Для клієнтів Територіального центру – максимальний комфорт

|  27. 11. 2019

На обліку в КУ БМР "Територіальний центр надання соціальних послуг" перебувають особи, які мають інвалідність, з них: І групи – 127; ІІ групи – 266; ІІІ групи – 162. Клієнтів, які використовують засоби реабілітації – 404. Осіб з інвалідністю по зору – 55 чоловік. Для подальшого удосконалення роботи з цією категорією клієнтів представники територіального центру відвідали першу та єдину в Україні спеціалізовану виставку "Інклюзивна Україна 2019". Виставка відбулася  22 листопада 2019 у м. Київ на базі Торгово-промислової палати України. На ній було презентовано новітнє інклюзивне обладнання, сучасні технології  та устаткування для людей з інвалідністю.

Цього ж дня, завідувач відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги територіального центру Тетяна Гриб  відвідала й форум «Життя без обмежень».

На форумі були обговорені питання:

- «Адаптація та забезпечення рівних можливостей для людей з інвалідністю»;

- «Люди з порушення слуху в Україні: головні проблеми та програми інтеграції у суспільстві»;

- «Люди з порушенням зору: програми підтримки та інтеграції у суспільне життя України»;

- Сесія-круглий стіл: «Життя без обмежень» за участю представників органів влади та громадських організацій, де були розглянуті питання: реабілітація; забезпечення спец. засобами для людей з порушеннями зору та слуху; дозвілля.

- «Найкращі продукти та рішення для людей з інвалідністю».

Відвідавши заходи, представники територіального центру отримали інформацію стосовно стану розвитку інклюзивності в Україні, обмінялися досвідом з колегами та отримали контакти постачальників для потребуючих клієнтів територіального центру, адже дана комунальна установа обслуговує більше ніж 2200 тисяч білоцерківців, які опинилися в складних життєвих обставинах.

З метою забезпечення реалізації прав і задоволення потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями, завданням КУ БМР «Територіальний центр надання соціальних послуг» є поліпшення умов їх життєдіяльності, забезпечення інтеграції та соціалізації у суспільство.

При відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги працює пункт прокату засобів реабілітації, де клієнти центру можуть отримати у тимчасове користування наявні засоби реабілітації. Також центр надає соціальну послугу в режимі «Соціальне таксі», відповідно до Порядку надання автотранспортної послуги в місті Біла Церква (згідно додатку до рішення виконавчого комітету міської ради від 09.12.2014 року № 452), яке облаштоване підйомником.

Нагадаємо, що у вересні 2019 року територіальний центр взяв участь у  проекті «Доступно. UA» та був проінспектований активістом Дмитром  Щебетюком.  Перевіривши приміщення закладу на доступність для осіб з  особливими потребами, він зауважив, що його облаштовано всіма зручностями для людей з інвалідністю, які пересуваються за допомогою візка та відзначив відповідною наліпкою #ДоступноРекомендує.

Відвідуючи функціонуючий центр та його філію, жителі міста наголошують про прекрасну атмосферу та затишок у закладі. З кожним днем кількість клієнтів збільшується. Тобто, завдяки підтримці міської влади територіальний центр розвивається та рухається у правильному напрямку.

Фотогалерея