80 сесія БМР: звернення аби не допустити  капітуляції та федералізації України

|  09. 10. 2019

09 жовтня відбулось засідання позачергової вісімдесятої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Під час засідання було підтримано звернення від депутатів Білоцерківської міської ради до Президента України та Верховної Ради України щодо недопущення капітуляції та федералізації.

У зверненні йдеться про неприйнятність спроби реалізації особливого статусу на окупованих територіях Донецької та Луганської областей відповідно до «Мінських угод», оскільки це може виявитися прихованою здачею національних  інтересів України, загрожувати безпеці та територіальній цілісності нашої держави та стати фактичним початком капітуляції України у російсько-українській війні і не гарантує встановлення миру.

Президента України та Верховну Раду України закликали проявити весь свій патріотизм, професіоналізм та державницьку позицію аби не допустити надання особливого статусу окупованим територіям, проводити вибори до місцевих рад тільки після повної деокупації зазначених територій та відновлення кордонів, не розміняти інтереси Держави на примарний мир.

До Президента України також озвучено вимогу припинити практику прийняття доленосних рішень  без урахування  думки суспільства. Організувати суспільний діалог для напрацювання спільної стратегії на переговорах стосовно російської агресії й долі тимчасово окупованої території.