Автобусний маршрут 8А: перші підсумки роботи

|  21. 02. 2024

 

Місцева влада Білоцерківської громади приділяє значну увагу функціонуванню та розвитку транспортної мережі, створюючи нові та вдосконалюючи наявні маршрути.

На початку січня цього року в Білій Церкві запрацював новий автобусний маршрут №8-А, який обслуговує КП БМР «Тролейбусне управління». Маршрут сполучає четвертий мікрорайон та площу Перемоги.

Усі автобуси на маршруті 8-А сучасні, низькопідлогові, зручні, теплі та комфортні. Це автобуси марок «МАN» та «Мерседес Сітаро».

Маршрут 8-А розпочинається на пл.Перемоги та проходить через бульвар Олександрійський, Соборну площу, проспект Князя Володимира, біля магазину «Новус» (вул. Чорних Запорожців) повертає на вул.Зенітного полку та об’їжджає 4 мікрорайон – проходить вулицями Рибна, Героїв Крут, знову виїжджає на вул. Зенітного полку та їде у зворотному напрямку.

Містяни та водії встигли оцінити як новий маршрут, так і транспортні засоби, що його обслуговують.

Сергій, водій автобуса 8-А:

  • На цьому маршруті я працюю трохи більше місяця, до цього працював на тролейбусі. Самі автобуси дуже непогані. Мені вони подобаються тим, що мають дуже адекватні витрати пального, у них дуже м’яка підвіска. Певний час я працював на 22-му маршруті і можу сказати, що ці автобуси мені подобаються набагато більше. Для пасажирів ці автобуси зручні тим, що оснащені системами опалення та кондиціонування. Для маломобільних пасажирів передбачені пандус та ремені безпеки. GPS-трекер дає змогу відстежувати рух автобусів за допомогою програми Dozor.city, що дає змогу пасажирам спланувати поїздки.

Арсеній, житель міста:

  • Цей маршрут є доволі зручним, особливо якщо, наприклад, потрібно доїхати від магазину «Велмарт» до парку «Олександрія». Як на мене, він вдалий, адже сполучає різні мікрорайони та вулиці нашого міста.

Григорій Степанович, пенсіонер:

  • 8-А – це чудовий маршрут, автобуси на ньому – нові та комфортні. Графік руху – зручний. Із появою саме цього маршруту користуюся ним часто, він мій справжній помічник! Приємно, що в рідному місті відбуваються такі гарні зміни.

Олена, мешканка 4 мікрорайону:

  • Мені дуже подобається новий автобусний маршрут 8-А, адже він об’їжджає весь наш мікрорайон та сполучає його із центром, їдучи головною транспортною артерією міста. Маршрут дає змогу комфортно та вчасно дістатися до роботи, що дуже важливо в години «пік». До того ж, сучасні, просторі та нові автобуси створюють гарний настрій. Вдячна місцевій владі за облаштування цього маршруту, і нехай нові вдалі починання тільки примножуються!

Фото