Пілотний Проект NORLAU - модельний офіс - невдовзі розпочне свою роботу у Білій Церкві

|  26. 11. 2019

25 листопада міський голова Білої Церкви Геннадій Дикий та його заступник Інна Новогребельська провели робочу зустріч із представниками Проекту NORLAU «Підтримка судової реформи в Україні через повномасштабне  впровадження Пробації в Україні».

На зустріч завітали представники NORLAU Проекту Пробації: керівник Проекту - Віллі Гілл, керівник проектів Agriteam Canada Consulting LTD - Ірина Тушницька, експерт - Грусет Торольв, офіс менеджер - Анна Полякова.

Також були присутні й представники Державної установи "Центр пробації": директор- Олег Янчук, його заступник - Олег Мельниченко, начальник відділу міжнародного співробітництва - Владислав Клиша, заступник начальника відділу комунікацій та інформаційного забезпечення діяльності пробації - Катерина Денисюк, а також начальник Білоцерківського міськрайонного відділу філії Державної установи "Центр пробації" у м. Києві та Київській області - Ольга Якименко.

Варто  наголосити, що впровадження в Україні інституту Пробації, базується на міжнародно-правових стандартах прав людини. Проект запроваджують з метою зменшення рецидивної злочинності, підвищення загального рівня безпеки, зменшення кількості правопорушень, забезпечення безпеки населення шляхом розроблення та здійснення комплексу заходів, спрямованих на усунення причин та умов учинення протиправних діянь, а також налагодження дієвої співпраці органів Пробації, виконавчих органів міської ради, місцевих органів виконавчої влади в зазначеній сфері.

Отож, під час зустрічі директор «Центру пробації» Олег Янчук запросив Геннадія Дикого та Інну Новогребельську на відкриття модельного офісу Білоцерківського міськрайонного відділу філії Державної установи "Центр пробації" у м Києві та Київській області, яке відбудеться 03 грудня ц.р.

Центр Пробації у Білій Церкві буде розміщено у комунальному приміщенні на вул. Шолом-Алейхема, 27, яке розташоване в центральній частині міста, має зручну транспортну розв’язку, до нього під’єднані всі необхідні комунікації. Це буде єдиний в Україні такий модельний офіс і функціонуватиме він саме у нашому місті.

Віллі Гілл відмітив, що досвід Білої Церкви буде важливим елементом, складовою наступного міжнародного проекту, на який зараз подано заявку. Тобто норвежці й в подальшому підтримуватимуть розвиток Пробації в Україні, шляхом розвитку послуг у пілотних регіонах, зокрема і в Білій Церкві.

Олег Янчук подякував меру за підтримку, оскільки Пробація працює в громаді -  з її членами, які перебувають у конфлікті із законом, і функціонування офісу у місті є важливим моментом  задля безпеки громади (профілактики злочинності).

Міський голова Геннадій Дикий наголосив на важливості роботи, спрямованої на запобігання негативних соціальних явищ та висловився щодо всілякої підтримки даного проекту у місті з боку міської влади.

Присутні обговорили подальшу співпрацю щодо розвитку Проекту у Білій Церкві.