Всеукраїнська відкрита учнівська інтернет-конференція «ARS LONGA»

|  25. 06. 2020

Під час карантину відбувся унікальний захід у сфері початкової мистецької освіти – Всеукраїнська відкрита учнівська інтернет-конференція «ARS LONGA» з метою розвитку інтелектуальних і комунікативних здібностей учнів, розвитку свідомого та зацікавленого ставлення до навчальних дисциплін, що викладаються в початкових закладах мистецької освіти та підвищення професійного рівня педагогічних працівників. Захід проходив за підтримки Державного методичного центру культурно-мистецької освіти та Київського міського методичного центру закладів культури та навчальних закладів.

Серед 57 учнів мистецьких шкіл з різних регіонів України спікерами-доповідачами на конференції стали 5 учнів Білоцерківської школи мистецтв №1. Організаційним комітетом була відзначена цікава тематика і емоційний виклад доповідей: “Перлина духовності та мистецтва (до 30-річчя заснування Білоцерківського будинку органної та камерної музики)” – Колонтай Марина, «Олександр Злотник – композитор, педагог, громадський діяч» - Савченко Дар’я, «Група “THE HARDKISS” – яскраве явище українського року» – Нестеренко Тетяна, «Світова слава української пісні “Їхав козак за Дунай”» – Петрішин-Канішевський Степан, «Українська пісня, яка підкорила весь світ» – Зінченко Катерина. Головну відзнаку оргкомітету – отримання права бути модератором на наступній учнівській конференції отримала Колонтай Марина. Консультували учнів у підготовці цікавих мистецькознавчих доповідей викладачі Крижешевська Л.Ю. та Крижешевський М.Г.

Незаважаючи на вимушені екстремальні умови цього навчального року, для наших учнів було забезпечено повноцінний розвиток не лише їхніх мистецьких здібностей, а й загальноінтелектуальних.

Відео за посиланням: https://youtu.be/XQaaPcjBpEM

Фотогалерея