Відбулося засідання дванадцятої сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання

|  30. 04. 2021

29 квітня відбулось засідання дванадцятої сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

 

 

 

 

 

Нагороди для бійців

Перед початком засідання комісар Білоцерківського об’єднаного міського комісаріату Ігор Богданевич та міський голова Геннадій Дикий вручили нагороди Міністерства оборони України «За поранення» ряду колишніх воїнів, які захищали нашу державу від ворога на сході України. Цією медаллю нагороджуються військовослужбовці Збройних сил України, які отримали поранення під час захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України. Девіз нагороди «За жертву крові в боях за волю України».

«Багато хлопців Білоцерківщини віддали найцінніше – своє життя, а ще більше хлопців – віддали жетрву крові», - зазначив перед врученням медалей Ігор Богданевич.

Тож, під гучні оплески присутніх, відповідні нагороди були вручені Андрію Шараєнку, Олександру Довгому, Дмитру Нехорошому.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Привітання депутатів

Також доброю традицією стало привітання депутатів міської ради, чиї дні народження припали на міжсесійний період. Букети квітів та щирі слова привітань були адресовані Петрику Юрію, Олені Ткач, Юлії Місеврі, Павлу Облапу. Вручив колегам букети та подарунки секретар міської ради Дмитро Киришун.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Виступи та заяви депутатів

Перед розглядом основних питань виступила депутат міської ради Олена Ткач, яка акцентувала увагу на необхідності знаходження шляхів вирішення питання щодо надання пільгової орендної плати за приміщення Білоцерківському міському товариству інвалідів «Фенікс». Наразі, згідно діючих норм чинного законодавства України, дане товариство не має права отримувати таку пільгу, проте ця організація та інші, громадські організації соціального спрямування, що не отримують пільгу, не в змозі сплачувати повну орендну вартість за приміщення, які використовують для своєї статутної діяльності.  

Заява депутата міської ради Анатолія Плєшакова стосувалася необхідності приведення до належного стану монументальних пам’ятників у міста та їх утримання. Також депутат запропонував створити наглядову раду, яка б опікувалася такими питаннями та була б підпорядкована постійній депутатській комісії гуманітарного спрямування.

Звіти керівників правоохоронних органів про результати діяльності

Першими, під час засідання депутати міської ради заслухали та взяли до відома інформації керівника Білоцерківської місцевої прокуратури про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності й начальника Білоцерківського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Білоцерківської міської територіальної громади за 2020 р.

З доповіддю питання щодо стану законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності місцевої прокуратури виступив представник Білоцерківської окружної прокуратури Олександр Матійчук.

Так, за 2020 р. обліковано 1787 кримінальних правопорушень, вчинених на території м. Біла Церква (менше на 9% проти 2019 р.).

Зокрема, обліковано особливо тяжких правопорушень - 48 (менше на 20% проти 12 місяців 2019), тяжких правопорушень - 604 (менше на 4,7%)

Спостерігається тенденція до зменшення злочинів проти життя та здоров’я особи у тому числі фактів смерті та зникнення безвісти - на 10,0% менше у порівнянні із 2019 р.

Крім того, зменшилась кількість злочинів проти власності, у тому числі, крадіжки з квартир - на 9,8%, грабежі - на 46,7%, розбої - на 20,0%.

Також, на 4,8% зменшилась кількість злочинів проти громадської безпеки у тому числі незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Зменшилась кількість злочинів у тому числі незаконне заволодіння транспортними засобами -на 54,5%, з них автомобілями - на 72,2%.

Дещо зменшилась й кількість злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров’я населення - на 8,9%, у тому числі, незаконне, виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту - на 20,3%.

Місцевою прокуратурою постійно здійснюється робота в напрямку протидії корупції. Так, упродовж 2020р. до суду скеровано 38 обвинувальних актів про корупційні правопорушення (2019р. - 17), з них, 4 у сфері земельних правовідносин (2019р. - 4) та 11 у бюджетній системі (2019 р.- 14).

Олександр Матійчук також поінформував про прокурорський нагляд за додержанням законів органами, які здійснюють оперативно-розшукову діяльність. Зупинився на роботі по здійсненню нагляду за додержання законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, інших заходів примусового характеру у місцях несвободи, а також пробації.

Відмітив, що Білоцерківською місцевою прокуратурою активно здійснюється представництво інтересів держави в суді та поінформував про роботу із зверненнями, які надійшли до Білоцерківської місцевої прокуратури.

Детальніше зі звітом можна ознайомитися за посиланням

Заступник начальника Білоцерківського районного управління поліції ГУНП в Київській області Олексій Ковбаса доповів про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території міської територіальної громади за звітний період.

Так, у період з 01 січня по 31 грудня минулого року в ЄО Білоцерківського ВП було зареєстровано 47959 заяв і повідомлення про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, з них 6455 або 13,5% з ознаками кримінальних правопорушень, з яких 4834 зареєстровано в ЄРДР та 1618 приєднано до матеріалів раніше облікованого кримінального провадження.

Без ознак кримінального правопорушення було зареєстровано – 41504 (86,5           %), з яких у 2909 складено протоколи про адміністративне правопорушення, 38595 розглянуто відповідно до Закону України «Про звернення громадян», в тому числі 33520 списано висновком (вмотивованим рапортом) до справи, 1675 приєднано до іншого ЄО та 2090 передано до інших правоохоронних або територіальних органів поліції.

Загальна злочинність: за 2020 р. було зареєстровано 1884 кримінальних правопорушень (2019 р.- 2048), з яких 612 віднесено до категорії тяжких (2019р. - 636).

У порівнянні з 2019 р. відбулося зниження рівня загальної злочинності на 8,0 % (або менше на 164 злочини), в т.ч. тяжких на 3,8 % (менше на 24 злочини).

Попри зменшення реєстрації злочинів проти власності, зокрема крадіжок, збільшилась кількість розкритих злочинів вказаної категорії: до прикладу за 2018 р. було розкрито 272 крадіжки, за 2019 р. - 230 крадіжок, та за 2020 р. розкрито 406 крадіжок. Подібна позитивна динаміка розкриття спостерігається і по інших видах правопорушень.

Олексій Ковбаса також зупинився на: статистиці щодо розкриття, розслідування кримінальних правопорушень та стану розкриття  видової злочинності; протидії незаконному обігу наркотичних засобів і незаконному обігу зброї, боєприпасів та вибухівки; розкритті службових злочинів; розкритті та розслідуванні кримінальних правопорушень минулих років; профілактичній  роботі, яку проводить установа та ін.

Детальніше із матеріалом можна ознайомитися за посиланням

Затверджено  Положення про Громадський бюджет

Депутатами міської ради затверджено Положення про громадський бюджет (бюджет участі) у Білоцерківській міській територіальній громаді.

Цього року в місті вп’яте реалізовуватиметься проєкт взаємодії влади та громадськості в бюджетному процесі – Громадський бюджет.  Відтак, є певні напрацювання, які й виникла потреба внести у нове положення. У Громадському  бюджеті відтепер братиме участь не лише місто Біла Церква, а й села та селища, які входять до Білоцерківської МТГ. 

Основними оновленими пунктами у Положенні, у порівнянні з минулим документом стали такі:

- голосування за проєкти для реалізації за рахунок коштів громадського бюджету Білоцерківської міської територіальної громади проводитиметься шляхом якелектронного голосування, так ізаповненням паперового бланку для голосування у пунктах прийому голосів, розміщених у приміщенняхБілоцерківської міської ради.

Зокрема електронне голосування може відбуватися одним із запропонованих варіантів: у рубриці «Бюджет участі» на офіційному сайті Білоцерківської міської ради, електронна платформа «Громадський бюджет»;  у терміналах самообслуговування «ПриватБанк»; за допомогою чат-ботів Viber, Telegram.

Різнопланові варіанти голосування  нададуть можливість залучити більшу кількості громадян до голосування.

-проєкти-переможці окремо визначатимуться серед малих проєктів з обсягом коштів до 300 тис. грн та серед великих - з обсягом коштів від 300 до 2 500 тис. грн (включно).

На великі та  малі проєкти спрямовуватиметься по 50% від загальної суми визначеної на реалізацію Громадського бюджету на наступний рік. Ця норма також сприятиме залученню більшої кількості активних громадян до написання  проєктів.

Окрім Положення рішенням також було затверджено склад робочої групи з організації  проведення заходів Програми реалізації громадського бюджету та акцентовано, що раніше діючі рішення щодо Громадського бюджету втратили свою чинність.

Детальніше  з Положенням можна буде ознайомитися після оприлюднення документу на офіційному вебсайті міської ради.

Зміни до Регламенту Білоцерківської міської ради

Внесені зміни до Регламенту Білоцерківської міської ради VIII скликання, затвердженого рішенням Білоцерківської міської ради від 10 грудня 2020 року № 03-02-VIII «Про затвердження Регламенту Білоцерківської міської ради VIII скликання» (зі змінами та доповненнями).

Відтепер стаття 37і визначатиме проведення процедури «спрощеного голосування» у ході сесійних засідань.

«Спрощене голосування» - це процедура прийняття рішень, з питань, які належать до однієї сфери правовідносин (однопредметні рішення) або пов’язані між собою, шляхом об’єднання їх для голосування в «блок питань».

Такий варіант прийняття рішень передбачає одну доповідь, співдоповіді, відповіді на запитання, обговорення «блоку питань».

Прийняття рішень шляхом «спрощеного голосування» допускатиметься у випадках, коли до жодного з проєктів рішень, включених до «блоку питань», немає критичних зауважень та більшість депутатів не заперечує проти застосування процедури «спрощеного голосування».

Депутати міської ради поіменно голосуватимуть один раз за всі питання,  що включені до «блоку питань». Результати поіменного голосування стосуватимуться кожного питання окремо, включеного до «блоку питань».

Покращення матеріального забезпечення лікарень – одне з актуальних питань сьогодення

Депутати ухвалили звернення до Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо необхідності покращення матеріального забезпечення лікарень, оплати праці медичних працівників, а також небезпеки повного зриву вакцинації від COVID-19.

У зверненні йдеться, що на сьогоднішній день в Україні склалась катастрофічна ситуація з поширенням коронавірусу. В Україні наростає третя хвиля пандемії, до якої влада знову виявилася не готовою. Адже якщо у Європі зростання захворюваності стримується розгортанням вакцинації, то Україна в цьому питанні далеко відстала.

У Київській області станом на 31.03.2021 вакциновано 0,91% населення. В Україні вакциновано 0,64 % населення. До кінця 2021 року, згідно з планами Міністерства охорони здоров'я України, в країні має бути вакциновано не менше 60% дорослого населення.

Ситуацію погіршує низький загальний рівень забезпечення лікарень обладнанням та медикаментами, а також - все ще незадовільний рівень оплати праці медичних працівників. Відбуваються затримки з боку Національної служби здоров’я України виплат лікарням за лікування пацієнтів з COVID-19. За лютий такі виплати ще не надходили, а через невчасну виплату заробітної плати може мати місце масове звільнення висококваліфікованих медичних працівників.

Фактичне ігнорування приписів законодавства щодо належного соціального забезпечення медичних працівників, залучених до ліквідації епідемії та лікування хворих на COVID-19 лише загострюють соціальну напругу в суспільстві, а медики залишаються незахищеними та соціально вразливими.

Усі перелічені негативні явища стосовно поширення коронавірусу в Україні, як і решта проблем української медицини, повною мірою характерні і для нашого міста.

Отож, у документі висловлено прохання негайно вжити заходів для боротьби з пандемією та, враховуючи думку та потреби громадян, озвучена вимога:

1.Забезпечити медичні заклади тестами та протикоронавірусними вакцинами.

2. Забезпечити лікувальні заклади препаратами та необхідним обладнанням.

3. Для медичних працівників, залучених до ліквідації епідемії та лікування хворих СОУГО-19 забезпечити необхідні виплати.

Щодо законодавчої бази створення системи територіальної оборони  України 

Ще одним зверненням, яке підтримали депутати міської ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України  стало звернення щодо унормування діяльності та належного функціонування територіальної оборони України.

У документі йдеться про те, що Україна вже сьомий рік фактично перебуває у стані війни й відстоює свою незалежність та суверенітет проти російської агресії. Збройні сили достойно захищають державу від ворога й у разі більшої агресії дадуть відсіч, проте одним із ключових заходів держави для протидії російської агресії має бути належним чином організована територіальна оборона.

Наразі, законодавство та нормативно-правові акти, які регулюють функціонування територіальної оборони є недостатніми. Тому, депутати звернулися та закликали якнайшвидше доопрацювати проєкт Закону України «Про територіальну оборону України», ініціювати його внесення на розгляд сесії Верховної Ради України та невідкладно прийняти.

Бюджетні питання

Під час засідання було затверджено звіт про виконання бюджету Білоцерківської МТГ за І квартал 2021 року

Рішенням Білоцерківської міської ради від 29.12.2020 №85-06-VІIІ бюджет Білоцерківської міської територіальної громади на 2021 рік було затверджено по доходах   в сумі  1 761 137 222 грн, у тому числі: доходи  загального фонду – 1 716 485 670 грн, доходи спеціального фонду – 44 651 552 грн (у тому числі бюджет розвитку –  7 800 000 грн).

У процесі виконання бюджету за 1 квартал 2021 року план доходів загального фонду було зменшено на 1 544 738 грн в частині міжбюджетних трансфертів, субвенцій із місцевого бюджету за рахунок відповідних субвенцій з державного бюджету.

За даними казначейського звіту фактичний обсяг фінансових ресурсів бюджету Білоцерківської МТГ станом на 1 квітня ц.р. склав  424 587 380 грн, у тому числі доходи загального фонду –   404 135 603 грн, спеціального фонду – 20 451 777 грн.

Без урахування міжбюджетних трансфертів до загального фонду бюджету Білоцерківської МТГ за 1 квартал 2021 року надійшло 320 270 609 грн, що складає 106,9% плану на звітну дату (перевиконання становить 20 647 309 грн). У порівнянні з відповідним періодом 2020 року (у співставних умовах щодо створення громади) доходи загального фонду зросли на 5,9%, або на 17 952 509 грн.

Домінуючу позицію в структурі доходів загального фонду бюджету займає «Податок та збір на доходи фізичних осіб» (до бюджетів територіальних громад зараховується 60% надходжень ПДФО). Найбільшими джерелами доходів загального фонду (крім ПДФО) є:

- «Єдиний податок» (18,4% в структурі доходів загального фонду);

- «Плата за землю» (6,1% у структурі доходів загального фонду);

-  «Акцизний податок» (7,7% у структурі доходів загального фонду);

- «Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» (2,8% в структурі доходів загального фонду) та ін.

Решта видів доходів загального фонду бюджету станом на 1 квітня 2021 року складає 0,6%.

Загальна сума «Місцевих податків і зборів», до яких належать «Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки», «Плата за землю», «Транспортний податок», «Туристичний збір» та «Єдиний податок» станом на 1 квітня 2021 року дорівнює                 87 591 606 грн (27,3% в структурі  доходів загального фонду).

За даними казначейського звіту до спеціального фонду бюджету Білоцерківської МТГ за січень-березень 2021 року надійшло 20 451 777 грн.

За січень-березень 2021 року до бюджету Білоцерківської МТГ надійшло 83 864 994 грн офіційних трансфертів  від органів державного управління, у тому числі: дотація на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я – 3 573 255 грн, субвенції з державного та обласного бюджетів –                  80 291 739 грн, з них 95,2% - освітня субвенція з державного бюджету.

Співвідношення складових частин доходів бюджету Білоцерківської МТГ станом на 1 квітня 2021 року є таким:  доходи загального фонду – 75,4%, доходи спеціального фонду – 4,8 %, офіційні трансферти – 19,8%.

Видаткова частина місцевого бюджету за І квартал поточног року  складає 367 774 672        грн або 81,1% до затвердженого плану з урахуванням змін.

У загальній сумі видатків передбачений обсяг субвенцій з державного бюджету в сумі  81 983 545 грн.

Загальний фонд: на фінансування видатків, за виключенням субвенцій з державного бюджету, (крім   освітньої та дотації на передані видатки) направлено 341 293 378 грн., з яких видатки на захищені статті становлять 293 977 121 грн або 86,1% до загального обсягу бюджету в т.ч.:

- заробітна плата з нарахуваннями – 243 549 892 грн;

- оплата комунальних послуг та енергоносіїв – 39 381 192 грн;

- медикаменти – 1 805 157 грн;

- харчування – 3 801 256 грн;

- трансферти населенню – 5 439 624  грн;

- інші видатки – 47 316 257  грн.

Депутат також внесли зміни до рішення міської ради від 29 грудня 2020 № 85-06-VIII «Про бюджет Білоцерківської міської територіальної громади на 2021 рік». Зміни стосувалися виділення коштів відповідно до затверджених на даній сесії програм та перерозподілу коштів раніше затвердженого бюджету розвитку у розрізі питання фінансування робіт щодо встановлення пожежної сигналізації у навчальних закладах міста.

Детальніше  зі звітом управління фінансів міської ради та змінами до бюджету можна ознайомитися на офіційному вебсайті БМР.

Ухвалені Програми

Під час засідання було затверджено низку програм, які сприятимуть забезпеченню життєдіяльності Білоцерківської МТГ та соціальному забезпеченню.

Зокрема:

- внесені зміни у рішення Білоцерківської міської ради від 28 січня 2021 року №252-08-VІІІ «Про затвердження Програми розвитку малого і середнього підприємництва в Білоцерківській міській територіальній громаді на 2021-2023 рр.». Програмою передаватиметься надання допомоги за рахунок міського бюджету застрахованим особам-підприємцям, визначеним постановою КМУ від 07.04.2021р № 328 на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів;

- Програму забезпечення жителів Білоцерківської міської територіальної громади муніципальним житлом на 2021-2023 роки;

- Комплексну програму профілактики злочинності, зміцнення законності та правопорядку на території Білоцерківської міської територіальної громади на 2021 рік;

- Програму сприяння діяльності органу Служби безпеки України на території Білоцерківської міської територіальної громади на 2021 рік;

- Комплексну Програму всебічного розвитку дітей та молоді з особливими освітніми потребами, у тому числі з аутизмом і синдромом Дауна та підтримки їхніх сімей на 2021-2023 роки;

-внесено зміни до цільової програми матеріально-технічного забезпечення комунальних некомерційних підприємств Білоцерківської міської ради на 2021 рік, затвердженої рішенням міської ради від 25 лютого 2021 року №328-10-VIII.  Змінами виділено  150 тис. грн на реконструкцію приміщень під розміщення амбулаторії «Міського центру первинної медико санітарної допомоги №1 (вул.Водопійна, 19).

- внесені зміни до Програми соціального забезпечення та соціального захисту населення «Турбота» на 2017-2022 роки;

- внесено зміни до рішення міської ради від 25 лютого 2021 року 368-10-VIII «Про внесення змін до рішення міської ради від 30 серпня 2018 року 2543-55-VII «Про затвердження Білоцерківської міської цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на друге півріччя 2018-2022 роки»

-внесено зміни до додатку 3 рішення Білоцерківської міської ради від 30 листопада 2017 року № 1630-40-VІІ «Про внесення змін до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства міста Біла Церква на 2017-2021 роки шляхом викладення її в новій редакції» в новій редакції;

-внесені зміни до Програми щодо здійснення комплексних заходів, спрямованих на ліквідацію та запобіганню поширення на території Білоцерківської міської територіальної громади  гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на 2021 рік затвердженого рішенням міської ради від 24 грудня 2020р. № 31-05-VIII;

-внесені зміни до Програми розвитку комплексного благоустрою Білоцерківської міської територіальної громади на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням міської ради від 24 грудня 2020 року № 41-05-VІІІ;

-внесені зміни до рішення міської ради від 24.12.2020р. №68-05-VІІІ Про затвердження цільової Програми «Безпечна Білоцерківська міська територіальна громада» на 2021-2023 рр шляхом викладення її в новій редакції.

Ухвалено ряд рішень щодо організації функціонування освітніх, позашкільних, спортивних установ та закладів культури:

- внесені зміни до рішення Білоцерківської міської ради від 27 серпня 2020 року № 5733-101-VII «Про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти комунальної власності м. Біла Церква»;

- затверджені умови конкурсу щодо присвоєння комунальному закладу загальної середньої освіти статусу опорного;

- змінені найменування та затверджені статути в новій редакції  Сидорівського закладу дошкільної освіти «Буратіно», Шкарівського закладу дошкільної освіти «Веселка», Вільнотарасівського закладу дошкільної освіти «Пролісок», Дроздівського закладу дошкільної освіти «Калинка»,

-змінено найменування та затверджено статут Комунального закладу позашкільної освіти Білоцерківської міської ради Об’єднання клубів за місцем проживання «Дивосвіт» шляхом викладення його в новій редакції;

-затверджені в новій редакції Статути КЗ БМР дитячо-юнацьких спортивних шкіл «Богатир» , «Олімп», «Зміна», «Юність»  а також Положення КЗ БМР «Білоцерківський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»;

- затверджено перелік комунальних закладів культури базової мережі Білоцерківської міської територіальної громади;

- затверджена структура КЗ БМР Білоцерківська централізована клубна система;

- затверджено Статут КЗ БМР Білоцерківська централізована бібліотечна система імені Петра Красножона в новій редакції.

Зауважимо, що до складу (структури) КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона входять:

1. Центральна бібліотека для дорослих є головною бібліотекою у КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона і здійснює керівництво всіма бібліотеками. Вона має відповідні відділи (філіали), формує, зберігає і організовує єдиний фонд документів та здійснює розподіл між бібліотеками-філіями, організовує їх обіг і використання. Білоцерківська центральна бібліотека є організаційно-методичним центром для бібліотек- філій. Управління культури і туризму Білоцерківської міської ради визначає структуру бібліотек та бібліотек-філій та затверджує їх штат. Юридична адреса центральної бібліотеки для дорослих: вул. Торгова площа 4/27.

2. Центральна бібліотека для дітей, адреса: вул. Леваневського, 55.

3. Бібліотека-філія № 1 для дітей, адреса: вул. Б.Хмельницького, 13.

4  Бібліотека-філія № 2, адреса: вул. Гризодубової, 99.

5. Бібліотека-філія № 3, адреса: вул. Польова,96.

6. Бібліотека-філія № 4, адреса: вул. Ставшцанська, 56/1.

7. Бібліотека-філія № 5, адреса: вул. Клінічна, 4/2.

8. Бібліотека-філія № 6, адреса: вул. І.Кожедуба, 131.

9. Бібліотека-філія № 8 з структурним підрозділом - картинна галерея

«АРТ-Олександрія», адреса: вул. Леваневського, 55.

10. Бібліотека-філія № 9, адреса: бул. Олександрійський, 125.

11. Бібліотека-філія № 10, адреса: вул. Крижанівського, 8.

12. Бібліотека-філія с. Вільна Тарасівка адреса: вул. Травнева, 1 д, с. Вільна

Тарасівна;

13. Бібліотека-клуб-філія с. Гайок, адреса: вул. Шкільна, 1-6, с. Гайок;

14. Бібліотека-філія с. Глушки, адреса: вул. Центральна, 39, с. Глушки;

15. Бібліотека-філія с. Дрозди, адреса: вул. Польова, їв, с. Дрозди;

16. Бібліотека-філія с. Піщана, адреса: вул. Замкова, 66, с. Піщана;

17. Бібліотека-філія с. Пилипча, адреса: вул. Соборна, 5, с. Пилипча;

18. Бібліотека-клуб-філія с. Глибочка, адреса:, вул. Молодіжна, 11а, с. Глибочка;

19. Бібліотека-філія с. Сидори, адреса: вул. Шкільна, 1, с. Сидори;

20. Бібліотека-філія с. Скребиші, адреса: вул. Миру, 27а, с. Скребиші;

21. Бібліотека-філія смт. Терезине, адреса: вул. Першотравнева, 4, смт. Терезине;

22. Бібліотека-філія с. Томилівка, адреса: вул.Слави, 21, с. Томилівка;

23. Бібліотека-філія с. Храпачі, адреса: вул. Молодіжна,7, с. Храпачі;

24. Бібліотека-філія с. Шкарівка, адреса: вул. Молодіжна, 2 а, с. Шкарівка.

Під час засідання також було:

- затверджено Положення про управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Білоцерківської міської ради;

-утворено комісію з питань евакуації населення Білоцерківської міської територіальної громади;

- затверджено Положення про департамент житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради в новій редакції;

- затверджені інформаційні та технологічні картки адміністративних послуг, що надаються через Центр надання адміністративних послуг при Білоцерківській міській раді;

- затверджені Статути шляхом викладення їх в новій редакції КП БМР «Світанок 2000»,  

Житлово-експлуатаційної контори № 7, «Міська служба замовника», «Білоцерківський міський парк культури та відпочинку імені Т.Г. Шевченка» ;

- внесено зміни до Договору про співпрацю щодо виконання комплексу робіт по дегазації полігону твердих побутових відходів, затвердженого рішенням міської ради від 25 січня 2018 року № 1896-45-VII "Про затвердження Договору про співпрацю щодо виконання комплексу робіт по дегазації полігону твердих побутових відходів";

- погоджено інвестиційну програму КП БМР «Білоцерківтепломережа» на 2021 рік;

-погоджено інвестиційну програму ТОВ «Білоцерківвода» на 2021рік;

- визначено величини опосередкованої вартості найму (оренди) житла в Білоцерківській міській територіальній громаді за І квартал 2021 року;

- надано згоду КП БМР «Спецкомбінат з надання ритуальних послуг» на придбання автомобіля спеціалізованого для надання ритуальних послуг за договором фінансового лізингу;

-внесено зміни до рішення міської ради від 28 січня 2021 р. № 242-08-VІІІ « Про визначення переліку видів робіт та об’єктів для відбування засудженими кримінального покарання у вигляді громадських робіт та порушниками, на якихнакладено адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт в Білоцерківській міській територіальній громаді на 2021-2023 рр.»;

- розглянуто ряд майнових та  земельних питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

З прийнятими рішеннями можна буде ознайомитися після їх оприлюднення на офіційному вебсайті міської ради.

Засідання відбувалося у режимі онлайн трансляції.

Відеозапис засідання з обговоренням питання можна переглянути на ютуб каналі Білоцерківської міської ради.