Мистецький проєкт з нагоди ювілею: Світ Сковороди

Дата : 
2022-12-05

Світло свободи перемагає темряву:

До 300-річного ювілею «Український Дім» на 9 днів наповниться світом та світлом Григорія Сковороди

З нагоди 300-річчя від дня народження мислителя і письменника МКІП, Держмистецтв та Postmen відкривають національний мистецький проєкт «Світ Сковороди»

3 грудня 2022 року, в день народження Григорія Сковороди, Міністерство культури та інформаційної політики, Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти разом із комунікаційною агенцією Postmen та Національним центром «Український Дім» відкривають національний мистецький проект «Світ Сковороди». Виставку можна буде відвідати 3 грудня за запрошеннями, а з 4 до 11 грудня вхід безкоштовний і відкритий для всіх.

«Світ Сковороди» – це про ідею свободи в її різних вимірах, тому на 9 днів «Український Дім», що в місті Києві, наповниться світом та світлом Григорія Сковороди, що вже 300 років перемагає темряву. Цього року дата ювілею видатного українця увійшла до переліку ювілейних дат ЮНЕСКО 2022 року.

Мистецький проект покликаний розкрити багатосвіття Сковороди та заохотити якомога більше людей до глибшого пізнання ідей однієї з ключових фігур українського пантеону класиків.

На виставці будуть представлені рукописи, автографи, першодруки, графіка та малюнки Григорія Савича, ексклюзивно надані Інститутом літератури. Ви зможете побачити вцілілу статую Сковороди зі зруйнованого російськими обстрілами національного музею в селі Сковородинівка.

Інтерактивні рішення і майстер-класи дозволять кожному відчути себе творцем байок у вигляді коміксів. А живі виступи і барокова музика супроводжуватимуть відвідувачів протягом усього часу.

Слідкуйте за подією на офіційних сторінках:

сторінка виставки

сайт

МКІП запрошує всіх поринути у світ Сковороди!

МКІП та Держмистецтв закликають творчі спільноти по всій країні долучатися до світу Сковороди й разом перезавантажувати його сприйняття, аби українці пишалися, що саме Україна є домівкою одного з найвпливовіших філософів Східної Європи. За посиланням кожен охочий безкоштовно може завантажити візуальні матеріали, щоб на їхній базі створити власні ілюстрації, проєкти та продукти.