ЗАЯВА ПРО ЕКОЛОГІЧНІ НАСЛІДКИ ДІЯЛЬНОСТІ

Дата : 
2021-12-23

 

Ескізним проектом будівництва мультифункціонального спортивного комплексу по проспекту Князя Володимира в районі пам’ятного знаку «Літак» в м. Біла Церква Київської області, передбачається будівництво комплексу, в якому передбачено універсальний спортивний зал, зал художньої гімнастики, зал боротьби, октагон ММА, боксу та зал кросфіту, важкої атлетики та пауерліфтингу, два басейни розмірами 35,5х25м та 15х5м. У вхідній групі комплексу розташований вестибюль з рецепцією, лаунж-зоною, кафе на 50 посадочних місць, спортивним магазином, студією, тренажерним залом із кардіозоною. Кількість створених робочих місць – 50. Максимальна, загальна одноразова пропускна спроможність будівлі комплексу в зміну (1 година) в режимі проведення змагань в басейні -  112 осіб (спортсменів), глядачів  аквазалу на трибунах – 200 осіб, в універсальному залі - 24 особи (спортсмени), глядачів в залі на трибунах  - 725 осіб. Режим роботи комплексу: з 7.00 до 23.00 год. (будні) та з 9.00 до 21.00 год. (вихідні). На території запроектовані майданчики для паркування автомобілів. Для покриття теплових навантажень передбачається встановлення на території комплексу модульної, транспортабельної котельні КМ-Тг4,2 що працює на природному газі. Відпрацьовані гази виводяться в дві теплоізольовані димові труби до відмітки + 30,00 м. При роботі газових водогрійних котлів в атмосферне повітря будуть надходити: діоксид азоту та оксид вуглецю.

При роботі витяжних вентиляційних установок із приміщення мийних кафе в атмосферне повітря буде надходити аерозоль натрію карбонату. При роботі двигунів легкових автомобілів на відкритих майданчиках виділяються: оксид вуглецю, діоксид азоту, аміак, оксид азоту, сажа, сірчистий ангідрид, метан, бенз(а)пірен, НМЛОС, діоксид вуглецю. За результатами аналізу впливу забруднюючих речовин на повітряне середовище, встановлено, що рівні забруднення приземного шару атмосферного повітря з урахуванням фонових концентрацій при експлуатації об’єкта проектування, будуть знаходитися в межах встановлених ГДК населених місць, а максимальні очікувані рівні забруднення атмосферного повітря на рівні вікон верхніх поверхів сусідніх житлових будинків не будуть перевищувати 0,6 ГДК населених місць.

            Водопостачання, каналізування та відведення дощових вод передбачається здійснювати з підключенням до міських інженерних мереж. Якість каналізаційних стоків відповідає встановленим ГДК по скидах в каналізацію.

            Отримане значення рівня соціального ризику планованої діяльності (1,7х10-5) можна оцінити як умовно прийнятне. Розрахунки та оцінка неканцерогенних ризиків свідчить, що ризик для здоров'я населення від впливу діоксиду азоту в концентрації 0,0058 мг/м3 в приземному шарі атмосферного повітря можна вважати як зневажливо малий. Оскільки в викидах об’єкту проектування відсутні канцерогенні речовини, розрахунки канцерогенного ризику для здоров'я населення не проводилися.

Проектом передбачається ряд заходів по дотриманню нормативних рівнів шуму. 

Загальна планована кількість господарчо-побутових відходів – 17,5 т/рік. Очікувана кількість сміття від прибирання вільної від забудови території – 14,88 т/рік. Господарчо-побутові відходи та сміття збираються у сміттєзбірні контейнери, які по мірі накопичення будуть вивозитись спеціалізованим автотранспортом.

Для освітлення нежитлових приміщень використовуються світлодіодні лампи (LED). Люмінесцентні лампи на об’єкті проектування не застосовуються.

Після завершення будівельних робіт передбачається проведення комплексу заходів по благоустрою та озелененню території.                                        

Вплив мультифункціонального спортивного комплексу по проспекту Князя Володимира в районі пам’ятного знаку «Літак» в м. Біла Церква Київської області на навколишнє середовище очікується в межах екологічних нормативів. Експлуатація об’єкту не призведе до погіршення екологічної ситуації в районі його розташування. Замовник зобов’язується забезпечити виконання проектних рішень у відповідності до норм і правил охорони навколишнього середовища і вимог екологічної безпеки на всіх етапах будівництва та експлуатації об’єкта планованої діяльності, а також суворо дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства України.