Білоцерківські каратисти вибороли 18 медалей на Чемпіонаті світу з карате-до

|  26. 12. 2019

12-15 грудня 2019 року в місті Кроулі (Великобританія) відбувся ХХІ Чемпіонат світу з карате-до Фунакоші Шотокан Карате (FSKA). Чемпіонат відбувся в різних видах: ката  особисте та командне, куміте особисте та командне, фукуго особисте, пара-ката. У змаганнях взяли участь близько 790 спортсменів з 16 країн світу.

Рівень змагань, за відгуками організаторів, головного судді, старших суддів, представників команд, офіційних представників в країнах-учасниках та самих спортсменів, був високий. Президент FSKA Кеннет Фунакоші відмітив високий рівень підготовки спортсменів та суддів 4 країн: Португалія, Україна, Італія та Англія.

 Команда Академії Традиційного карате-до м.Біла Церква (президент та головний тренер команди-офіційний представник FSKA в Україні, заслужений тренер України Володимир Брунько) брала участь в цих змаганнях в кількості 13 спортсменів (із них - 7  білоцерківців) та виборола 40 медалей різного ґатунку: 12 золотих, 15 срібних та 13 бронзових.

Білоцерківці вибороли 18 медалей різного ґатунку. Найкращі результати показали: КМС Даніїл  Черняков  2 дан (чорний пояс) - студент 2 курсу Білоцерківського технолого-економічного коледжу БНАУ; КМС Новосельський Павло – учень  ЗОШ№18, 1 дан (чорний пояс), Яремчук Назар – учень БНВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №13 – ДНЗ» №13; КМС Каунов Владислав 1 дан (чорний пояс), Ображій Аліса та наші найменші спортсменки – Головатюк Анжеліка (6 років) та Бабіч Дарья (8 років).

Шіхан Кайл Фунакоші (8 дан), який був головним організатором Чемпіонату світу, відмітив, що представництво України протягом  усього терміну членства в FSKA проявляє дуже високий рівень підготовки спортсменів та суддів. Від представництва Академії в суддівстві брали участь    старший суддя на татамі Володимир Брунько та рефері Антон Головатюк.

Після завершення змагань команда Академії здійснила екскурсію стародавнім і дуже красивим містом Лондон.


За інформацією управління з питань молоді та спорту міської ради