), з них автомобілями 13 (8 у минулому році).

Також, зменшилась кількість злочинів у сфері обігу наркотичних засобів,  психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров’я населення - 149 злочинів вказаної категорії за 6 місяців поточного року проти 221 за аналогічний період минулого.

Інформація Михайла Римара також містила дані з таких напрямків:  

- здійснення нагляду за додержанням законів органами, які проводять досудове розслідування та підтримання публічного обвинувачення;

- нагляд за додержанням законів органами, які здійснюють оператнвно- розшукову діяльність;

- з питань додержання прав неповнолітніх, які вступили у конфлікт із законом;

- робота па напрямку протидії корупції;

- виконання судових рішень у кримінальних провадженнях, інших заходів примусового характеру у місцях несвободи, а також пробації;

- представництво інтересів держави в суді;

- стан організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів, а також інформування суспільства щодо діяльності органів прокуратури таін.

Обидва керівника наголосили на зменшенні кількості правопрушень завдяки, у тому числі, й ефективній спвпраці з міською владою.

Детально із звітами керівників місцевих підрозвілів поліції та прокуратури можна ознайомитися на офіційному вебсайті міської ради, а доповіді й відповіді на питання депутатів переглянути  на ютуб–каналі міської ради.

Утворено 8 старостинських округів

Таке рішення ухвалили депутати міської ради на виконання діючого законодавства України. Документом передбачено утворення на території сформованої Білоцерківської міської територіальної громади 8 старостинських округів:

- Вільнотарасівський старостинський округ з центром в селі Вільна Тарасівка (село Вільна Тарасівка, вулиця Травнева,  будинок 2а), до складу якого входить територія сіл Вільна Тарасівка, Володимирівна, Гайок;

- Терезинський старостинський округ з центром в селищі Терезине (селище Терезине, вулиця Першотравнева, будинок 2), до складу якого входить територія селища Терезине;

- Піщанський старостинський округ з центром в селі Піщана (село Піщана, вулиця Замкова, будинок 66), до складу якого входить територія села Піщана;

- Томилівський старостинський округ з центром в селі Томилівка (село Томилівка, вулиця Центральна, будинок 42), до складу якого входить територія села Томилівка;

- Шкарівський старостинський округ з центром в селі Шкарівка (село Шкарівка, вулиця Миру, будинок 4), до складу якого входить територія села Шкарівка;

- Пилипчанський старостинський округ з центром в селі Пилипча (село Пилипча, вулиця Соборна, будинок 5), до складу якого входить територія сіл Пилипча, Городище та Глибочка;

- Храпачівський старостинський округ з центром в селі Храпачі (село Храпачі вулиця Молодіжна, будинок 7), до складу якого входить територія села Глушки, Храпачі та Скребиші;

- Дроздівський старостинський округ з центром в селі Дрозди (село Дрозди, вулиця Польова, будинок 2), до складу якого входить територія сіл Сидори, Дрозди, Мазепенці.

Іншим рішенням було  затверджено Порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости в старостинських округах Білоцерківської міської територіальної громади.

Звернення депутатів щодо  недопущення підвищення тарифів  для населення

Депутати Білоцерківської міської ради підтримали рішення звернутися до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення підвищення тарифів для населення.

У зверненні висловлюється обурення депутатів ситуацією щодо чергового необгрунтованого підвищення комунальних тарифів та цін на енергоносії для населення. Після тривалого карантину внаслідок коронавірусної інфекції, введення обтяжуючих нормативних актів для малого та середнього бізнесу, зростання рівня безробіття, падіння економічних показників в усіх сферах життєдіяльності українців представники центральної влади відкритим текстом анонсують підвищення тарифів для населення. Разом з тим,  передбачається й передача на місцевий рівень державного регулювання 28 суб’єктів господарювання, що провадять діяльність з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії. Таким чином встановлювати тарифи і затверджувати плани розвитку для таких ліцензіатів будуть місцеві органивлади.

Депутати вважають неприпустимими спроби перекласти відповідальність за оплату житлово- комунальних послуг на місцеві громади і відповідні бюджети. Це  суперечить  конституційним засадам розподілу повноважень між органами державної влади і

місцевого самоврядування, зводить нанівець досягнення політики децентралізації у наданні громадам реальних можливостей для розвитку.

Враховуючи широкий суспільний резонанс, що призводить до зростання соціальної напруги, Білоцерківська міська рада висловлює рішучий протест проти необгрунтованого зростання тарифів для населення та вимагає від Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України:

  1. Вжити заходів для протидії монопольному підвищенню тарифів, забезпечити обгрунтований рівень тарифів і не допустити підвищення їх в майбутньому;
  2. Відмовитись від перекладання відповідальності за оплату житлово-комунальних послугна органи місцевого самоврядування; врахувати при ухваленні Державного бюджетут на 2022 рік достатній обсяг коштів для захисту громадян і громад від підвищення тарифів ;

     3.Спрямувати не менше 20 мільярдів гривень коштів від допомоги, що надійшла Україні від Міжнародного валютного фонду, на виплати субсидій для  громадян на оплату житлово-комунальних послуг, а також забезпечити їх автоматичне нарахування субсидій тим, хто їх потребує.

Звернення депутатів щодо  початку опалювального сезону 2021-2022 рр

Депутати підтримали й звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства розвитку громад та територій України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Київської обласної державної адміністрації щодо фінансової підтримки ПрАТ «Білоцерківська ТЕЦ» виробника теплової енергії на масиві Леваневського, шляхом запровадження державної регульованої ціни на електричну енергію, що вироблятиметься на когенерційній установці підприємтсва у відповідності до п.12 розділу 19 ЗУ «Про ринок електричної енергії»

У зверненні повідомляється про те, що в місті Біла Церква можливе виникнення надзвичайної ситуації державного рівня через неможливість розпочати опалювальний сезон в окремому районі міста - на масиві Леваневського. Тому депутати звернулися з проханням  про допомогу у вирішенні питання щодо початку опалювального сезону 2021-2022рр.

На даний час єдиним джерелом теплопостачання для масиву Леваневського міста Біла Церква є ПрАТ «Білоцерківська ТЕЦ»,  проте, через ряд причин, вказаних у листі,  воно відноситься до об’єктів критичної інфраструктури міста.

За інформацією підприємства станом на вересень 2021 року виробництво електричної енергії на підприємстві є збитковим. За розрахунками збитки підприємства за опалювальний сезон складуть 398 млн. гривень. За таких умов підприємство не зможе розпочати опалювальний сезон.

У зв’язку з цим, для уникнення виникнення надзвичайної ситуації державного

рівня, забезпечення сталого виробництва теплової енергії ПрАТ «Білоцерківська ТЕЦ», своєчасного початку та сталого проходження опалювального сезону 2021-2022 рр., висловлено прохання щодо сприяння розгляду Кабінетом Міністрів України питання та прийняття відповідного рішення про покладення спеціальних обов'язків у процесі функціонування ринку електричної енергії, а саме: підвищення ефективності комбінованого

виробництва електричної та теплової енергії на ПрАТ «Білоцерківська ТЕЦ» з метою забезпечення загальносуспільних інтересів, а саме захист здоров’я, життя та власності населення.

Під час засідання також було:

- внесено зміни до складу ряду депутатських комісій;

- затверджено протокол №2 місцевої комісії комісії з визначення потреби в субвенції з державного бюджету місцевому бюджету на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання жила та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа від 23 вересня 2021рокц;

- присвоєно комунальному закладу Білоцерківської міської ради Білоцерківська школа мистецтв №5 імені Сергія Томащука;

- внесено зміни в Положення про цільовий фонд міської ради, затвердженого рішенням міської ради від 27 квітня 2018 року № 2181-50-VІІ «Про затвердження Положення про цільовий фонд міської ради» (зі змінами);

- прийнято рішення про визначення опосередкованої вартості найму (оренди) житла Білоцерківській міській територіальній громаді за ІІІ квартал 2021 року;

- прийнято рішення про передачу функцій замовника та надання згоди Управлінню капітального будівництва Білоцерківської міської ради на проведення будівельних робіт на об’єкті: «Реконструкція системи теплопостачання житлового масиву «Леваневського» від Білоцерківської ТЕЦ у м. Біла Церква Київської області»;

- прийнято рішеня про реорганізацію комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Світанок 2000» шляхом приєднання до комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Міська служба замовника»;

- прийнято рішення про реорганізацію комунальної установи Білоцерківської міської ради «Інспекція з благоустрою міста Біла Церква» шляхом приєднання до комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Муніципальна варта»;

- внесено зміни до плану діяльності Білоцерківської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2021 рік, затвердженого рішенням міської ради від 15 грудня 2020 року №20-03-VIII (зі змінами);

- затверджено Програму щодо організації громадських та інших робіт тимчасового характеру на території Білоцерківської міської територіальної громади на 2022 рік;

- прийнято  встановлених індивідуальних теплових пунктів (в т.ч. ПКТ);

-збільшено розмір статутного капіталу та затвердження Статуту комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Тролейбусне управління» шляхом викладення його у новій редакції;

- скасовано рішення Білоцерківської міської ради від 25 лютого 2021 року № 332-10-VIII;

- прийнято рішення про припинення юридичної особи КП БМР «Міськреклама» шляхом її ліквідації;

- ухалено рішення про безоплатну передачу на баланс Департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради закінчені будівництвом об’єкти;

- затверджено Міську цільову програму щодо функціонування та подальшого впровадження містобудівного кадастру міста Біла Церква на 2022-2024 роки;

- затверджено зміни до Програми розвитку земельних відносин Білоцерківської міської територіальної громади на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням міської ради від 24 грудня 2020 року № 43-05-VIII;

-  припиненено юридичу особу - комунальну установу Білоцерківської міської ради «Трудовий архів» шляхом ліквідації;

- утворенно Державну надзвичайну протиепізоотичну комісії при Білоцерківській міській раді та затвердження її складу;

- затверджего прогноз бюджету Білоцерківської міської територіальної громади на 2022-2024 роки;

- затверджено міську цільову Програму професійного розвитку кадрового потенціалу Білоцерківської міської ради та її виконавчих органів на 2022 - 2024 роки;

-затверджено Програму відзначення державних та професійних свят. ювілейних дат, заохочення за заслуги перед Білоцерківською міською територіальною громадою, здійснення представницьких та інших заходів на 2022 рік;

- затвердження положення про відділ управління персоналом Білоцерківської міської ради шляхом викладення його в новій редакції;

-прийнято рішення про присвоєння чергового рангу посадової особи місцевого самоврядування Дикому Г.А.;

- змінено вид економічної діяльності та зміну поштового індексу Білоцерківського опорного ліцею - гімназії №20 Білоцерківської міської ради Київської області;

- затверджено Програму підтримки та розвитку комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Телерадіоорганізація «Місто» на 2022-2024 роки;

- розглянуто ряд майнових, комунальних, земельних та інших питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

З прийнятими рішеннями можна буде ознайомитися після їх оприлюднення на офіційному вебсайті міської ради.

Відеозапис засідання з обговоренням питань можна переглянути на ютуб каналі Білоцерківської міської ради.

ФОТОГАЛЕРЕЯ