Небесна сотня – це наш біль і наша гордість

|  20. 02. 2024

20 лютого у Білоцерківському краєзнавчому музеї відбувся концерт-присвята Героям Небесної Сотні «Вони прилетять ангелами з небес…»

Концертну програму для студентів білоцерківських вишів підготували учні і викладачі школи мистецтв №1 ім. Юрія Павленка та читці школи мистецтв ім. Якова Яциневича.

Присутні прослухали вірші та пісні, присвячені нашим Героям, згадали всіх борців за Гідність, Свободу і Незалежність України: Небесну Сотню, героїв, які не повернулися із АТО, тих, хто віддав своє життя в російсько - українській війні, схилили голову перед кожним з них, вшанувавши пам'ять Героїв хвилиною мовчання.

Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром людяності та гідності.

Ми бачили гідність в очах хлопців, що без бронежилетів, першими повстали проти беззаконня влади.

Ми бачили гідність у волонтерах-медиках, що виносили поранених під кулями.

Ми бачили гідність в людях, котрі, незважаючи на мороз і блоковане метро, несли їжу й медикаменти на Майдан і в шпиталі.

Ми бачили гідність журналістів і операторів.

Ми бачили гідність у священиках, які повернули нам віру в те, що Церква може бути разом з народом.

Ми бачили гідність в очах матерів, які відпускали своїх синів на захист України.

Небесна сотня – це наш біль і наша гордість. Сьогодні вони дивляться на нас з небес і думають – не дайте злу перемогти, адже Україна і нині в сльозах, на захист її єдності та цілісності стали тисячі й тисячі патріотів держави. Тому ми не маємо морального права здаватися, не маємо морального права не боротися.

Перемога за Україною!

>>> Більше світлин <<<