Біла Церква долучилась до громад, дружніх до дітей та молоді!

|  26. 05. 2020

Ініціатива Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) “Громада, дружня до дітей та молоді” в Україні спрямована на створення середовища, комфортного для дітей і молоді й об’єднанує зусилля держави, міжнародних організацій і громадськості для покращення ситуації в  цьому напрямку. За півтора року команді, яка втілює Ініціативу в Україні, вдалося поширити її на всю країну та за цей час зробити чимало для дітей і молоді. А те, що є добрим для дітей і молоді - є водночас добрим для всіх.  До цієї ініціативи долучилося і наше місто.

Нещодавно Білоцерківським міським головою Геннадієм Диким і Лоттою Сільвандер, головою Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ),  був  підписаний  меморандум про співпрацю з ЮНІСЕФ, і місто   стало  на шлях здобуття статусу "Громади, дружньої до дітей та молоді". Меморандум окреслює порядок участі міста у глобальній Ініціативі та передбачає надання організаційної і технічної допомоги з боку  ЮНІСЕФ. Підписання документу є першим кроком до отримання офіційного статусу “Громада, дружня до дітей та молоді”. Документ зокрема підтверджує зобов’язання громади створити більш сприятливе середовище для розвитку дітей і молоді.

Процес здобуття статусу “Громади, дружньої до дітей та молоді” має визначену процедуру і передбачає активне залучення дітей та молоді на всіх етапах. Першим етапом є проведення аналізу становища дітей та молоді у громаді. Такий аналіз був зроблений відповідними службами виконавчого комітету за координації  управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради,  і зараз він  знаходиться на погодженні в ЮНІСЕФ. Наразі управлінням  розробляється   план дій, який сприятиме створенню чистого, безпечного та комфортного середовища для цих груп населення, наступний крок - та прийняття Плану дій сесією міської ради. Муніципалітет також повинен забезпечити ресурси для виконання прийнятого плану.

Зараз важливо, щоб усі зацікавлені сторони, зокрема діти та молодь, активно озвучували свою позицію, своє бачення змін у місті, аби допомогти спланувати справді дієвий план побудови дружнього середовища.

Після впровадження плану дій громада пройде через процес незалежної оцінки та, в разі успішного виконання цього плану, отримає статус “Громади, дружньої до дітей та молоді”.

Фотогалерея