Найчарівнішому місту Білій Церкві - 988 років!

|  11. 09. 2020

10 вересня у приміщенні ПК «Росава» відбулися урочистості та святковий концерт з нагоди 988-річниці  Білої Церкви.

Літопис життя міста творили багато поколінь. Біла Церква жила і працювала, незважаючи на історичні події, зміни соціального устрою. 

Ми з гордістю можемо зауважити: хто хоч раз завітав до Білої Церкви, закохується в неї з першого погляду. Що вже й казати про тих, хто тут народився та виріс! Тисячі людей створюють Білу Церкву такою, яка вона є сьогодні, вони живуть і працюють у різних сферах життєдіяльності на благо нашого міста, самовіддано дарують йому тепло своїх сердець. 

Біла Церква – квітуче, прекрасне місто, яке пишається привітними, працьовитими, успішними, усміхненими людьми, що піклуються про нього й дружно будують щасливе майбутнє.

З привітальними  словами з нагоди Дня народження Білої Церкви виступив міський голова Геннадій Дикий.

«Щиро вітаю всіх білоцерківців з 988-річницею Білої Церкви. На жаль, цього року ми не можемо відсвяткувати День народження нашого міста як належить, а маємо дотримуватися карантинних обмежень», - зауважив міський голова та  коротко розказав з якими здобутками Біла Церква зустрічає 988-річчя.  

А вони не малі. Найголовніше – це вагомий розвиток бізнесу, створення робочих місць  і, відповідно,  надходження до міського бюджету у вигляді податків, які використовуються для розвитку міста. За останні п’ять років  у Білій Церкві кількість підприємств збільшилася із 78 до 539,  лише за минулий рік місцеві підприємці додатково відкрили 1890 робочих міць. Всього у Білій Церкві зареєстровано 17 тисяч суб’єктів господарювання. Наше місто, за даними Трансперенсі Інтернешнл Україна, є першим у рейтингу інвестиційної прозорості в державі. У рейтингу прозорості діяльності міської влади з 52 місця, яке ми займали в 2016р. - піднялися до 10. Це заслуга кожного, всіх хто працює щоденно для розвитку Білої Церкви для покращення умов життя у ній відмітив Геннадій Дикий.

За останні роки вдвічі збільшено видатки на сферу освіти: з 210 млн грн до 420 млн грн.  Й так по кожній галузі. Сьогодні Біла Церква - місто, яке не має черги в садочки, адже додатково відкрито 500 місць. Ведуться потужні капітальні ремонти в закладах освіти, облаштовуються нові спортивні комплекси та ін.

У сфері охорони здоров’я капітально відремонтовано велику кількість приміщень медичних установ, лікарняні заклади поетапно оснащуються сучасним обладнанням. Для обслуговування населення  організовано роботу 17 амбулаторій загальної практики  - сімейної медицини, які є в пішій доступності до мешканців. Для медзакладів  вторинної ланки медицини  за поточний рік закуплено новітнього діагностичного та лікувального обладнання більше, ніж за останні 20 років. 

Соціальний захист населення: створено два територіальні центри соціального обслуговування населення - такі собі клуби для обслуговування літніх людей.  Днями заплановано відкриття нового сучасного територіального підрозділу ЦНАПу,

у якому білоцерківців зможуть отримувати більше 500 послуг. 

У місті розбудовуються і рекреаційні зони, ведеться капітальний ремонт вже третього мосту, здійснюється поточний та капітальний ремонт дорожнього покриття та тротуарів  вулиць  міста.

«Якщо ми так само розвиватимемося й надалі, ми зможемо достойно зустріти тисячоліття нашого міста. Символічно, що першокласники, які сіли за парти в цьому році – стануть випускниками у рік тисячоліття Білої Церкви. Задля наших дітей ми маємо продовжувати  будувати успішне місто, - наголосив Геннадій Дикий. - Дякую всім без виключення працівникам, які працюють у різних сферах життєдіяльності та нашим військовослужбовцям: 72 ОМБР та ЗРП, які боронять нас від ворога. Бажаю добробуту всім родинам, мати багато дітей, адже ми працюємо заради них, адже вони є нашим продовженням.  Переконаний, що через багато поколінь наші нащадки, так само турбуватимуться про місто і зі щемом готуватимуться до другого і третього тисячоліття з Дня народження міста. Розвитку,  процвітання нашій рідній  Білій Церкві!»

За сумлінну працю, високий професіоналізм, відповідальне ставлення до дорученої справи, активну громадянську позицію та з нагоди Дня міста Геннадій Дикий нагородив             Почесною Грамотою Київської обласної ради Людмилу Черненко – головного лікаря комунального некомерційного підприємства  Білоцерківської міської ради “Міський центр первинної медико-санітарної допомоги № 1”. 

           Подяками Київської обласної ради були нагороджені  Ліна Семеняк – сестра медична ІІІ інфекційного відділення комунального  некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради “Білоцерківська міська лікарня № 3” та  Володимир Осін – головний  інженер  ТОВ «Міськбуд БЦ».

    Грамотами Білоцерківської міської ради і виконавчого комітету міський голова відзначив 43 білоцерківців, які успішно працюють задля забезпечення життєдіяльності Білої Церкви.

Привітати білоцерківців завітала голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк, висловивши щирі слова з побажаннями процвітання місту, здоров’я та щастя його містянам. Вона вручила ряду білоцерківців та жителів району  Почесні грамоти Білоцерківської районної державної адміністрації.

Для вручення нагород Міністерства оборони України було  запрошено підполковника 72 Окремої механізованої бригади ім. Чорних запорожців Сергія Лисенка та міського голову Геннадія Дикого. 

Згідно із Наказом Міністерства оборони України за значний особистий внесок у справу забезпечення життєдіяльності Збройних Сил України, високі особисті досягнення у службовій діяльності, зразкове виконання військового обов’язку, бездоганну сумлінну службу відзнакою Міністерства оборони України – нагрудним знаком «Знак пошани» було нагороджено одинадцять працівників Національного  військово-медичного центру «Головний клінічний військовий госпіталь» та  один - Грамотою Міністерства оборони України.

Протягом святкового дійства присутні мали змогу проглянути творчі номери у виконанні акторів Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім.П.Саксаганського.

Святковий настрій присутнім  дарували вихованці та випускники міських шкіл мистецтв, позашкільних закладів  та спортивних установ. Чудовий концерт відбувся за участю:

-відділення художньої гімнастики Дитячої юнацької спортивної школи товариства «Спартак» (старший тренер - Ірина Яцюк);

-народного вокального ансамблю «Співограй» Центру позашкільної освіти «Соняшник». (керівник - Ольга Гаврилюк);

-народного ансамблю танцю «Ровесник» Центру творчості дітей та юнацтва «Київщина» (керівник - Валентина Нікітчук); 

-лауреатів молодіжної мистецької премії ім. Вінграновського Театральної студії «Пролог» Центру позашкільної освіти «Соняшник» (керівник - Тетяна Яковенко);

-бронзових чемпіонів України 2017, Золотих чемпіонів України 2018 року - Зразковою студії сучасної класичної хореографії «Флай» (керівник - Ольга Мірошніченко);

-тріо «Мальдіви» школи мистецтв №5 (керівник -Заслужений працівник культури України Галина Білогур);

-зразкового ансамблю народного танцю «Рось» школи мистецтв №4 (керівники -Ірина та Ігор Максимови);

-випускників Зразкового ансамблю народного танцю «Рось» школи мистецтв №4, нині студентів Київської муніципальної академії танцю ім. Сержа Лифаря. 

Ми по праву пишаємося нашим минулим, творимо сьогодення і піклуємося про майбутнє. З Днем народження, Біла Церкво, наше рідне і гостинне, таке особливе і неповторне рідне місто!

Фотогалерея