Післядипломна підготовка медичних працівників Білої Церкви: підходи, можливості, переваги

|  07. 11. 2019

07 листопада в Білій Церкві на базі Комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківська міська лікарня №2» відбувся захід із залученням медичної спільноти міста з метою обговорення можливостей безперервного професійного розвитку лікарів різних спеціальностей та для налагодження прямих зв’язків Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика (ректор – академік НАМН України, доктор медичних наук, професор Юрій Вороненко).

Перед початком заходу відбулася зустріч представників медичної академії із заступником Білоцерківського міського голови Інною Новогребельською, в ході якої було обговорено шляхи подальшої співпраці, а зокрема укладання угод щодо співпраці між медичною академією та лікувальними закладами Білої Церкви з метою створення умов для підвищення кваліфікації та здобуття післядипломної освіти медичними працівниками нашого міста.

Під час заходу з презентацією на тему безперервної професійної медичної освіти в Україні виступив директор Інституту сімейної медицини, доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України, академік Національної академії наук вищої освіти України Олег Шекера. З презентаціями також витупили представники низки кафедр Інституту сімейної медицини – неврології, рефлексотерапії, сімейної медицини, педіатрії, фтизіатрії і пульмонології, хоспісної та паліативної медицини.

У рамках семінару фахівці розкрили різні аспекти та підходи до проведення післядипломної підготовки медичних працівників, зупинилися на питаннях післядипломної медичної освіти в Україні, пропозиціях щодо безперервного професійного розвитку, зокрема тих, які визначені Постановою Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 року №302; механізмах періодичного ліцензування або сертифікації медичних працівників та системі оплати праці як необхідної умови для забезпечення безперервної медичної освіти лікарів тощо. Також лікарі дізналися про цикли тематичного вдосконалення, ознайомилися з напрямками удосконалення своєї кваліфікації, враховуючи процес реформування медичної галузі, зупинилися на низці питань щодо функціонування первинної та вторинної ланок медичної допомоги тощо. Крім того, було акцентовано увагу на перевагах післядипломної освіти, аби практикуючі лікарі підтримували свої знання та навички, а отже були конкурентоспроможними.

Представники медичної спільноти Білої Церкви поставили науковцям низку запитань, на які отримали відповіді.

У заході взяли участь: в.о. начальника управління охорони здоров’я Білоцерківської міської ради Людмила Гадіяк, представники медичних установ Білої Церкви. 

Фотогалерея