«Біла Церква: розвиток місцевої демократії»

|  25. 11. 2019

22 листопада у Білій Церкві відбувся «круглий стіл» «Біла Церква: розвиток місцевої демократії», організований ГО «Громадський холдинг «Група впливу» та за сприяння КП БМР «Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви». Дана ініціатива виконується в рамках проекту «Програма розвитку ООН в Україні «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», який фінансується Міністерством закордонних справ Данії. 

Зі вступним словом до присутніх звернулася  менеджерка проєктів ГО “Громадський холдинг «Група впливу» Вікторія Золотухіна. Вона розповіла, що метою заходу є презентація ефективних інструментів локальної демократії для впливу на прийняття рішень в громаді, обговорення її теперішнього стану та визначення шляхів покращення ситуації у місті для подальшого підвищення рівня впливу учасників бойових дій (УБД) та членів їх родин на процеси прийняття рішень, зокрема зупинилися на питаннях  впровадження інструментів розвитку демократії та прав людини у громаді Білої Церкви. 

Під час заходу присутні обговорили інструменти локальної демократії з точки зору доступного їх використання у нашому місті: створення органів самоорганізації населення, електронні петиції, загальні збори, громадський бюджет участі, місцеві ініціативи, громадські слухання, консультативно-дорадчі органи, доступ мешканців до засідань колегіальних органів. 

Другим не менш важливим блоком було винесення питання щодо реінтеграції учасників бойових дій та внутрішньо-переміщених осіб у громаду не тільки через можливість користуватися інструментами локальної демократії, але й через цільові програми. Розглянули також питання щодо важливості житлових програм для УБД та ВПО із соціальної та юридичної точки зору. 

У ході заходу відбулася презентація дослідження із конкретними пропозиціями та  жива дискусія із присутніми, обмін досвідом. Було зазначено, що підвищення впливу громади на процеси прийняття рішень сприяє вирішенню проблем жителів м. Біла Церква, зокрема вразливих категорій громадян. Також експерт із юридичних питань ГО «Громадський холдинг «Група впливу» Артем Фоменко  відповів на всі питання, які стосувалися учасників АТО та всіх постраждалих внаслідок війни на сході України.

У заході взяли участь: секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель, депутати Білоцерківської міської ради Ігор Гейло, Андрій Король, директор КП БМР «Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви» Володимир Бабенко, представники структурних підрозділів міської ради, внутрішньо-переміщених осіб, громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

Фотогалерея