Відбулося засідання шістнадцятої сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання

|  02. 09. 2021

02 вересня відбулось засідання шістнадцятої сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Привітання

Вже стало доброю традицією розпочинати пленарне засідання з привітання депутатів, які відсвяткували день народження в міжсесійний період. Теплі слова вітань, квіти та символічні подарунки від міського голови Геннадія Дикого та секретаря міської ради Дмитра Киришуна отримали Володимир Вовкотруб, Віталій Корнійчук, Ірина Красношапка, Микола Дашкевич, Леся Крижешевська, Дмитро Мазуревич, Георгій Нагорний та Станіслав Долід.

Фото тут 

Вшанували пам’ять про всіх, хто постраждав у Другій світовій війні

Перед початком розгляду основних питань порядку денного, міський голова Геннадій Дикий запропонував всім присутнім вшанувати пам'ять про постраждалих у одному із найстрашніших збройних конфліктів – Другій світовій війні. Саме 02 вересня, 76 років тому, було завершено цю страшну війну, яка тривала з 01 вересня 1939 року по 02 вересня 1945 року. Її учасниками були понад 60 країн, більше 100 мільйонів осіб брали безпосередню участь у бойових діях; загальні людські втрати оцінюються від 50 до 80 мільйонів осіб.

Білоцерківська громада, які і інші міста України, постраждала від цієї жорстокої війни.

Отож, хвилиною мовчання було вшановано пам'ять про загиблих та постраждалих.

Визнано повноваження депутата Олександра Русса

На попередній сесії було підтримано рішення достроково припинити повноваження депутата Михайла Вакуленка. Підставою стала заява самого депутата про складання ним депутатських повноважень.

У ході поточного пленарного засідання голова Білоцерківської міської територіальної виборчої комісії Ігор Пекарчук довів до відома присутніх постанови даної комісії, якими враховано припинення повноважень Михайла Вакуленка та повідомив, що враховуючи виборче законодавство України, комісія постановила визнати депутатом від Київської обласної організації Політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" в Білоцерківській міській раді VIII скликання наступного за черговістю кандидата у депутати. Ним стала Ірина Алєксєєва. Проте, вона написала заяву про відмову від депутатського мандату. Наступним за черговістю став Руслан Костюченко. Він теж відмовився займати посаду депутата міської ради.

Тому наступним за черговістю визнано депутатом від Київської обласної організації Політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" Олександра Русса.

Олександр Русс склав присягу депутата та приступив до роботи у сесійній залі.

З постановами Білоцерківської міської територіальної виборчої комісії можна ознайомитися за посиланням :

https://new.bc-rada.gov.ua/typy_materialiv/vazhlyva_informatsiia/aktualno/postanovy_bilotserkivskoi_miskoi_terytorialnoi_vyborchoi_komisii_bilotserkivskoho_raionu_kyivskoi_oblasti_vid_20_lypnia_2021_roku.html

Депутатські заяви

Депутат міської ради Микола Гопайнич виступив із заявою по двох питаннях. Перше стосувалося погруддя П.Запорожцю, яке стоїть на площі, яку наразі реконструюють. Депутат запропонував його зняти та встановити там пам’ятник Івану Мазепі.  Другим питанням акцентував увагу на необхідності завершення будівництва Площі борцям за волю і незалежність України, яка знаходиться по вулиці Героїв Небесної Сотні, аби громадяни мали повноцінне місце для вшанування Героїв.

Міський голова Геннадій Дикий підтримав ініціативу депутата міської ради Миколи Гопайнича та наголосив, що видатному гетьману Івану Мазепі, чиє життя тісно пов’язане з Білою Церквою, має бути достойне місце для вшанування. Також він зауважив, що з цього питання відповідна комісія вже працює, а пропозиція щодо перейменування площі має бути винесена на громадське обговорення. Щодо Площі борцям за волю і незалежність України по вулиці Героїв Небесної Сотні, Геннадій Дикий зазначив, що проєкт, який доопрацьовували архітектори, наразі готовий і роботи продовжаться вже в цьому році.

Про звернення депутатів Білоцерківської міської ради до Верховної Ради України щодо підтримки приватизації державних та комунальних підприємств, які не мають стратегічного значення

Депутати міської ради вирішили звернутися до законодавчого органу державної влади України. У документі зазначено, що депутати Білоцерківської міської ради, виступають за чесну та прозору приватизацію державних та комунальних підприємств, які не мають стратегічного значення. Це дозволить підняти з руїн покинуті непрацюючі підприємства, заводи, санаторії, а також привести до ладу занедбане майно та довгобуди, запустити економіку, створити нові робочі місця та наповнити як державний бюджет, так і бюджети громад.

Звернення містить заклик до Верховної Ради України ухвалити пакет законопроектів щодо малої приватизації № 4572, 4573, 4574 і 4575, які усунуть штучні бюрократичні перешкоди та спростять процедуру підготовки до приватизації об’єктів як державної, так і комунальної власності в частині удосконалення механізму та скорочення часу для підготовки об'єкту до приватизації, поліпшення процедури участі та проведення онлайн аукціонів.

Про звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства соціальної політики України щодо пенсійного забезпечення громадян із числа осіб, які перебували на військовій службі, службі в органах внутрішніх справ, та деяких інших осіб, які мають право на пенсію за Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»

Депутати вирішили звернутися до вищезазначених державних органів з проханням сприяти оперативному вирішенню проблеми справедливого пенсійного забезпечення колишніх військовослужбовців та ветеранів силових структур, а також вдосконалити механізм перерахунку пенсійних виплат даним категоріям осіб, і забезпечити прозорий підхід до проведення такого перерахунку.

У зверненні містяться підстави щодо такого прохання та наголошено, що  ситуація, яка склалася навколо питання перерахунку пенсій, має масовий характер у всій країні. Це змушує військовослужбовців та пенсіонерів МВС у приватному порядку звертатися до суду щодо врегулювання питання перерахунку пенсій, що призводить до величезного завантаження судів першої інстанції.

Врегульовано фінансову підтримку ветеранських організацій та громадських організацій соціального спрямування

Депутатами внесено зміни до рішення Білоцерківської міської ради від 29 листопада 2018 року № З050-60-VII «Про затвердження Програми фінансової підтримки ветеранських організацій та громадських організацій соціального спрямування Білоцерківської міської територіальної громади на 2019-2023 роки».

Її актуальність обумовлена зростанням ролі організацій в державі, вдосконаленням системи забезпечення та механізму їх діяльності, підвищенням їх ролі та авторитету у суспільному житті міста

Через неврегульованість законодавства виникли певні проблеми фінансової підтримки громадських організацій соціального спрямування. Відтепер громадські організації і ветеранського і соціального спрямування матимуть змогу отримати фінансування з місцевого бюджету на забезпечення умов для діяльності, оплату комунальних послуг, телефонного зв’язку, а також на оплату оренди приміщень, які вони займають для здійснення своєї діяльності, пов’язаної з соціалізацією, підтримкою, працевлаштуванням осіб  з інвалідністю  та надання їм необхідних побутових послуг. Фінансову підтримку також матимуть організації, які надають благодійну допомогу Білоцерківській міській територіальній громаді.

Про підтримку комунальних медичних установ

Під час засідання сесії перший заступник міського голови Інна Новогребельська доповіла блок питань, які пов’язані із забезпеченням належного функціонування та виконання покладених завдань комунальними медичними закладами Білоцерківської міської територіальної громади у наступних роках.

Зокрема було затверджено цільові програми:

-забезпечення діяльності та розвитку відділення невідкладної медичної допомоги Комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» на 2022-2024 роки;

- фінансової підтримки Комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» та Комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» на 2022 рік;

- розвитку та фінансової підтримки Комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківське міське патологоанатомічне бюро» на 2022-2024 роки;

- безоплатного, пільгового відпуску лікарських засобів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення Білоцерківської міської територіальної громади та за певними категоріями захворювань на 2022-2024 роки;

- щодо проведення огляду водіїв транспортних засобів та інших осіб на стан алкогольного сп’яніння та оформлення результатів такого огляду на 2022-2024 роки;

- матеріально-технічного забезпечення комунальних некомерційних підприємств Білоцерківської міської ради на 2022-2024 роки;

- профілактики стоматологічних захворювань дитячого населення Білоцерківської міської територіальної громади на 2022-2024 роки.

Перший заступник міського голови Інна  Новогребельська зупинилася на кожному проєкті рішення та акцентувала увагу на що саме передбачатимуться кошти місцевого бюджету та відповіла на питання депутатів. Детальніше можна переглянути на ютуб-каналі БМР.

У мистецьких школах громади матимуть змогу навчатися 2 676 учнів

Своїм рішенням депутати визначили контингент учнів комунальних закладів Білоцерківської міської ради - мистецьких шкіл на 2021/2022 навчальний рік.

У громаді функціонує шість мистецьких шкіл. Вони мають ряд відділень, аби задовільнити потребу у навчанні різним видам мистецтва.

Зокрема:

- у Білоцерківській школі мистецтв № 1 ім.Ю.Павленка є такі відділення: музичне вокально-хорове, образотворче, комп’ютерної графіки. У закладі матимуть змогу навчатися  635 учнів;

- Білоцерківська дитяча музична школа № 2 має музичне та вокально-хорове відділення. У ньому навчатимуться 188 дітей;

- Білоцерківська школа мистецтв ім.Я.Яциневича має: музичне, вокально-хорове, образотворче, хореографічне, театральне відділення. У закладі навчатимуться 595 юних мешканців громади;

- Білоцерківська школа мистецтв № 4 навчатиме 578 учнів на музичному, вокально-хоровому, образотворчому, хореографічному відділеннях;                        

-  Білоцерківська школа мистецтв №5 забезпечує навчання на таких відділеннях: музичному, вокальному, образотворчому,  хореографічному. У школі навчатимуться 449 учнів;

- Білоцерківська школа мистецтв № 6 дитячих духових оркестрів забезпечує навчання 231 учнів.

Починати навчання у таких закладах, у залежності від виду мистецтва, матимуть змогу дітки від 6 та 8 років.

Дане рішення дасть можливість передбачити кошти в місцевому бюджеті для забезпечення належних умов навчання учнів та функціонування закладів в цілому.

Про впровадження системи фіксації адміністративних правопорушень в автоматичному режимі

З метою забезпечення безпеки руху автомобільного транспорту, міська рада вирішила впровадити на території Білоцерківської міської територіальної громади систему стаціонарних технічних засобів (приладів контролю) фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі.  Система  встановлена за кошти державного бюджету.

Рішенням також затверджені місця встановлення комплексів автоматичної фіксації правопорушень, вони були раніше погоджені Департаментом патрульної поліції Національної поліції України

Отож, комплекси розташовуватимуться за адресами:

- проспект Князя Володимира, в напрямку вулиці Короленка, навпроти будинку № 19 по вулиці Івана Франка ;

- вулиця Леваневського, навпроти будинку № 48, в напрямку вул. Некрасова. 

Належне функціонування системи має забезпечувати державна установа «Центр інфраструктури та технологій Міністерства внутрішніх справ України».

Затверджено Програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства Білоцерківської міської територіальної громади на 2022-2024 роки

Метою та основними завданнями Програми є реалізація державної політики реформування ЖКГ, здійснення заходів щодо підвищення ефективності та надійності його функціонування, забезпечення сталого розвитку для задоволення потреб населення і господарського комплексу в ЖКП відповідно до встановлених нормативів і національних стандартів, а саме:

-виконання вимог Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» щодо налагодження у БМТГ 100% комерційного обліку споживання послуг з централізованого постачання води та теплової енергії, скорочення необлікованих витрат води та теплової енергії у внутрішньобудинкових системах що, як наслідок, призведе до зменшення витрат співвласників багатоквартирних будинків на оплату послут з централізованого постачання води та теплової енергії;

-проведення капітальних ремонтів багатоповерхових житлових будинків з метою покращення фізичного стану житлового фонду БМТГ, впровадження проектів енергозбереження (в т.ч на умовах співфінансування);

-виконання комплексу робіт та низки першочергових заходів на 2022-2024 роки, спрямованих на відновлення з можливим поліпшенням експлуатаційних показників багатоквартирних житлових будинків;

-створення розвинутого конкурентного середовища на ринку обслуговування житла;

-проведення заходів по реконструкції, капітальному ремонту та заміні ліфтового господарства, які відпрацювали свій технічний ресурс (25 і більше років) для створення умов для безпечної експлуатації ліфтів у житловому фонді всіх форм власності БМТГ;

-зниження техногенного впливу на навколишнє природне середовище; раціональне використання ресурсів, насамперед енергоносіїв; утримання у належному стані доріг, вулиць, залізничних переїздів; забезпечення безпеки дорожнього руху;

-дотримання екологічних вимог експлуатації транспортних засобів; підвищення ефективності та надійності функціонування зовнішнього освітлення; забезпечення утримання об’єктів благоустрою - площ, вулиць, парків, скверів на належному рівні;

-реконструкція існуючих об’єктів озеленення та об’єктів зеленого будівництва;

-оновлення спеціалізованого автотранспорту;

-удосконалення системи поводження з побутовими відходами;

-реконструкція полігону по складуванню твердих побутових відходів відповідно до сучасних вимог щодо захисту довкілля та охорони навколишнього природного середовища, впровадження технологій щодо зменшення обсягів утворення відходів на полігонах; будівництво сміттєпереробного заводу;

-забезпечення належної санітарної очистки на території Білоцерківської міської територіальної громади;

-забезпечення населення Білоцерківської міської територіальної громади питною водою нормативної якості, раціональне використання водних ресурсів за рахунок заміни аварійних ділянок водогонів та впровадження енергозберігаючих технологій на насосних станціях;

-зниження споживання енергоносіїв на виробництво теплової енергії (природного газу, електроенергії) та ін.

Внесено зміни до рішення міської ради від 29 грудня 2020 № 85-06-VIII «Про бюджет Білоцерківської міської територіальної громади на 2021 рік»

Зокрема введено до складу доходів загального фонду субвенцію  з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій в сумі 4 млн 940 тис.906 грн.

Також дві субвенції з обласного бюджету на: освітню сферу  (Нову українську школу) – 1 млн 120 тис 793 грн та на виплату грошової компенсації за жилі приміщення учасникам АТО в сумі  9 млн 643 тис. 870 грн.

Також проведено перерозподіл коштів видатків спеціального фонду (бюджету розвитку) в розрізі об’єктів, а саме:

Зменшено видатки на:

-капітальний ремонт доріг вул.Сквирське шосе-вул.О.Теліги – 152 215 грн;

-програму «Безпечна Білоцерківська МТГ» - 594 грн

Збільшено видатки на :

-капітальний ремонт доріг вул О.Теліги – 13 000 грн

-будівництво світлофорних об’єктів перехрестя Сквирське шосе-вул.Гайок – 22 215 грн

-програма реформування і розвитку ЖКГ (викуп землі) – 594 грн

Також перерозподілено видатки по Програмі «Безпечна Білоцерківська МТГ» в розрізі об’єктів в межах затвердженої річної суми.

Проведено перерозподіл видатків спеціального фонду в розрізі переліку об’єктів природоохоронних заходів в межах затвердженої річної суми.

Внесено зміни до міжбюджетних трансфертів.

Під час засідання також було:

- прийнято рішення за пропозицією депутата міської ради Максима Коноплястого про звіт голови постійної комісії з питань земельних відносин та земельного кадастру, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища на найближчому пленарному засіданні Білоцерківської міської ради;

- внесено зміни до додатку рішення міської ради від 24 червня 2021 року № 1025-14-VІІІ «Про визначення виконавця послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій гуртожитків, які перебувають у комунальній власності Білоцерківської міської територіальної громади, та безоплатну передачу їх з балансу комунального підприємства міської ради «Міська служба замовника» на баланс комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Світанок - 2000», шляхом викладення його в новій редакції;

- внесено зміни до рішення міської ради від 30 серпня 2018 року 2543-55-VІІ "Про затвердження Білоцерківської міської цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на друге півріччя 2018-2022 роки";

- внесено зміни до додатку 1 рішення Білоцерківської міської ради від 28 листопада 2019 року № 4649-84-VII «Про затвердження складу постійно діючої комісіїдля розгляду питань щодо відключення споживачів від систем (мереж) централізованого опалення (теплопостачання), постачання гарячої води та Порядку відключення(відокремлення) споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води» шляхом викладення його в новій редакції;

- внесено зміни до Програми «Безпечна Білоцерківська міська територіальна громада» на 2021-2023 роки», затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 24 грудня 2020 року № 68-05-VІІІ «Про затвердження цільової Програми «Безпечна Білоцерківська міська територіальна громада» на 2021-2023 роки»;

- затверджено Статут комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Муніципальна варта» у новій редакції;

- затверджено Програму забезпечення діяльності комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Муніципальна варта» на 2022-2024 роки;

-прийнято рішення про надання поворотної фінансової допомоги комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Світанок 2000»;

- внесено зміни до Комплексної цільової програми «Розумна громада» на 2021-2023 роки затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 24 грудня 2020 року № 69-05-VIII «Про затвердження Комплексної цільової програми «Розумна громада» на 2021-2023 роки»;

- затверджено план діяльності Білоцерківської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2021 рік в новій редакції;

- внесено зміни в додаток до рішення міської ради від 25 червня 2020 року № 5504-98-VII «Про затвердження списку присяжних» шляхом викладення його в новій редакції;

- прийнято рішення про створення комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Центр надання допомоги та організації масових заходів»;

- внесено зміни до Програми сприяння соціальному становленню та розвитку молоді, підтримки сім’ї на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 24 грудня 2020 року №34-05-VІІІ;

- внесено зміни до рішення Білоцерківської міської ради від 26 жовтня 2006 року № 125 «Про надання молодіжній літературно-мистецькій премії відділу у справах сім’ї та молоді міської ради статусу міської ім.М.С. Вінграновського;

- розглянуто ряд питань які врегульовуватимуть функціонування загальноосвітніх навчальних закладів громади; майнових, земельних питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

З прийнятими рішеннями можна буде ознайомитися після їх оприлюднення на офіційному вебсайті міської ради.

Відеозапис засідання з обговоренням питань можна переглянути на ютуб каналі Білоцерківської міської ради.